Perussuomalaiset

Saana Kokko

Siun henki - siun rahat

Terveys on meille kaikille tärkeä asia. Soteuudistus, maakuntauudistus, aluevaalit, hyvinvointialue … sanat voivat kuulostaa kaukaisilta, mutta koskevat meistä ihan jokaista. Miten haluamme meitä, vanhempiamme ja lapsiamme hoidettavan, ja missä? Mikä saa meidät tuntemaan olomme turvalliseksi?

Aluevaalit pidetään 23.1.2022, ja silloin valitaan ne, jotka päättävät meidän jokaisen terveyteen ja turvallisuuteen liittyvistä asioista. Pelastustustoimi sekä sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistetään yhdeksi organisaatioksi, meidän alueellamme se tarkoittaa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin voimien yhdistämistä. Aluevaaleissa eri hyvinvointialueille valittavat luottamushenkilöt päättävät 25-30 % valtion budjetin käytöstä. Esimerkiksi Lappeenrannassa Eksoten sekä palo- ja pelastustoimen osuus on 66 % kaupungin vuosibudjetista – tämä siis siirtyy kuntavaaleissa valittujen kaupungin luottamushenkilöiden ulottumattomiin.

Hyvinvointi lähtee turvallisuudesta ja turvallisuus peruspalveluiden toimivuudesta. Jos peruspalveluita vähennetään ja keskitetään entisestään, ei tämä ole oikein eikä tasapuolista. On tärkeää, että jokainen meistä voi jatkossakin luottaa siihen, että ensihoitajat ja pelastajat ovat luonamme silloin, kun hätä on suurin. On tärkeää, että sosiaalityöntekijät ehtivät kohtaamaan kaikki asiakkaansa, ja että lääkäri ja lähihoitaja puhuvat kanssamme samaa kieltä, ja että ymmärrämme toisiamme turvallisesti.

Suomalaisten turvallisuus on prioriteetti numero yksi. Siitä ei voida luistaa myöskään tulevaisuudessa, ei hyvinvointialueilla eikä valtakunnanpolitiikassa. Perusnaiset ovat mukana rakentamassa turvallista tulevaisuutta. Parhaan vastineen äänellesi saat olemalla yhteydessä meihin myös vaalien välillä, jotta äänesi tulee kuuluviin uusia palveluita ja rakenteita muotoillessa.

Nyt jos koskaan on puolustettava suomalaisia, meitä, jotka käytämme näitä palveluita. Ei ole yhdentekevää, ketkä näitä meidän jokaisen henkeä ja rahoja koskevia päätöksiä tekevät. Nyt jos koskaan kannattaa jokaisen käyttää äänioikeuttaan. Nyt on sinun aikasi vaikuttaa!

Milla Eerola, Imatra

Auli Kangasmäki, Lappeenranta

Jaana Kiiski, Lappeenranta

Saana Kokko, Lappeenranta

Sari Miettinen, Imatra

Tarja Saareks, Lappeenranta

Perussuomalaisia naisia

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS 😕 SAANAKIN. NOIN JUURI: ÄÄNELLÄÄNHÄN VAUVAKIN SAA TARPEELLISEN RAVINNON, VAIK’ EI VIELÄ OSAISI KERTOAKKAAN TARVETTAAN MUULLATAVOIN. SAMOIN: AVUNANTAJAN LÄHEISYYS ON ❤️ ERITTÄIN TÄRKEÄ. LÄHESTYTÄÄN HEITÄ ÄÄNESTÄMÄLLÄ, NIIN HEKIN LÄHESTYVÄT, SITTEN MEITÄ AVUSTAEN. KIITOS 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#2

Onko tämä enää laillistakaan, tuosta vaan aiotaan antaa kepun tuhlattavaksi1/3.osa valtion budjetista?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000