Suomalaisten turvallisuudesta on kysymys
”Turvallisuuspolitiikasta ei ole eduskuntavaalien teemaksi” luki isoin kirjaimin sanomalehden otsikossa. Näin kerrottiin asian olevan muutaman asiantuntijan mukaan. Otsikko herätti mielessä kuitenkin ajatuksen siitä, mitä turvallisuuspolitiikalla tarkoitetaan. Suppeasti ajatellen sen voisi katsoa sisältävän vain maanpuolustuksen ja siihen olennaisesti liittyvän NATO-jäsenyyden. On totta, että Suomessa on vallinnut erittäin laaja yhteisymmärrys sotilasliittoon liittymisestä Venäjän hyökättyä Ukrainaan vuosi sitten.
Poliittisen keskustelun aihetta kuitenkin löytyy runsaasti, kun alamme linjata Suomen osallistumista sotilasliiton toimintaan. Jäsenyyskin on vielä auki. Turkin ja Unkarin vitkuttelut päätöksissään hyväksyä maamme mukaan on herättänyt uusia kysymyksiä. Olisiko Suomen liityttävä Natoon jäseneksi, vaikka Ruotsia ei mukaan hyväksyttäisikään? Tulisiko Suomen ottaa alueelleen sotilasliiton tukikohtia ja sotilaita? Miten suhtaudumme ydinaseisiin Suomen maaperällä?
Tällaisista asioista tuskin löytyy yhteisymmärrystä kaikkien puolueiden välillä ja kansalaisten keskuudessa. Äänestäjien olisi hyvä kuulla eri puolueiden kannat keskeisiin kysymyksiin. -Maamme puolustus rakentuu nyt ja tulevaisuudessa asevelvolliseen armeijaan. Siis sotilaallinen maanpuolustus on rakennettu koko kansan panoksen varaan. Siksi olisi tärkeää, että kansa saisi ottaa kantaa maamme tulevaan asemaan.
On myös tärkeää ymmärtää, että turvallisuus on paljon muutakin kuin sotilaallista maanpuolustusta. Maamme sisäisessä turvallisuudessa on paljon sellaisia asioita, jotka voivat särkeä vallitsevan yhteiskuntarauhan. Elintarvikkeiden ja energian hintojen nousu on asettanut monet kotitaloudet vaikeaan tilanteeseen. Työmarkkinarauha rakoilee palkansaajien vaatiessa tuntuvia palkkojen korotuksia. Työelämän kuormittavuus monilla aloilla aiheuttaa jaksamisongelmia ja sairaslomia. Perusopetus tuskailee levottomuuden kasvaessa ja oppimistulosten heikentyessä. Etelä-Suomen keskuksissa katuväkivalta ja -ryöstely lisää pelkoa meissä suomalaisissa.
Kyllä turvallisuuspolitiikasta ja turvallisuudesta on vaaliteemaksi. Koska asia on erittäin tärkeä.
Risto Pirinen, Kuopio
kaupunginvaltuutettu
eduskuntavaaliehdokas
Tekstin aiheet:
Se on aivan sama, onko Suomessa ydinaseita tai ei, kun ydinsota syttyy, se on globaali katastrofi, jossa on jo kaikki aseet käytössä. Ydinsota ja aseet ovat kuitenkin peloite, jossa hyökkääjien pelko sodan aloituksesta on suurin, ja jos ei ole, kaikki ovat sodan osapuolia, kaikki maapallolla. Turha on päättää, tuleeko Suomeen ydinaseita, eikä vihollisen edes tarvitse tietää, onko meillä ydinaseita, on vain se pelko. Julkisuudessa meidän aseistuksesta ei edes pitäisi puhua, paljastaa todellista puolustusvalmiutta, tuhovoimaa hulluja hyökkääjiä vastaan, jossa jo miinoituksesta puhuminen on typerää. Miinat tuleekin lisätä puolustusmateriaaliin, ei enää pelleilyä. Toiseksi, Suomen tulee ottaa Nato asento niin pian kuin mahdollista, me tuemme parhaiten näin myös Ruotsia, mikäli tilanne sitä vaatii. Pohjola on yhtenäinen, joka tapauksessa, vaikka Turkin kanssa tilanne ei edisty.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, ylen permanenttipäiden ei tulisi turista maamme turvallisuuspolitikasta, jättäkööt he sen alan asiantuntijoiden harteilla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, Suomi ei jätä Ruotsia mihinkään, vaikka ottaisimme etuaskelia Natossa, Venäjän käytös on sen verran karmaisevaa, että valmistautumista ei pidä seisauttaa minkään lempeysliiton vuoksi. Natossa me voidaan suojata parhaiten myös Ruotsia, ja Ruotsi tulee varmasti perässä, emmekä voi asialle oikeastaan mitään. Nyt on aika astua Naton riviin, ja tiivistää pohjolan turvallisuusoloja.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Lyhyesti / ytimekkäästi , kun kirjoittaa , niin asiat jää paremmin muistiin , kun pitkät ” jaarittelut ” !?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eduskunnan pitäisi käsitellä tämä Natoasia loppuun mahdollisimman nopeasti,vielä tällä hallituskaudella.Eli heti kun Unkari ja Turkki ovat ratifioineet Suomen ja Ruotsin Natojäsenyydet.Ja vaikkakin Turkki ratifioisi vain Suomen jäsenyyden,niin liittymisasiakirjat pitäisi olla valmiina presidentin allekirjoitettavaksi.Ja lähetettäväksi USA:han Naton kassakaappiin.Kyllä kaikenlaisia tyhjänpäiväisiä lakeja saadaan äkkiäkin aikaiseksi,kun ideologia ja tahtotila kohtaavat,esimerkkinä tämä viimeinen saavutus=Translaki.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vartijoita ja ns. järjestyksenvalvojia saa pelätä siinä kuin jengiläisiäkin.
Kuka enää kunnolla uskaltaa asioida kauppakeskuksissa, kun ei tiedä, milloin vartijat tulevat lynkkaamaan, nirri pois hetkessä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vartijat mustissa haalareissaan ovat kuin kaatopaikan vartijoita, provosoivan oloisia , ehkä muistuttaa jotain avaruusolioita, vaikkakin ovat asiakaspalvelijoita. Noita ei pitäisi olla näkyvissä ainakaan kunniallisessa kauppakeskuksessa, antaa huonon ja siivottoman kuvan kaupasta. Mustapukuiset vartijat ovat kuin Putinin luoma roistojoukko.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tai kun SS-miehet natsisaksassa aikanaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti