Rivakkaan valmisteltu on lähes valmiiksi päätetty?
Luen Yle-uutisista työmarkkinapoliittiseksi naamioidun yksityistämisuutisen, HKL aiotaan yhtiöittää.
Uusi yhtiö on valmis aloittamaan 1.1.2022. Ripeää toimintaa. Ollaan vastaamassa ”muuttuvaan toimintaympäristöön”. Mikähän täällä muuttuu?
Kotikaupunkini Vantaa on lähdössä yhtiökumppaniksi, vaikka meillä ei ole ratikkaa. Ei edes sellaista päätöstä, että tulisi ratikka.
Kyseessä ei varmaan ole hetken mielijohteesta tehty sijoitus. On jouduttu ajattelemaan huolellisesti, kuinka tämä voitaisiin suhmuroida – ilman että heti jää kiinni.
Raskaat kalusto- ja ylläpitokulut uppoavat kaupungin talouden kanssa samassa laivassa. Samaa veneseen saadaan yhteytettyä selvityshenkilöiden ja isojen ”wanna-be” pomojen palkkio- ja palkkakustannukset.
Ihmettelen, mistä lähtien selvitys- ja valmistelutoimet ovat paisuneet puolipäätöksenteoksi? Mistä budjetista nämä rahat tulevat?
Katsokaa nyt vaikka Vantaan ratikan ”markkinointisivuja”. On siihenkin jokunen tonni ja työtunti palanut.
Ei välttämättä siltä ulkopuoliselta koodarilta, mutta niiltä ostopalveluita ohjaavilta työryhmiltä, jotka ovat käyttäneet tehokasta kuntatyöaikaa tehdessään mukamas ”merkityksellistä ja vaikutuksellista työtä” ja josta tulevat sukupolvetkin heitä muistaa.
Ja toivottavasti muistaa.
Älkää kansalaiset menkö lankaan. Demokratiamme ongelma on nykyään se, että meille tarjotaan ”kyllä” ja ”ei” -vaihtoehdot. Toinen niistä on väärä ja toinen oikea. Tehdään somekampanja. Jaetaan porukka kahtia – puolesta ja vastaan.
Ääntä ja hulabaloota hämäyksen vuoksi.
Loppupeleissä mielipiteelläsi ei ole väliä. Asia on päätetty puolestasi. Se on jo valmisteltu ja nuijitaan pian pöytään.
Tekstin aiheet:
Siinä se taitaa terveydenhuoltokin valua sitten yksityisten käsiin. Kokoomuksen, demareiden, kepun ja vihreiden tulisi keskittyä nyt valtion talouden kunnostamiseen, Helsingin talous on kunnossa, niin kauan, kuin kokoomus alkaa hinnoittelemaan palveluja, kerjäläiset lisääntyvät ja työehtoshoppailu tulee lisääntymään rajusti.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hesarin eduskuntavaaleja ja kannatuksia esittävä gallup esittää kokoomusta duunareiden ykköspuolueeksi kaikkine yksityistämisineen. Kanadassa duunarit sanoivat ei kaikelle yksityistämiselle, ja ovat kaiketi onnellisempiä. Meillä on paljon sellaista, jonka voi yksityistää, mutta kokoomus on jatkuvasti kärkkymässä suuria veroilla imuroituja varoja. Ylen voisi laittaa nurin, ja tilalle kohtuullinen tiedonvälitykseen, ei elokuvatuotantoon rakennettu ym. laitos, jossa väkeä olisi mieluummin sata, kuin neljättä tuhatta työntekijää. Alkon voisi yksityistää, Sitran ja ilmatieteenlaitoksien kaltaiset laitokset huitsin Nevadaan. Kokoomus voisi valtionlaitoksien sosialisoinnin sijaan keskittyä sellaisten laitoksien yhtiöittämisen sijaan, josta ei aiheudu väestölle mitään riskejä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kokoomuksen toverit ovat saaneet hesarista ystävän, kokkareilla kun niitä vihreitä riittää. Todelliset kokoomuksen kannatukset nähdään vaaleissa. Kokoomus hehkuttaa omaa kannatuksen kasvua, joka on varsin heiveröistä faktaa. Paljon on varmaan pitänyt luvata hesarille, että saa mukavia kannatuslukuja, piiripieni pyörii, kommarit siinä hyörii. Paljon liikkeelle ilmastokauhukuvia, niin kannatukset paranee.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kokoomushan on nykyään jopa demareita enemmän suomalaisen duunarin asialla. Kun kokoomus pääsee pääministeripuolueeksi niin suomiduunari vapautetaan työnteon ikeestä. Työnteon hoitavat kehitysmaista tuodut puoliorjat. Suomi saa juuri sitä mitä on tilannut, kurjuutta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä Vantaalle voi rakentaa ratikan, kuten maan suurimpiin kaupunkeihin, ne ovat sijoitus pitkälle tulevaisuuteen. Juuri tässä asiassa velkaantuminen on älykästä, vähentäähän se mm. katujen paikoitustarvetta (autojen lataus) ja helpottaa katujen hoitoa, satojen vuosia. Eri asia on mm. se, kannattaako maahan rahdata ulkolaisia työntekijöitä, jos ei ole varaa työllistää edes omaa väkeäkään, maksaa kustannustasolle sopivaa palkkaa. Nykyisellä tekniikalla ja maan massiivisella työvoimareservillä maan työt tulee varmasti tehtyä. Lisäksi ulkolaista perää olevat työntekijät lähettävät ainakin osan palkastaan ulkomaille sukulaisilleen, joka on poissa mm. suomalaiselta ahnaalta verottajalta, jossa maan kalleimmat verot ovat juuri kulutusverot. Vasemmistoliiton unelma olisi se, että ihmiset eivät tekisi töitä elääkseen, eikä kuluttaisi mitään. Mistä helvetistä näitä vasemmistoliiton unelmia oikein sikiää, ei enää kulutusta eikä työntekoa, ja joku älykääpiö vielä kannattaa tuota ideologiaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Raitioliikenteestä on aina kannattamattomana pyritty luopumaan, kun talous kasvaa ja kaupunki kehittyy. Vantaa – kaupunki ilman identiteettiä – jossa kukaan ei ole menossa minnekään, ja koronan takia konttorikolonialismikin varmasti purkautuu, ei ratikka ole kuin hidasta huviajelua varten.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vantaan kehitystä on katsottava kymmenien vuosien perspektiivillä, vaikka ei tuo esim. stidilä ole viimeisten kymmenien vuosien aikana juuri kehittynyt miksikään. Sosialistinen suunnittelu ja talous ei juuri houkuttele asukkaita tai teollisuutta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
EK kommunistinen yhteisö? Liitto haluaa palkkojen verotuksen alennusta, vaikka välillisten verojen alentaminen palvelisi koko väestöä, myös niitä, eläkeläisiä, joilla välilliset verot ovat tasaveroja, samoja kuin suurituloisille. Elämisen kalleus on se, johon on puututtava, ei nimelliset palkkatasot, jossa palkkojen tasolla ei ole mitään merkitystä, jos palkalla ei saa mitään kaupassa. Eläkeläiset ovat suuri yksittäinen kuluttajaryhmä, ja jos he laittavat rahahanat kiinni, maan talous kaatuu. Tuossa palvelujen ja tavaran älyttömän korkea verotus on Suomen talouden kaataja. Nimellispalkkojen nosto on järjettömin ja populistinen haave työnantajajärjestöltä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
EK on todellakin yksi typerimmistä yhteisöistä. Tuo haluaa prosentin tai enemmän veroalea, mutta ei tajua, että hallitus lisää välillisiä veroja, täyttääkseen veropohjan aukkoa. Palkkaveron alentaminen on siis verojen maksamista taskusta toiseen, kulujen siirtämistä paikasta toiseen. Mitä tekee sellaisella palkankorotuksella, joka kynitään toisessa paikassa takaisin? EK voisi edes yrittää vaikuttaa maan kustannustason laskemiseen mm. kiinnittämällä huomiota valtion menojen alentamiseen, josta kulutusverojen alentaminen vastaa samalla tavalla palkan nousuun, nettopalkka ja kustannustaso ratkaisee. Aina pitää huomioida myös eläkeläisten ostovoima, koska he ovat yksi suurimmista työllistäjistä maassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hei. Kiitos Renekin. Ei SUOMEEN raitiotievaunuja, VAAN 🍞 Leipää leivättömille, Ja JUMALAN SANAA sanattomille: KUTEN, Li Anderssonille, Ja hänen 👼❤️” hänen” koulutuslapsilleen, sillä EMME elä Yksin leivästä, VAAN jokaisesta SANASTA, JOKA JUMALAN SUUSTA LÄHTEE. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Veronmaksajan kannalta yhtiöittäminen on hyvästä. HKL on ollut varsinainen positiivisen syrjinnän paskapesä. Yhtiöittäminen vähentää suojatyöpaikkoja verorahoista. Kaikki mikä ei ole viranomaistoimintaa pitää yhtiöittää, mutta ei myydä. HKL ei ole sitä. Se on veronmaksan etu.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Siinäpä se ongelma onkin, joillakin kädet syyhyää myydä se koko paska yksityisille. Meillä on paljon muutakin sontaa, minkä voisi myydä yksityisille, ja jolla ei ole merkitystä verojen kannalta. Esim. yhdestä sonnasta on valtion päämedia, joka roikkuu kuin paska hevon persuksissa, ja jokainen joutuu maksamaan tuosta läjästä, elokuvatuotannosta ja muusta propagandasta. Maikkari, joka tosin on vieraan maan omistuksessa, toimii hyvin ilman veronmaksajien avustusta, koska kenenkään ei ole pakko sortua mainoksien uhriksi. Maikkarilla lienee pakko jankuttaa ilmastosta, lupaehdot, ja toteuttaa Ylen leninististä sontaa DDR:n ajoilta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti