Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Venäjälle vuosi 2014 on suurten tappioiden vuosi

Alkuvuodesta 2014 presidentti Putinin johdolla Venäjän valtio ja venäläiset lähtivät palauttamaan entisen Neuvostoliiton mahtia toisena suurvaltana maailmassa. Nyt vuoden lopulla voidaan todeta, että lopputulema on Pyrrhoksen voitto. Voitto, joka osoittautui lopulta tappioksi.

Venäjän painostuksen edessä Ukrainan valtiojohto taipui aluksi Moskovan haluamalle kannalle. Ukrainan kansa oli kuitenkin eri mieltä, ja heitti sätkynuket pihalle. Tämä ei miellyttänyt putinistista Venäjää. Se omaksui uusimperialistisen asenteen aiempaa näkyvämmin.

Ensiksi maa valloitti Krimin niemimaan. Se sujui kuten oli suunniteltu. Ulkopuolinen maailma pohti hölmistyneenä, mistä oli kysymys. Päivystävät dosentit, media ja poliitikot ”ihmettelivät” vihreitä miehiä, vaikka tavalliselle kansalle oli alusta lähtien selvää mistä oli kysymys.

Valehtelevan median vaikutuksesta Venäjän ja venäläiset  valtasi kansalliskiihkoinen innostus. Sen jälkeen lähdettiin ”pelastamaan” ja valtaamaan hieman erilaisin konstein Ukrainaa ”fasistien” käsistä. Siinä vaiheessa Ukraina ja ukrainalaiset olivat toipuneet alkujärkytyksestä. Myös kansainvälinen yhteisö näki, että touhulle pitää saada stoppi. 

Mikä on tilinpäätös vuoden 2014 lopussa?

Se on Venäjän kannalta surkea. Vuosisatainen yhteistyö ukrainalaisen veljeskansan kanssa on tuhottu. Niin pitkälle kuin silmä siintää, ukrainalaiset kokevat venäläiset vihollisina. Venäjä voitti tilapäisesti itselleen Krimin ja osan Ukrainaa, mutta menetti samalla lopullisesti pääosan Ukrainaa.

Kansainvälisesti Venäjä on ajanut itsensä nurkkaan. Siitä on tullut hylkiövaltio. Ainoat ystävät löytyvät Pohjois-Koreasta.

Taloudellisesti Venäjä on ajautunut konkurssin partaalle. Öljyn hinnan ja sitä seuraava kaasun hinnan romahdus ovat ilmeisen pysyvä ilmiö. Sillä on suuret vaikutukset Venäjän valtion mahdollisuuksiin toimia kotimaassa ja ulkomailla.

Vuosi 2014 on ollut Venäjälle ja venäläisille poikkeuksellisen huono vuosi.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
terve järki
Vihainen
#1

No kyllä Venäjän tappiot eskaloituvat Suomen tappioiksi, ikävä kyllä. Sen huomaa varsinkin itä-kaakkois Suomessa mutta myös HKI:ia ja Lappia myöten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktaa
#2

Kannattaisi lukea myös muiden maiden medioiden tuotoksia, ja vertailla eri tarinoiden todenperäisyyttä. Uskot, Reijo, Yhdysvaltojen mediateollisuuden tuotoksia kritiikittä. Jos et osaa muita kieliä, suosittelen keskustelemaan henkilöiden kanssa, jotka lukevat myös Venäjän, Saksan ja Ranskan medioita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

faktaa
#3

Lisäisin vielä edelliseen Reijolle. Reijo on isänmaallinen ja rohkea, kantaa vastuuta oikeasti tämän maan tapahtumista, hän toimii kuten poliitikon pitää: toimii rohkeasti juuri niinkuin arvelee, että on kansan parhaaksi, parhaita poliitikkojamme. Hän ei vaikene turvatakseen itselleen EU- tai muita poliittisen eliitin tarjoamia palkkiovirkoja. Viime aikoina hän on mm. tuonut esiin ansiokkaasti Stubbin toiminnan linjattomuutta.
Reijo ansaitsee meiltä kaikilta kiitokset!
Juuri siksi haluaisin, että myös Venäjä-Ukraina-tilanteesta, josta on monta erialista tarinaa riippuen kertojasta liikkeellä, hän arvioisi saamiaan tietoja uudelleen, täydentäen niitä. Suuri osa kansasta uskoo sokeasti man maansa mediaa – kaikissa maissa – mutta kaikissa on eri tarina! Mikä niistä on lähinnä totuutta? Olemme länsiliittoumassa medioinemme; meillä on oma medioidemme kertoma tarina. Kiistatapauksissa kuitenkin on tapana kuulla tarkasti molempien osapuolten sekä sivullistenkin näkemys tapahtumista. Ei kai kukaan tee johtopäätöksiä vain yhden osapuolen kertoman perusteella?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000