Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Valtaeliitin suvaitsemattomuus estää asiallinen keskustelun

Presidentti Sauli Niinistö laittoi arvovaltansa peliin kun hän korosti, että ”suomalaisten on kyettävä asialliseen keskusteluun maahanmuutosta”.

MTV:n uutisjutussa Niinistö myönsi, että ”keskustelu maahanmuutosta on ollut vaikeaa ja melkeinpä mahdotonta jo ennen Turun perjantain tapahtumia”. Hän kuitenkin tähdensi, että ”Suomen menestys ja vahvuus perustuu kykyymme toimia yhdessä ja antaa tilaa erilaisille mielipiteille – leimaamatta ja syyttämättä”.


Olen samaa mieltä.

Asiallinen keskustelu ei kuitenkaan onnistu. Syitä siihen löytyy myös valtaeliitin suunnalta. Esimerkkejä tästä olisi vaikka kuinka paljon, mutta otan tähän vain yhden:

Sauli Niinistö on aiemmin toiminut kokoomuksen puheenjohtajana. Nykyinen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on korostanut, että ”esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”


Turussa veitsellä ihmisiä teurastaneen terroristin maahantulon motiivien arvostelu on siten myös rasismia. Kyseinen henkilö on tullut Marokosta, jossa ei ole sotaa eikä muslimeja vainota.

Rasismi on rikos, joten Orpon mielestä myös keskustelu on rikollista. Siksi odotettavissa on vain vastakkainasettelun kärjistymistä.

Paremman väen puolella on syytä katsoa peiliin.

Jussi Halla-ahon mielestä surunvalittelut ja latteudet eivät riitä. ”Päättäjien on kannettava vastuu harjoittamansa politiikan seurauksista, tunnistettava terroristien motiivit ja ryhdyttävä lainsäädännöllisiin ja muihin toimiin, jotta syyttömiin sivullisiin kohdistuva terroriaalto saadaan katkaistua.”

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Euroopassa on jo ”kirjoittamaton laki” että epäillyn terroristin voi poliisit ampua estääkseeen tai heti terrori teon jälkeen ilman rangaistusta ja oikeuden käyntiä.Vaikka muuten Eu onkin kuoleman tuomiota vastaan.Samaan aikaan Eu maat ei saa luovuttaa Terroristeja lähtömaihinsa jos siellä on kuoleman tuomio eikä täälläkään lähtömaassa tapahtuneesta teosta voi enään tuomiota ilman oikeuden käyntiä antaa. Eikö nämäkin lait ole ”vähän” ristiriidassa.?
Onko oikein että Ulkomailta houkutellaan Suomeen ”epäiltyjä”Terroristeja täysihoidolla ns. turvasatamaan ja haaskataa miljoonia oikeuden käynteihin joita on mahdoton todistaa.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampereen-irakilaiskaksoset-ovat-syyttomia-joukkomurhaan-vapautetaan-vankilasta-valittomasti-200160977/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tossavainen kirjoittaa asiaa! Valtaeliitti ja sen kannattajat suvaitsemattomuudessaan on kaventaneet yhteiskuntaa ja yleistä keskustelua siinä määrin, ettei asialliseen keskusteluun ole mitään tilaa. On vain yksi valtaeliitin totuus ja sitä ei saa horjuttaa. Luulen kyllä, että kohta korttitalo romahtaa …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000