Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Toimittajia voidaan ohjailla, jos he ovat samanmielisiä

Eilinen ja tänään jatkuva keppanagate on hyvä esimerkki toimittajista, jotka toimivat kuin sopulilauma. Tälläkin kertaa sopulit tarkoitushakuisesti johdatettiin tietyn asian perään.

Kävi niin, että kokoomuksen puoluetoimistossa oli tarkkaan syynätty, mistä kepun voisi nostaa tikun nokkaan. Sitten huomattiin keskiolut. Aiheena se ei ollut mikään uusi uutinen, sillä kepun kanta oli parisen vuotta vanha. Mutta ei se mitään, se kävi paremman keppihevosen puutteesta.

Kokoomuslaiset ja puoluetta myötäilevät toimittajat laitettiin samanaikaisesti liikkeelle. Siitä syntyi ketjureaktio. Kaikki kynnelle kykenevät riensivät saaliinjaolle. Tunnetuin tuloksin, sillä kepu on nyt saatettu äänestäjien silmissä epäilyttävään valoon ainakin yhdessä asiassa.

Onnittelut kokoomukselle taitavasti suoritetusta operaatiosta…

Toinen, vanhempi esimerkki: Aikoinaan allekirjoittanut, Suna Kymäläinen ja pari muuta kansanedustajaa keräsimme nimiä lakialoitteeseen, jonka tavoitteena oli rajoittaa ETA-alueen ulkopuolisten mahdollisuutta ostaa Suomesta kiinteistöjä.

Järjestimme aloitteen jättämisen jälkeen tiedotustilaisuuden, johon kutsu lähti noin parille sadalle toimittajalle. Paikalle ei tullut yhtään toimittajaa.

Myöhemmin eräs toimittaja hoksasi lakialoitteen ja teki sitä paheksuvan jutun. Silloin myös muu media heräsi. Asia oli otsikoissa useiden viikkojen ajan. Yleissävynä oli, että lakialoitetta paheksuttiin enemmän tai vähemmän. Siitä säikähti muutama kansanedustaja ja veti nimensä aloitteesta pois.

Jos aloitteelle kerättäisiin nyt nimiä, niin viime aikojen tapahtumien vaikutuksesta niitä kertyisi varmaankin reilusti yli sata. Ja luultavasti myös medialla olisi erilainen ääni kellossa.

Tunnetusti media suhtautuu perussuomalaisiin useimmiten kielteisesti. Esimerkkinä tässä vaikkapa Yle. Sen tuuteista on tullut parien edellisten vaalien alla ekstrana perussuomalaisia hyvin mustamaalaava ohjelma. Niin nytkin on tulossa, sillä asialla on ensin MOT ja sen päälle A-studio. Siis kokonainen persujen erikoisilta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

No ei se ihme, kun emme ole päässeet kunnolla mukaan valtaeliittiin. Vaikutusmahdollisuutemme mediaan on kovin vähäinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000