Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Suomessa poikkeuksellisen paha lama

”Suomen bruttokansantuote supistui viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna, Tilastokeskus kertoo. Viime vuonna bruttokansantuote painui miinukselle 1,2 prosenttia. Edellisenä vuonna eli vuonna 2012 miinukselle mentiin 1,5 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna lähes kaikilla aloilla tuli miinusta eli muun muassa teollisuudessa, rakentamisessa, kaupassa sekä majoitus- ja ravintola-alalla.

Alkuvuoden perusteella kuluva vuosi vaikuttaa myös synkältä. Alkuvuonna eli tammi-maaliskuussa bruttokansantuote supistui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 0,3 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja 0,4 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.”

Edellä oleva on lainaus Ylen uutisesta. Siihen lisään, että Jyrki Kataisen ministeri- ja pääministerikauden aikana miinusta on tullut yhteensä reilut viisi prosenttia. Seitsemän laihaa vuotta ovat itsenäisyyden ajan historiamme pahimmat. Siis itsenäisyyden ajan pahimmat! Ei siis ole ihme, että hallituksen ministerit ovat yksi toisensa jälkeen jättäneet uppoavan laivan kuin ”rotat” konsanaan.

Katainen on puolustanut suomalaista työtä ja hyvinvointia sormi pystyssä ja oppositioon ylimielisesti suhtautuen. Kaikki viisaus oli hallituksen tiedossa. Lopputulema on ollut katastrofi tai kuvaavammin sanottuna kataistrofi.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen lupasi viime vaalien alla näyttävissä vaalimainoksissa 100.000 uutta työpaikkaa. Toteuma on kyllä 100.000 työpaikkaa, mutta ne ovat menetettyjä työpaikkoja.

Uusi hallitus näyttää elävän samanlaisissa pilvilinnoissa. Rakennettiin yli miljardin ”kasvupaketti”, joka todellisuudessa oli vain siitä neljännes. Suoranaista sumutusta, tai selvällä suomen kielellä sanottuna valehtelua.

Entä uusi valtiovarainministeri Antti Rinne? Hän hokee kuten edellisen hallituksen pääministeri ja valtiovarainministeri, että ”nyt tarvitaan kasvua ja työpaikkoja”. Sen jokainen suomalainen ymmärtää kertomatta. Sen sijaan Rinne ja Alexander Stubbin hallitus ei ole vielä ilmoittanut miten Suomi-laivan irronnut tappi saadaan paikoilleen ja nokka nousuun.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000