Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Suomen taloudellinen tuki Venäjälle on täysin järjetöntä

Venäjän Karjalassa käynnistyy parivuotinen projekti, joka maksaa 450.000 euroa. Päävastuu projektista on Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksella. Venäjän lisäksi hanketta ovat rahoittamassa Suomi ja EU.

Entä miksi suomalaisten pitää maksaa terveyden edistämisestä itärajan takana? Suomalainen projektipäällikkö Tiina Vlasoff selittää asiaa näin:  ”Suomen ja Karjalan terveysero on maailman suurimpia. Oikeastaan jo se velvoittaa meitä Itä-Suomessa tekemään yhteistyötä Karjalan tasavallassa.”

Velvoittaako se silti meitä suomalaisia maksumiehiksi? Eikö venäläisillä ole tarpeeksi rahaa?

Terveysero on todellisuutta. Todellisuutta ovat erot lähes kaikessa muussakin. Silti eroavaisuudet eivät millään tavalla velvoita meitä kylvämään veronmaksajien rahoja Venäjälle, kun meillä omassa samaan aikaan karsitaan terveyspalveluja rahanpuutteen vuoksi.

Asialla on myös moraalinen puolensa. Venäjällä on varaa laittaa kymmeniä miljardeja euroja asevarusteluun, jonka tavoitteena on Neuvostoliiton ja tsaarin Venäjän rajojen jonkinlainen palauttaminen.

Tässä tilanteessa venäläisten rahallinen tukeminen suomalaisten rahoilla on täysin käsittämätöntä. Se osoittaa päätöksentekijöiltä suoranaista edesvastuuttomuutta. Hävetkää!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000