Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Stubbin hallituksen kasvupaketti on täyttä bluffia

"Tätä päätöstä tullaan aivan varmasti ylistämään". Näin hehkuttaa Stubbin hallituksen ohjelmaa esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Pauliina Viitamies.

Jäin miettimään mistä mopon keuliminen johtuu. Onko syynä ymmärryksen puute, vai onko syynä demareiden keskuudessa lisääntyvä paniikki? Arvelen, että syynä on lähinnä jälkimmäinen.

Tosiasiassa hallituksen kasvupaketiksi komeasti nimittämä paketti on pelkkä kulpa. Tässä perustelut:

Hallitus väittää, että verotus kevenee sadoilla miljoonilla. Niin ei kuitenkaan tapahdu, sillä hallitus on laskenut veronkevennykseksi myös tuloveron inflaatiotarkistuksen. Se ei ole verotuksen alentamista, vaan sen pitämistä ennallaan!

Windfall-veron peruminen ei myöskään kevennä verotusta nykytasosta, sillä sitä veroa ei ole vielä edes käytössä. Hallitus vain peruu aiemman päätöksensä, jonka se nyt huomasi typeräksi. Windfall-vero olisi heikentänyt teollisuutemme kilpailukykyä ja investointihalukkuutta. Se olisi ollut omaan nilkkaan ampumista.

Hallitus on kirjanpitokikkailuissaan laskenut omaksi ansiokseen myös seuraavan hallituskauden veromuutokset ja lisäpanostukset.

Kun hallituksen luvuista putsataan ”kreikkalaisella kirjanpidolla” ynnätyt laskelmat, yli miljardin euron kasvupaketti kutistuu alle 150 miljoonaan euroon!

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000