Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Rädyn ja Männistön yhteispeli esimerkki moraalin puutteesta

Ministeri Laura Räty (kok.) kommentoi verokikkailuaan toteamalla, että ei koe tehneensä väärin.

Olen täysin eri mieltä. Räty on toiminut moraalisesti täysin sopimattomalla tavalla. Hän hyväksyy oman menettelynsä, mutta Kevan hallituksen puheenjohtajana Laura Räty sanoi Merja Ailuksesta näin:

”Näiden viimeaikaisten tapahtumien ja toimitusjohtajan kanssa käymieni keskustelujen perusteella totean, että toimitusjohtajalla ei ole sellaista arvostelukykyä, jota julkisen eläkelaitoksen johtajalta itse edellytän.”

Ailus menetteli juridisesti oikein kuten Rätykin teki. Ailus käytti ”luontaisetuja” Kevan hallituksen hyväksymällä tavalla. Niin sanottu yleinen mielipide eli kansakunnan moraali oli kuitenkin toista mieltä. Se ei hyväksynyt kohtuuttomaksi katsomiaan etuuksia. Ailus joutui lopulta eroamaan julkisen paineen edessä ja Rädyn vaatimuksesta.

Rädyn verokikkailu ja Ailuksen luontaisedut ovat tapauksina hyvin samankaltaisia. Silti Rädyllä on kanttia vakuuttaa, että ”en koe tehneeni väärin”. Uskomatonta itsekkyyttä, arvostelukyvyn puutetta ja tyypillistä kokoomuslaista minä-minä -ajattelua.

Räty ja kansanedustaja Lasse Männistö ovat monessa pelanneet yhteen. Tässä esimerkkejä:

Kevan johtoon Ailuksen tilalle valittiin Männistön isä. Monien mielestä hän ei ollut pätevin, mutta oli sopivin.

Kun Räty nyt siirtyi ministeriksi, niin hänen tilalle Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi valittiin Lasse Männistö. Näin Räty pääsee varapaikalta kansanedustajaksi Männistön tilalle.

Männistön valinta apulaiskaupunginjohtajaksi on räikeän poliittisen pelin tulosta, sillä tärkeimmät paikat on jyvitetty Helsingin valtapuolueiden kokoomuksen, vihreiden ja demareiden kesken. Apulaiskaupunginjohtajan paikka ”kuulu” kokoomukselle, joten muut puolueet äänestivät kiltisti Männistön valinnan puolesta.

Olen melko varma, että jos olisi haluttu, niin tästä maasta olisi löytynyt Lasse Männistöä pätevämpi henkilö kyseiseen tehtävään. Tässä tapauksessa kuitenkin kävi niin, että Männistö oli sopivin, joten muusta viis.

Lasse Männistö kirjoitti Facebookissa 9.10.2013 näin: ”Nyt olisi aika tukkia sosiaaliturvan porsaanreiät ja vapaamatkustamisen mahdollisuudet.  Tämä rapauttaa työssäkäyvien tahtoa kustantaa tulonsiirtoja ja yleisesti oikeustajun vastaista.”

Männistön mielestä sosiaaliturvan saantia pitää rajoittaa kaikkein köyhimmiltä. Sen sijaan verotuksen porsaanreiät ja minä-minä asenne ovat täysin eri juttu.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
vallan kierot kasvot näkyvillä
#1

Sikamaista omaetuisuutta ja uskomatonta äänestäjienkin aliarvoimista…Tulikohan Tujusellekin lähtö tämän rätymännistöpyörittelyn myötä, arvata sopii.
Voi voi jos perussuomalaiset olisi tehneet tuommoisen pyörityksen….onneksi ei.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Katri-Meri Karttunen
#2

Vetoomus Eero Heinäluomalle asiassa Räty & Männistö-kun mikään ei riitä;

Lasse Männistö haluaa lisää palkkaa! Laura Räty haluaa lisää palkkaa! Niinpä nämä Kokoomuksen vekkulit päättivät lyödä ovelat päänsä yhteen ja keksivät läpinäkymättömän juonen. Fantastista!

Pallo on nyt Eero Heinäluomalla. Jos hän ei myönnä virkavapaata Männistölle voi tämä rötös kansalaisten rahoilla kariutua.

Eero Heinäluoma!
Näytä, että olet kokosi mukainen mies!

Estä tämä touhu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antsu
#3

Eipä taida korppi korpin silmää nokkia,porvari puolueita molemmat ja se on maan tapa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000