Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Puheet kasvun käynnistymisestä täyttä puppua

Suomen kansantalouden tuotanto jäi maaliskuussa selvästi vuoden takaista pienemmäksi ja laski myös helmikuusta. Tilastokeskuksen mukaan työpäiväkorjattu tuotanto oli kaksi prosenttia edellisvuotta alemmalla tasolla. Helmikuuhun verrattuna bruttokansantuote supistui yhden prosentin.

Koko alkuvuoden eli tammi-maaliskuun aikana bruttokansantuote supistui 0,8 prosenttia vuoden takaisesta. Loka-maaliskuuhun verrattuna se laski 0,4 prosenttia.

Tilastokeskus kertoi keskiviikkona myös, että teollisuuden liikevaihto oli joulu-helmikuussa 3,2 prosenttia pienempi kuin samalla jaksolla vuotta aiemmin. Teollisuuden kotimaan myynti supistui lähes neljä prosenttia ja viennistä kertynyt liikevaihto 2,7 prosenttia vuoden takaisesta.

Edellinen uutinen on lainattu Ilta-Sanomista.

Kuuntelin eilen Eduskunnan välikysymyskeskustelua ja osallistuin siihen itsekin. Pääministeri Jyrki Katainen vakuutti sormi pystyssä, että nyt on kasvu käynnistyt. Samaa todistelivat hallituspuolueiden edustajat puhuja toisensa jälkeen. Usean tunnin ajan.

Samanlaisia mielipiteitä olemme saaneet lukea täällä Uuden Suomenkin puolella. Muutama kirjoittaja kehuu säännöllisesti kuinka hyvin meillä menee nyt ja erityisesti tulevaisuudessa.

Voi hyvä tavaton! Samanlaisia puheita olemme saaneet kuulla jo kolme vuotta. Jos kaikki puheet kasvun käynnistymisestä olisivat toteutuneet, talous kävisi liian kovilla kierroksilla.

Vanha sanonta kertoo tosiasioiden tunnustamisen hyödyllisyydestä. Se pitää paikkansa tämänkin asian osalta.

Suomen miinusmerkkinen ”talouskasvu” on tällä hetkellä EU:n toiseksi huonointa Kyproksen jälkeen. Jopa Kreikan talouskasvu on meitä parempaa.

Näin siis on, vaikka A. Stubb väitti kolme vuotta sitten Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen, että ”nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa, kuin muuallakin Euroopassa. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti”.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000