Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Politiikan tekotavat päin peetä

Eilispäivän tapahtumien johdosta olen pohtinut tavallista enemmän poliitikkojen tapaa hoitaa yhteisiä asioita eli tehdä politiikkaa. Voin kaiken tiivistää toteamukseen, että en yhtään ihmettele, että tutkimusten mukaan kansalaiset kaikkein vähiten arvostavat ja luottavat poliitikkoihin ja toimittajiin.

Eilen olivat esillä pienyrittäjien maksamaan arvonlisäveroon liittyvät asiat. Ensin demarit ottivat asian vaalisyötikseen. Sitten kokoomuksen oli ”pakko” olla samaa mieltä. Lopuksi siitä piti järjestää eduskunnan kyselytunnilla television katsojille suunnattu näytelmä puhemies Heinäluoman ohjaamana.

Mitä minä sitten ihmettelen ja paheksun?

No ensinnäkin sitä, että vielä jokin aika sitten demareiden ja kokoomuksen kansanedustajat äänestivät vastaan, kun perussuomalaiset ehdottivat arvonlisäveron alarajan nostamista. Kun asiasta on eri yhteyksissä eduskunnassa keskusteltu, niin hallituspuolueiden taholta on silloin kuultu jopa ylimielisiä kommentteja ja asian merkityksen vähättelyä.

Nyt kun vaalit lähestyvät, niin nyt ollaan niin yrittäjäystävällisiä, että yrittäjien pitäisi olla tyytyväisiä! Lienee kuitenkin niin, että arjen keskellä kamppailevat yrittäjät ovat vain entistä vihaisempia. He ymmärtävät, että kyseessä on eräänlainen poliittinen teatteri. Näytelmän tyylilajina on tragikoomisuus.

Miksi sitten paheksun jälleen kerran myös mediaa?

Pienyrittäjien arvonlisäveron alarajan nostaminen on ollut perussuomalaisten keskeisiä vaatimuksia koko vaalikauden ajan. En muista, että media olisi sitä koskaan noteerannut.

Tänään esimerkiksi Helsingin Sanomissa oli laaja juttu arvonlisäverosta, mutta vain yhdessä virkkeessä mainittiin Perussuomalaiset. Siinä kerrottiin, että perussuomalaiset paheksuivat, mutta ei kerrottu mitä mieltä olemme ja mitä olemme aiemmin tehneet asian eteen. Journalismia?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Perussuomalaiset eivät, eivätkä kannattajammekaan omista suurimpia tiedotusvälineitä maassamme. Mikä on sellainen demokratia, jossa rahalla voi ostaa tiedotusvälineet? Vaalirahoitustakin tarvitaan vain 10000-50000 euroa/ehdokas, sen osoitti jo KMS:n suuntaama rahoitus, jonka seurauksena Kokoomuksen vanha joukko korvattiin rahalla ostetuilla kokemattomilla nuorukaisilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000