Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Petteri Orpo luopui ja ratkaisee puheenjohtajan valinnan?

Petteri Orpo ilmoitti, että hän ei lähde kisaamaan kokoomuksen puheenjohtajuudesta ja samalla Suomen pääministerin vajaan vuoden mittaisesta pätkätyöstä.

Luopumisen syyksi Orpo ilmoitti perheensä. Jos tämä on pääasiallinen syy, niin nostan hattua. Politiikka on tärkeää yhteisten asioiden hoitoa, mutta kaikki kaikessa se ei silti saa olla.

Orpon luopuminen muuttaa tilannetta ratkaisevasti. Siis siten, että jos Orpo asettuu Jan Vapaavuorentaakse, niin Vapaavuoren voitto on sillä selvä. Jos Orpo asettuu Alexander Stubbin taakse, niin Stubb voittaa.

Pidän todennäköisimpänä sitä, että Orpo asettuu Vapaavuoren taakse.

Henna Virkkusen ehdolle lähtö on hyvin epätodennäköistä. Hän ”miettii” ehdokkuuttaan, koska näin hän saa sopivasti mediajulkisuutta ja uutta imagoa EU-vaalien alla.

Jos Paula Risikko on kisassa mukana loppuun saakka, hän saa lopulta yllättävän paljon kannatusta, mutta ei silti tule valituksi.

Tämä on vain ulkopuolisen jossittelua. Kesäkuussa olemme paljon viisaampia.

Jos tarkastelen asiaa perussuomalaisesta näkökulmasta, niin toiveenani on Stubbin valinta. Hän on median luoma ja ylläpitämä kiiltokuvapoika, joka on jokseenkin pihalla monissa tärkeissä kotimaan asioissa. Hän on myös kaikkein kauimpana perus-Suomen arkitodellisuudesta. Käytännön politiikassa tuollaista kiiltokuvaa on helppo naarmuttaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000