Perussuomalaiset

Henna Kajava

Kuka on suomalainen, Kai Mykkänen?

Kokoomuksen Kai Mykkänen muotoili kokoomuksen kantaa siitä, ketä voidaan pitää suomalaisena. Mykkäsen mukaan jokainen Espoossa asuva pysyvä asukas on espoolainen ja kansalaisuuden saatuaan suomalainen. Samalla Mykkänen syytti puheenjohtajaamme Riikka Purraa väestönvaihdospuheista.

Mykkänen sekoittaa onnettoman triviaalisti suomalaisuuden ja Suomen kansalaisuuden käsitteet keskenään. Suomen kansalaisuus ei merkitse aina geneettistä tai kulttuurista suomalaisuutta. Suomalaisuuden alkuperän perusteella suomalainen on siperialaisen ja eurooppalaisen sekoitus, eikä esimerkiksi afrikkalainen tai arabi. Mykkäseltä on myös hyvin epäisänmaallista tyrkyttää omaa käsitystään suomalaisuudesta, kun hän on polkenut suomalaisuuden niin arvottomaksi asiaksi, että siitä on karsittu myös oma kielemme ja kulttuurimme kokonaan pois. Mykkäsen mukaan suomalaisuus ei edellytä, että äidinkielenä olisi suomi tai ruotsi tai että olisi integroitunut suomalaisiin arvoihin ja kulttuuriin.

On täysin mahdoton ajatus, että suomalaiset hyväksyisivät yksissä tuumin kaikki Suomen kansalaisuuden saaneet suomalaisiksi jo senkin vuoksi, että Suomeen on päästetty asettumaan pysyvästi valtavasti ihmisiä ympäri maailman vilpillisin perustein, joita he ovat esittäneet turvapaikkaprosessissa. Lisäksi suuri osa suomalaisista ei hyväksy maahanmuuttopolitiikkaa, johon perustuen potentiaaliset uudet suomalaiset on tänne otettu. Migrin johdosta on selväsanaisesti kerrottu, että turvapaikkaprosessin päätökset ovat lopulta hyvin mielivaltaisia, koska todisteita turvapaikanhakijoiden kertomusten tueksi ei yleensä ole. Lisäksi valtaosa suomalaisista on kyselytutkimusten mukaan sitä mieltä, että turvapaikanhakijoiden tulisi palata takaisin kotimaihinsa, kun turvan tarvetta ei enää ole, mutta heidän annetaan kuitenkin jäädä Suomeen kuvitteellisiksi suomalaisiksi.

Suomessa saa kansalaisuuden jopa suomen kieltä osaamaton pakolainen, jos on luku- ja kirjoitustaidoton. Tällainenkin henkilö on Kai Mykkäsen mukaan ns. ”supisuomalainen”.

Lisäksi meillä on etnisiin vähemmistöihin kuuluvia Suomen kansalaisia, jotka eivät itse koe itseään suomalaisiksi, tai ainakin ensisijaisesti he kokevat olevansa muslimeita ja vaikka somalialaisia. Mekö sitten olemme oikeutettuja määrittelemään heidät kuitenkin suomalaisiksi? Kyllä määrittelyn vapaus on jokaisella ihmisellä itsellään – niin määriteltäessä toisen suomalaisuutta kuin ihmisen itsensä suomalaisuutta.

Etenkin kaksoiskansalaisten kohdalla on aiheellista pohtia, tulisiko heitä ennemmin kutsua puolisuomalaisiksi tai Suomen kaksoiskansalaisiksi kuin suomalaisiksi. Ajatellaanpa vaikka tapausta, jossa ihminen on asunut täällä minimiajan saadakseen Suomen kansalaisuuden, minkä jälkeen hän muuttaa takaisin vaikka Afrikkaan elämään leveästi Kelan tuilla. Tällaista ihmistäkö pitäisi suomalaisten pitää suomalaisena, koska Kai Mykkänen vaatii?

Mutta mikä olisi hyvä ”suomalaisen” määritelmä, jotta ei pitäydyttäisi tiukasti sen etnisessä määritelmässä ja jotta Suomessa syntyneillä olisi mahdollisuus olla kuitenkin jossain vaiheessa myös suomalaisia, eikä ainoastaan Suomen kansalaisia?

Koska suomalaisuus on myös geneettistä, suomalaisen tai toisen hänen vanhemmistaan tulisi lähtökohtaisesti olla vähintään osittain geneettisesti suomalainen. Toisaalta äidinkieli on keskeisin kulttuurielementti ja identiteetin pohja. Niinpä suomalaisen äidinkielen tulee olla jompi kumpi Suomen kansalliskielistä, suomi tai ruotsi. Tämän määritelmän tulisi olla suomalaisuuden pohjana, mutta emme saa kuitenkaan unohtaa niitä Suomessa syntyneitä toisen polven maahanmuuttajia, jotka ovat geeneistään huolimatta sulautuneet suomalaisiksi. Myös Japanissa on ollut harvinaisia poikkeuksia, jolloin ulkomaalaisia on hyväksytty japanilaisiksi, vaikka he pitävät ulkomaalaiset yleensä tiukasti yhteisönsä ulkopuolella. Me voimme olla hieman avoimempia hyväksymisessä. Jos omista tai vanhempien geeneistä ei löydy suomalaisuutta, voisimme kuitenkin hyväksyä suomalaiseksi yksilön, jonka äidinkieli on suomi ja jonka sosiaalinen verkosto koostuu pääasiassa kantasuomalaisista (geneettisistä suomalaisista).

Kai Mykkäsen kokoomuksen tulisi herätä myös vallitsevaan käytäntöön jakaa Espoon ja maamme asukkaat suomen- ja vieraskieliseen väestöön niin uutisoinneissa kuin tilastoissakin. Jaamme väestöä myös kantaväestöön ja toisaalta ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajiin. Tämä tarkoittaa, että kaikkia Suomessa asuvia Suomen kansalaisia ei pidetä virallisestikaan täysin suomalaisina. Väestön jakaminen edellä mainituilla tavoilla on erittäin tärkeää, jotta saamme tietoa maahanmuuton vaikutuksista. Maahanmuuton vaikutuksiin liittyvän tilastoinnin tulisi jatkossakin tapahtua siten, että väestöryhmiä tarkastellaan lähtöalueittain myös toisessa ja kolmannessa polvessa, koska Suomihan on nyt monikulttuurinen maa ja kulttuureilla on vaikutuksensa ihmisten käyttäytymiseen, mikä puolestaan vaikuttaa kaikkeen yhteiskunnassa turvallisuudesta talouteen ja ympäristöasioiden huomioimiseen.

Kokoomuksessa ja sen ideologisessa liittolaisessa vihreissä ei ilmeisesti olla myöskään tietoisia kyselytutkimuksesta, jonka mukaan Suomeen asettuneet ulkomaalaistaustaiset eivät yleisesti edes pidä tärkeänä sitä, että heitä pidettäisiin suomalaisina.

Tasa-arvon käsitys on vain päässyt vääristymään äärimmilleen vietynä puolueissa siten, että niissä ajatellaan tasa-arvon toteutumisen edellytyksenä olevan jopa suomalaisuuden polkumyynnin maailmalle sen sijaan, että pieniväestöinen ja periferinen maa keskittyisi ennemmin suojelemaan suomalaisuutta ja hyvinvointinsa perustaa – korkeasti koulutettua, työteliästä ja rauhallista väestöpohjaansa.

Kirjoittaja on Espoon valtuutettu.

Osallistu keskusteluun!


50 kommenttia
Nimetön
#1

Kokoomus nyt sekoilee vähän joka asiassa: me äänestetään tyhjää eiku sittenkin jees-äänestys, kantasuomalainen eiku kaikki vaan, koti uskonto ja isänmaa eiku Petteri Orpo huolestui kansallismielisyyden noususta: ”Sellaisesta ei ole koskaan seurannut mitään hyvää” 11.3.2017 Uusi Suomi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

”Mykkäsen mukaan jokainen Espoossa asuva pysyvä asukas on espoolainen ja kansalaisuuden saatuaan suomalainen. ”

no mutta Petteri Orpohan on ollut hyvin huolestunut suomalaisuuden korostamisesta, mitä tää Mykkänen nyt oikein sekoilee??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Yle Uutiset 3.11.2015: ”Sisäministeri Petteri Orpon mukaan suurin syy suojelupoliisin tekemää uhka-arvion nostoon on kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden väliset konfliktit.”

on Orpokin on löytänyt aiemmin jostakin niitä KANTASUOMALAISIA 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Mykkänen asuu Espoossa ja on huolissaan Espoon maineesta.

On sanoin yritettävä torjua ajatus siitä, että Espoo on muuttumassa Vantaaksi. Tai jopa menossa Vantaasta ohi.

Mykkänen tuskin itse uskoo sitä, mistä puhuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#17

Taitaa vaan ”arvopohjien” perustat pettää? Mielikuville rakennettu höttö ei kestä toisipaikan tullen. Ei vaikka sitä kuinka yrittäisi laastaroida.
Seurattavaksi jää kuinka kauan tuo suomalaisten kannalta surullinen, joka suuntaan nyökkivä kaksikko Orpo/Mykkänen saavat heilua Kokoomuksen äänitorvina? Enteitä tervehtymisestähän oli havaittavissa ”ainutkertaisen ja tarkkarajaisen” äänestyksissä.
Entinen Kokoomuslainen, eli Sauli Niinistöhän on jo havahtunut siihen, mitä ”kello on jo lyönyt”. Hänhän kehoitti vakavasti ryhtymään käymään keskusteluja maahanmuutosta, eikä leimaamaan niitä ”Persupuheiksi”, vaan maamme kannalta vakavasti otettavaksi tekijäksi, johon on etsittävä ratkaisuja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

No, jos nyt koksujen mielestä kaikki on suomalaisia, jotka tulevat ihan mistä maailmankolkasta vaan ja jäävät tänne, niin missä sitten on se ”rikkaus” ja ”monikulttuurisuus”, jos kerran kaikki on niiiin suomalaisia heti?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Marsistakin oletettavasti? tulevat pienet vihreät miehet/humanoidit ovat kokoomuslaisten mielestä aitoja/puhtaita suomalaisia.Mutta onhan vihreät kokoomuksen puisto-osasto,niin ei ole yhtään ihme.Että kokoomuslaiset sekoilevat samaan malliin kuin vihreät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Helsingin alue ei ole samanlainen kuin Solsidani. Mykkäsen puolustamat espoolaiset asuvat kalliimpien alueiden vierellä ja viettävät aikaa samoissa paikoissa. Voi vaan kysyä, haluaisiko huippuosaaja katsella ikkunasta epämääräistä espoolaisten muodostamaa Pyhien Leiriä. Jopa Ruotsissa Solsidaniin tai Saltsjöbadeniin ei tulla ongelmalähiöistä. Harvoin niitä näkee myöskään NK:n tai MOODin sisällä. Suomessa sellaisia paikkoja ei ole, koska he ovat tervetulleita kaikkialle ja saahan teekupin aina halvalla. Kiva on istua teekupin kanssa Suomen huippupaikoissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS HENNAKIN. POHDIT HYVIN TÄTÄ MEIDÄN ❤️ SUOMALAISUUTTA. KOKOOMUKSELLA ON ❤️ TUO ”HOPEARAHARASITE” EDELLEEN, KUN HE RISTIINNAULITSIVAT MIEHEN, JOTA HE EIVÄT MINÄKÄÄN OIKEIN PITÄNEET. SAIVAT, VAIN POIS JALOISTAAN HOPEALLA. NIINHÄN HE TEKIVÄT NYT SUOMESSA, MYÖSKIN JUHA MOLARINKIN SUHTEEN: JALOISTA POIS, SAIRAIDEN IHMISTEN VALHEELLISIN SYYTTEIN, JA VIELÄ JUHALLE OIKEUDENKÄYNTIKULUJA UUDEN OMAKOTITALON HINTA. HOPEARAHAKIROUS JATKUU KOKOOMUSLAISILLA, NIIN YLPEÄ PUOLUE, KUIN ❤️ ❤️❤️, SE ONKIN. JEESUSTA, JA SYNTIENSÄ TUNNUSTAMISTA JA KATUMUSTA RESSUKAT TARVITSISIVAT, ETTÄ TAIVAASEEN PÄÄSISIVÄT. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Onko Tynkkysen puoliso suomalainen?.
Mutta eikö saamealaiset ole alkuperäiskansaa, ja muut olemme muualta tulleet, ja olemme ”maahantunkeutujia”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Onks Hussein al-Taee, Fatim Diarra, Pekka-pojan kultarakas suomalaisia??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Al-taee on muslimien luottomies, joka haluaa Suomeen lisää ja lisää muslimeja.

Al-taee ei ole suomalaisten etujen ajaja missään asiassa.

Al-taeesta voisi kysyä, onko susi lampaan asussa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

al- Taee taitaa olla kiintiöpakolainen, joka on reissaillut Irakissa saatuaan pakolaisstatuksen.
Oleskelulupa pois,
Suomen kansalaisuus pois. Irakin kaksoiskansalaisuuden voi pitää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Henna Kajava Filosofian maisteri, kaupungin- ja aluevaltuutettu
Tyytyväinen
#8

Tynkkysen puoliso on suomalainen mielestäni, jos hänen äidinkielensä on suomi. Mutta ei taida olla. Luulen, että Tynkkysen puolisolle on iha ok, jos häntä ei pidetä suomalaisena, kunhan hänen asettumistaan tänne ei kyseenalaisteta. Tynkkysen puoliso on hyötymaahanmuuttaja, koska tsemppaa Tynkkystä varmasti hyvinkin paljon. 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Niin ja eiköhän tuo Tynkkysen puoliso käy myös jossain töissä?Että ei siis ole mikään”loiseläjä”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Henna Kajava Filosofian maisteri, kaupungin- ja aluevaltuutettu
Tyytyväinen
#9

Suomalaiset käyttäytyivät tosiaan tuomittavasti saamelaisia kohtaan asettuessaan Suomeen, mutta Suomessa oli maa-alaan nähden silloin niin vähän asukkaita, että voidaan katsoa suomalaisilla olleen oikeus asettua tänne toisiksi alkuperäisasukkaiksi saamelaisten rinnalle. Nyt Suomessa on ollut jo kauan sitten liikaa ihmisiä huomioiden ekologinen kantokyky, joten täällä ei todellakaan pitäisi enää lisätä väestöä, vaan vähentää hallitusti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#13

Saamelaisista olen samaa mieltä. On hienoa, että saamelaisten ääntä kuullaan paremmin, kun kepu on järjestämässä kaivoksia, lomakyliä, rautateitä, tekoaltaita, voimaloita jne. saamelaisalueille. Arvostan erittäin paljon sitä, että Inarin järvellä Ukko jätettiin ”rauhaan” ihan sovussa. Olisi hienoa, jos täällä asuvien asiat olisi prioriteettinä eikä kutsua Pyhien Leiriä tänne vieraaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Mutta eikös se taannoin joku EU:n herra isoherra,ole todennut että Suomeen mahtuu ainakin 5 miljoonaa maahanmuuttajaa?Jos tuo skenaario toteutuu?Niin olemme vähemmistönä omassa maassamme,ja kauloja alkaa katkeamaan”vääräuskoisilta”!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kabul
#20

Eipä täällä vieläkään asukastiheys suuri ole, kyllä tänne sopii tulijat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Kuka maksaa tulijoiden elättämisen? Mistä rahat?

Tilaa ehkä on, mutta ei ole rahaa,
Suomi elää jo nyt velaksi, koko ajan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Saamelaisten kaltoinkohtelu on lähtöisin Ruotsin ja ruotsalaisten rotuteorioista. Suomi teki perässä samoin kuin mitä Ruotsissa tehtiin.
Ei saamelaisille ole Suomessa tehty yhtään pahempia asioita kuin Ruotsissa.

Ja nykyään poroja on liikaa, luonto kärsii, ravintoa ei riitä.
Jopa saamelaiset tietävät tämän hyvin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#10

Muualta saamelaisetkin ovat tulleet kun jääkausi loppui ja maa alkoi nousta merestä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Kyllä näin Hitlerkin oli tarkoissa tutkimuksissa lopulta neekeri, vaikka yritti löytää itsestään jotain arjalaista superrotua. Jotain vihreään illuusion siellä kyllä löytyi, hillui ja vaahtosi kuin vihreät ilmastonmuutoksesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Juu ja Hitleri tapatti Juutalaisia miljoonia,niinkuin tiedämme.Mutta”Isä aurinkoinen”=Josif Vissiaronovish Dugashvili=Josif Stalin se taas oli puolijuutalainen,ja tapatti omia kansalaisiaan,ja sen lisäksi puolalaisia,suomalaisia,inkeriläisiä ym.Paljon enemmän kuin Aatu eläissään kerkesi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000