Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Perussuomalaiset suosittu hallituskumppani

Viime eduskuntavaalien jälkeen itseään ”suvaitsevina ja sivistyneinä” pitävät henkilöt olivat ”järkyttyneitä” perussuomalaisten vaalimenestyksen vuoksi. Minulle kumpikaan asia ei ollut yllätys. Siis perussuomalaisten kannatuksen voimakas kasvu ja suvaitsevaiston suvaitsemattomuus.

Kun annetaan ajan kulua, niin tilanne kehittyy usein aivan muuksi. Niin nytkin, sillä perussuomalaiset eivät ole enää mörkö, vaan demokratiaan kuuluva puolue siinä missä muutkin puolueet. Tosin syrjintää esiintyy jonkinverran ikäänkuin vanhasta muistista. Siitä nuorisojärjestöjen rahanjako on ikävä esimerkki.

Muutosta asenteissa kuvaa Ylen tuore selvitys/tutkimus. Siinä kysyttiin suurelta joukolta keskeisiä poliittisia vaikuttajia tulevan hallituksen koostumusta.

Perussuomalaiset olivat mukana kaikissa hallitusvaihtoehdoissa. Hyvä niin, sillä tämä maa on ajettu edellisten hallitusten toimesta niin syvälle suohon, että nyt tarvitaan tositoimia, tarvitaan vahvaa hallitusta.

Tällä hetkellä hyvin todennäköiseltä vaikuttaa kolmen suuren hallitus. Perusrunkona siinä ovat perussuomalaiset ja keskusta. Kolmas osapuoli on joko kokoomus tai demarit.

Näyttää siltä, että minäkeskeisen stubbilaisuuden aikana kokoomuksen kannatus on lähtenyt syöksykierteeseen. Huolella vuosia rakennettu kiiltokuva on poksahtanut rikki. Kokoomuksen kylmät todelliset kasvot ovat tulleet kansalaisten tietoisuuteen. Räty, Männistö, Kauma, Stubb ja moni muu on siitä pitänyt huolen.

Toimintakykyisin olisi perussuomalaisten, keskustan ja demareiden hallitus. Siinä on kuitenkin yksi mutta: demareiden tuleva vaalimenestys.

Tämän päivän tilanne on se, että demareilla on kova hinku oppositioon haukkaamaan raitista ilmaa. Sitä tarvitaan, sillä demaripallosta ovat ilmat pihalla ja muutoinkin olo vaikuttaa tunkkaiselta. Jostakin pitäisi löytää myös kuivaa maata jalkojen alle. Sitä haluttaisiin etsiä oppositiosta käsin.

Minun ja yhä useamman muunkin politiikassa mukana olevan mielestä on tärkeää, että vihreät ja ruotsalaiset eivät ole mukana tulevassa hallituksessa. Tämä maa tarvitsee uudistuksia.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
äänestäjä
Tyytyväinen
#1

Sipilä,Soini ,Rinne …olemukseltaan ja arvoiltaan aitoja suomalaisia,sopivat yhteen hiileen puhaltamaan ja hoitamaan meidän suomalaisten asioita!
Tuosta joukosta pellet Stubb ja esim Haglund eroavat kuin kusi kivestä..

Seuraava hallitus on perus-kepu-sdp, kokoomuksen kanssa hallitukseen meno on perussuomalaisten loppu.

Ja ainoa hajllituskynnys pitää olla Rkp..ei koskaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000