Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Pakkoruotsista luopuminen ei tarkoita pakkovenäjää

Noin kuukausi sitten eduskunnan niukka enemmistö torjui kansalaisaloitteen vapaaehtoisesta kielivalinnasta eli pakkoruotsista luopumisesta.

Eduskunta kuitenkin kehotti valtioneuvostoa selvittämään lainsäädännölliset edellytykset alueellisiin kokeiluihin kielivalikoiman laajentamiseksi ilman velvoittavaa toisen kansalliskielen opiskelua.

Pakkoruotsittajat RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin johdolla antavat nyt ymmärtää, että pakkoruotsista luopuminen tarkoittaisi pakkovenäjää. Siitä ei tietenkään ole kysymys.

Haglundin julkiset lausunnot ovat olleet hämmästyttävän harhaanjohtavia. Hän nimittäin on todennut Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä, että  ”minkälaisen signaalin annamme lännen suuntaan, jos yhtäkkiä juuri tässä tilanteessa lähdettäisiin opettamaan ruotsin sijasta venäjää. Tämä ajankohta ei ole hirveän otollinen tämmöiselle asialle.”


Toki eduskunnan päätös mahdollistaisi venäjän opetuksen. Yhtä hyvin se mahdollistaisi myös muiden kielien alueellisia kokeiluja.

Haglund ja muut pakkoruotsittajat haluavat siis ratsastaa lisääntyneen Venäjä-kriittisyyden varjolla. Tällainen toiminta on mielestäni hyvin paheksuttavaa.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Terve järki
Tyytyväinen
#1

Minkähän signaalin antaan maailmalle armeijasta tietoisesti luistanut ”puolustus” ministerin :)?

Haglundilla ja rkp:llä on todellinen hätä kun alentuvat jatkuvasti näin säälittäviin yrityksiin selitellä pakkoruotsia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pakkoruotsi pois!
Vihainen
#2

Rkp on ylimielisten pask***sten puolue. Ankkojen sijasta realistisempaa on nähdä vedessä köllötteleviä ruskeita klönttejä.
Kyllä niitten klönttien hyysäys olisi syytä lopettaa samoin kuin on syytä lopettaa pakkoruotsi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000