Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Minun isänmaani ei ole enää itsenäinen

Laura Huhtasaari vertasi Eu-Suomen nykytilaa Neuvostoliittoon, ja siitä nousi Eu-uskoisten parissa melkoinen poru. He korostivat, että Stalinin vainoissa kuoli paljon ihmisiä. Se on totta, mutta totta on sekin, että Euroopan unionissa suomalaisten päätösvalta on minimaalinen ja demokratiavaje melkoinen. Melkein kuin neuvostotasavalloilla entisessä Neuvostoliitossa.

Meille valehdeltiin päin naamaa, kun maamme eliitti vuonna 1994 vakuutti, että meidän pitää mennä Eu:n jäseneksi, jotta me voisimme päättää omista asioistamme.

Ikävä totuus on sekin, että jopa Venäjän tsaarin alamaisina autonomian ajalla suomalaiset päättivät vähintään yhtä paljon omista asioistaan kuin nykyisen EU-autonomian aikana!

Suomen suuriruhtinaskunta muodosti omaleimaisen kokonaisuuden omine lakeineen ja hallintoineen. Suomen autonomian kannalta oli olennaista, että jo v. 1808 keisari määräsi, että kaikki Suomen asiat oli esiteltävä suoraan hänelle ohi Venäjän oman hallintokoneiston. Siksi Venäjän parlamentti eli duuma ja virkamiehet eivät voineet puuttua millään tavoin Suomen asioihin. Maamme erityisasemaa korosti sekin, että venäläisillä ei ollut kansalaisoikeuksia Suomessa. Venäläisiin suhtauduttiin samalla tavalla kuin muihinkin ulkomaalaisiin.

Käytännössä Suomea hallitsi hallituskonselji eli hallitus, joka jakaantui talous- ja oikeusosastoon. Myöhemmin hallituskonseljin nimi muutettiin senaatiksi. Oikeusosasto toimi Suomen korkeimpana oikeutena. Talousosasto johti koko siviilihallintoa ja se jakaantui viiteen toimituskuntaan. Senaatti käytti ylintä valtaa ja teki päätöksensä keisari-suuriruhtinaan nimissä. Senaatin toimien laillisuutta valvoi prokuraattori, joka oli Suomen ylin lainvalvoja. Pietarissa Suomen asioita keisarille esitteli Suomen asiain komitea, joka oli myös suomalaisten käsissä.

Keisareiden välillä oli eroja, mutta useimmiten keisari puuttui suomalaisten esityksiin vain harvoin. Tässä on erittäin olennainen ero nykyiseen Eu-Suomen käytäntöön, sillä Eu:n lainsäädäntö menee Suomen lakien, jopa perustuslain edelle. Peräti lähes 3/4 lainsäädännöstämme on käytännössä direktiivien eli Eu:n lainsäädäntöohjeiden kääntämistä.

Suomella oli autonomian aikana myös oma tullilaitos. Nykyään se on kokonaan Eu:n hoidossa, ja tullimaksut menevät suoraan Eu:n pohjattomaan kassaan. Suomi sai myös 1800-luvulla oman rahan ja oman keskuspankin. Nyt Suomen rahapolitiikasta päätetään Euroopan Keskuspankissa. Myös monet muut keskeiset asiat, kuten esim. maatalouspolitiikka on nyt kokonaan Eu:n käsissä.

Jos nyky-Suomen omaa päätösvaltaa verrataan Yhdysvaltain osavaltioiden omaan päätösvaltaan, niin ne ovat aika pitkälti verrannollisia keskenään. Silti kukaan ei väitä, että esim. Texas olisi itsenäinen valtio.

Asioista ei haluta antaa oikeaa kuvaa, sillä se olisi liian ikävä tosiasia Brysseliin kumartavan valtaeliitin kannalta.

Suomen kansasta noin puolet suhtautuu Euroopan unioniin kielteisesti. Siksi meilläkin pitäisi siirtyä monen muun maan tapaan viettämään kansallispäivää itsenäisyyspäivän sijaan. Silloin me kaikki voisimme juhlia yhdessä yhteistä isänmaatamme ja suomalaisuuttamme.

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
Stinde
#1

Suomalaiset ovat tietämättömiä tampioita.
EU:n korruptoitunut komissio ja Bilderbergiläinen eliitti lobbareineen meitä hallitsee.
Kansallisomaisuutta on myyty ja myydään jatkuvasti ulkomaalaisille.
Suuryhtiöt tunkevat joka alalle ja kieryävät veroja.
Kansalaiset joutuvat lopulta kaiken maksajiksi.
Kuten myös pakoloisbisneksen!
Suomi 200 juhla vietetään kalifaatissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Kenen leipää syöt sen lauluja laulat…

Eu-Trollit laulaa lauluja jo etukäteenkin vaikka kaikki ei ole Brysselin laipää päässyt syömänkään,koska sinne ei pääse ellei ole laulanut jo etukäteen….

T. Päästiin perseen myyjistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Taannoin Merkel ja Ranskan Sarkozy kokoontuivat aina ennen EU:n huippukokousta. Sitten täältä mentiin rinta rottingilla kahden lautasen päivälliselle ja hyväksyttiin edellisenä päivänä sovitut jutut. Ehkä joku pilkun paikka muutettiin? Oltiin kovassa ytimessä!
Nyt taitaa olla ihan samaa odotettavissa? Merkel on vaan heikompi ja ”kikyjensä” pysähtyneisyyden kanssa taisteleva Ranska niskan päällä. Mikä on se huonompi vaihtoehto, koska ranskalaisille on hiton tärkeätä tuo yhteisvastuu.
Tekikö Britannia sittekin järkevän teon? Sitähän tosin meillä ”oikea media” ei edes suostu miettimään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Itsenäisempiä USA:n osavaltiot ovat kuin EU:n maakunnat joita ennen kutsuttiin valtioiksi. Muutenkin meno muistuttaa Neuvostoliittoa. On ollut puhetta, että EU:n arvostelusta ja pilkkaamisesta tulee rangaista ankarasti. Meilläkin on jo vihapuhe poliisi joka vahtii kansan sanomisia ja kirjoittamisia. Ylenanto ja muukin media on täysin hallinnon käsissä syöttämässä hallinnolle mieluisaa propagandaa. Kansan olisi iloiten otettava vastaan kansan vaihto joka on käynnissä Euroopassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lapualainen
Iloinen
#4

Joo, kansanäänestys EU:sta ja heti perään Eurosta. Maa jälleen itsenäiseksi ja oma raha takaisin. Sen jälkeen neuvotellaan kunnon kauppasopimukset Venäjän, USA:n ja Brittien kanssa. Rajat kiinni ja laittomat ulos maasta heti. Suomi takaisin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Lapualtahan on ennenkin lähdetty Suomea pelastamaan, onko se taas aika …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Meidän pitää ottaa mallia Englannista ja erota Eu:sta rauhanomaisesti ilman sotaa kun se vielä on mahdollista !

ETA sopimus riittää Suomelle se tajaa rahan palvelujen ja tavaran ja ihmisten vapaan liikkuvuuden Eu alueella ilman kalliita maksuja !
Silloin Bisnekset luistaa yhtä hyvin kuin ennenkin ! mutta pienemmillä kustannuksilla !

Se takais lopun Eu-Trollaukselle siis Suomen tuhoamisen lähes kaikkien politikkojen haaveina olevien Brysselin miljoona virkojen tähden jonka takia ne sitä Trollausta harjoittaa jossa ei ole mitään järkeä Suomen kannalta siis Pakolaisbisnes, Rahan jako paska maille ,Venäjän ärsytys jne..

Suomen pitäs keskittyä elämään rauhassa ja laittamaan talous kuntoon!
Jos olemme Eu:ssa siihen emme voi keskittyä teoriassakaan Eu-Trollauksen (maanpetturuden takia)

On 100 % varmaa ja selvää että tämä Eu sekameteli soppa päätyy Sotaan ! Siitä ei ole pieneintäkään epäselvyyttä,se milloin se tulee sitä ei kukaan osaa ennustaa tuleeko se 5 vai 100 v. kuluttu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

jatkoa….
Missään ei ole koskaan tällaista Ihmis,kulttuuri,rotu,raha,raja,kieli ym. sekoitus kokeilua tehty koskaan !!!
Neuvostoliitto oli pientä tähän paskaan verrattuna vaikkakin Neuvostoliitto oli pakolla tehty paska ja Eu on salakavalasti tehty jäsenmaiden ja Eu_Trollien suostutuksella !!!!!!! joka pahentaa asiaa entisetään kun lopullinen huijaus paljastuu !!!

Tämä on aivan järjen vastaista että näin rotuja,rajoja,rahoja ,kulttureja yritetään pakkonaittaa Politiikojen Miljoona palkkaisten Brysselin virkojen tähden !!!!
Tästä tulee sellainen sota jota ennen ei ole nähty !!! viimmeistään sitten kun Rahasta tulee riitaa ! RAHA ON AINA PAHIN RIIDAN AIHEUTTAJA ! siis kun lopussa aletaan selvitteleen kuka on kellekkin velkaa kun Eu:n konkurssi pesää selvitellään ! Seuraava lama voi jo laukaista sodan !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Persujen olis Rauhan puolueena tehtävä kaikkensa että Suomi saadaan erilleen tästä paskasta ! Suomen pitää olla Itsenäinen seuraavat 100 vuottakin ja ilman sotaa seuraavat 70 vuottakin nuolematta ketään ja haukkumatta ketään ! Talous ja turvallisuus on oltava ykkös asioita eikä muutamien politikkojen miljoonat joilla aiheutetaan katastrofi !

Verratkaa tätä hulluuttaa esim. eläinmailmaan !!!
Jos eläiten rodut rajat,reviirit,kulttuuri,ruokapaikat kaikki…. sekoitetaan väkisellä keinotekoisesti niin ajatelkaa mikä sota siitä syntyy verihän siinä lentää…

Verratkaa miten valtiossa pitää elää, miten kylällä pitää elää parhaiten pärjää aina se joka ei sekaannu naapurien asioihin eikä tappele muiden kanssa joka tekee paljon töitä ja yrittää..Näin Suomikin pärjää…

t. Päästiin perseen myyjistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000