Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ministeri Räsänen vastustaa isien ja äitien tasa-arvoa

Olen tehnyt tällä vaalikaudella eduskunnassa yli 100 erilaista aloitetta. Yksi niistä koski äitien ja isien välistä tasa-arvoa pienen, mutta periaatteessa ihan merkittävän asian osalta.

Äitienpäivää on vietetty vuosikymmenien ajan. Se on merkkipäivä ja samalla myös virallinen liputuspäivä.

Mieleeni tulevat muistot lapsuudesta, jolloin kyläkoululla oli vuosittain kaksi tärkeää juhlaa. Toinen oli jouluna ja toinen äitienpäivänä. Silloin koko kylä kokoontui yhteen.

Toki äitienpäivä on ollut sen jälkeenkin tärkeä päivä. Niin minulle kuin kaikille muillekin suomalaisille. Ja hyvä niin.

Isänpäivän vietto on tuoreempi perinne. Silti se on jo vakiintunut äitienpäivän rinnalle suureksi juhlapäiväksi, vaikka sitä ei kaikilta osin tunnusteta yhtä merkittäväksi. Esimerkiksi liputuspäivänä äitienpäivä on virallinen liputuspäivä, mutta isänpäivä ei ole.

Tein siis eduskunnassa aloitteen epäkohdan korjaamiseksi. Ministeri Päivi Räsänen (KD) vastasi, että nykyinen käytäntö on hyvä. En ymmärrä alkuunkaan miksi hän näin vastasi!

Aiheesta lisää oheisessa lehtijutussa http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121518928842_uu.shtml

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000