Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kokoomus taitaa mielikuvamarkkinoinnin median tuella

Hesari kertoi tänään kansalaisten suhtautumisesta eri puolueiden toimintaan. Kyselyn tulos ei ollut ainakaan minulle minkäänlainen yllätys. Silti asia antaa syytä syviin pohdintoihin.

Hallituspuolueiden suosio on laskenut selvästi viimeisten parin vuoden aikana. Samaan aikaan oppositiopuolueiden toiminnan hyväksyntä on selvästi lisääntynyt. Se toki ei ole mikään yllätys, se on ”käsin kosketeltavaa” todellisuutta ilman kyselyjäkin.

Mielestäni kyselyn mielenkiintoisin asia on kokoomuksen politiikan hyväksynnässä tapahtunut muutos viime vuoden loppupuolelta tähän päivään. Suomalaisista 27 % katsoo nyt kokoomuksen onnistuneen, kun reilu puoli vuotta sitten lukema oli 23 %. Vastaavana aikana demareiden onnistumisprosentti on pysynyt alhaalla, nyt se oli 16 %.

Kataisen-Urpilaisen hallituskauden aikana tämän maan asiat ovat ajautuneet yhä pahempaan ahdinkoon. Hallitus ei ole saanut juuri mitään merkittävää aikaiseksi. Ainoa saavutus on sote-uudistus, mutta sekin syntyi vasta oppositiopuolueiden tuella ja on lopputulemaltaan täysin päinvastainen kuin mihin hallitus omin toimin pyrki.

Siis mistä suosion kasvu johtuu? Vastaan, että ainoa järkevä selitys on siinä, että kokoomus on onnistunut puolueen mielikuvamarkkinoinnissa. Ilmatilanhallinta on ollut ylivoimaista muihin puolueisiin nähden.

Muutama esimerkki: Ministeri Virkkunen asettui ehdolle EU-vaaleissa. Sen jälkeen media rummutti asiasta reilun viikon ajan. Pienen tauon jälkeen ehdolle asettui Stubb. Myönteinen rummutus oli ylitsepursuavaa parin viikon ajan. Sitten seurasi pitkän kaavan mukaisesti puheenjohtajakisa. Media oli jälleen polvet ruvella. Ikävät asiat lakaistiin näin pois kansalaisten silmistä ja mielistä.

Täytyy vastahakoisesti onnitella kokoomuksen puoluejohtoa ja erityisesti puoluesihteeri Taru Tujusta taitavasta toiminnasta. Toki kaiken teki mahdolliseksi median myötämielinen, jopa melkein kritiikitön suhtautuminen.

En ole ainoa, joka on viime aikoina huomannut tämän asian. Esimerkiksi keskustan Sirkka-Liisa Anttila arvosteli voimakkain sanoin mediaa yksipuolisuudesta.

Kesän jälkeen on mahdollista, että tilanne muuttuu. Näköpiirissä ei ole asioita, joilla kokoomus pääsisi alkuvuoden kaltaiseen ilmatilanhallintaan. Yhä vahvemmin joudutaan paneutumaan arjen todellisuuteen. Siihen, että tämä maa on Kataisen seitsenvuotisena ministeri- ja pääministerikautena ajettu poikkeuksellisen suureen ahdinkoon. BKT on laskenut viitisen prosenttia, maa on velkaantunut rajusti, valtion budjetti ja kauppatase ovat vahvasti alijäämäiset.

Tosiasiat kertovat, että hallitus on ollut historiallisen huono. Toivottavasti se selviää kansalaisille viimeistään eduskuntavaaleissa keväällä 2015.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000