Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kokoomus pelaa äärikovaa peliä kepun kustannuksella

Jan Vapaavuori on nyt kuin norsu posliinikaupassa. Hän haluaa rymistellä ja rikkoa sen, mitä kepu ja kokoomus ovat suurella vaivalla rakentaneet.

Jos Vapaavuoren masinoima operaatio onnistuu, sillä on erittäin merkittävät ja pitkäaikaiset vaikutukset Suomen kansalliseen päätöksentekoon.

Vapaavuoren operaatio käynnistyi suurimpien kaupunkien “kapinalla”. Muiden kaupunkien johtajia vipuvartena käyttäen Vapaavuori antoi ymmärtää, että hallituksen suunnitelma soten ja maakuntahallinnon osalta oli täysin peestä.

Kabineteissa on toki suunniteltu askelmerkkejä pidemmälle, ja Vapaavuoren ohella Elina Leponiemi on ollut touhussa aktiivisesti mukana. Tällöin keskeinen havainto on ollut, että hallituskumppani kepu on tässä poliittisessa shakkipelissä nurkkaan ahdistettuna ja lähellä mattia.

Kepun pelitila eli mahdollisuudet toimia haluamallaan tavalla ovat poikkeuksellisen vähäiset. Galluplukemat ovat surkeat ja toisaalla väyrysläiset valmistautuvat eduskuntavaaleihin. On ilmeistä, että kepu saa seuraavaan eduskuntaan vain 25-35 kansanedustajaa ja väyrysläiset 5-10 kansanedustajaa. Sen seurauksena kepu on pari seuraavaa vaalikautta vallan kammareiden ulkopuolella.

Siksi kepun pitäisi saada sille tärkeät hankkeet läpi nyt tai ei koskaan.

Kepulla on nyt tahtoa, mutta ei lihaksia. Kaikki käyttökelpoiset pelinappulat ovat nyt kokoomuksella. Orpo selittelee yhteistyön puolesta, mutta myös hän ymmärtää kokonaiskuvion. Hän kurvailee kaksilla rattailla.

Jos nyt sote ja maakuntahallinto kaatuvat, niin seurauksena ovat eduskuntavaalit. Kokoomuslaiset arvioivat, että kokoomus on seuraava pääministeripuolue ja johtava hallituspuolue. Tukena ovat vihreät ja demarit.

Vapaavuori pääsee tavoitteeseensa. Sen lisäksi hän pääsee Helsingissä rakentamaan pyöräteitä ja bulevardeja.

………….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Ilmankos se pormestari ravasi täällä Treellakin!
Tuo Lepomäki on yksi vain pelinappula vapaavuorelaisessa hirttosolmussa. Akka tulee saamaan suunsa avaamisesta jotain etua ittelleen.

Kokoomus pullistelee aikansa. Jonkin aikaa menee ja se on oppositiossa.
En katso arvomaailmani ENÄÄN olevan kokoomuslainen jota olin vielä muutama vuosikymmen sitten. Tärkeä Isänmaallisuus on tuosta puolueesta hävinnyt kokonaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Kyllä taisi olla koko Suomen kannalta katastrofaalinen tapahtuma, kun Vapaavuori hävisi taannoin Stubille Kokkareiden puheenjohtaja kisan? Kosto on suloista ja nyt siitä saa kärsiä täysin syyttömätkin. Maata johdetaan nyt siinä paniikinomaisella tunteella, että Helsinki häviää KASVUSSA Tukholmalle ja Oslolle, sekä nyt MINÄ näytän teille ideologialla.
Siis maahanmuutajien/asukasluvun ja sosiaalitukien ja muun verovaroin tehtävän keskittymisen kisassa. Mitä sitten?
Röyhkeä, tarmokas, agressiivinen ja yksinkertainen ovat vaarallinen yhdistelmä. Heille on vain yksi ja ainoa oikea ratkaisu.
Keskittyisi Vapaavuori pistämään nyt kuntoon niitä Hesan asioita, vaikka vanhustenhuoltoa. Ei häntä ole kukaan valinnut koko maata sekoittamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000