Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kataisen katovuodet karu koettelemus

Kataisen seitsemän ministeri- ja pääministerivuotta ovat maamme itsenäisyyden ajan synkimmät. Stubbin hallitus keskittyy vain julkikuvan kiillottamiseen.

Jyrki Kataisen (kok.) hallitus saa MTV:n kyselyssä kuntajohtajilta murskatuomion kunta- ja sote-uudistusten valmistelusta. Enemmistö kunnan- ja kaupunginjohtajista arvioi, että myös tuore Alexander Stubbin (kok.) hallitus selviää huonosti jatkovalmistelusta.

MTV Uutiset teetti kunta- ja sote-uudistuksesta kyselyn verkkopaneelissa kaikille 322:lle kunnan- ja kaupunginjohtajalle, joista puolet eli 161 vastasi. Tulos edustaa hyvin kuntajohtajien näkemyksiä.

Kataisen hallitus sai kunnan- ja kaupunginjohtajilta murskatuomion kunta- ja soteuudistuksen valmistelusta, peräti 93 prosenttia katsoi, että onnistuminen oli huonoa.

Kataisen ja Urpilaisen johtama hallitus on epäonnistunut poikkeuksellisen pahoin lähes kaikessa. Voidaan siis puhua seitsemästä katovuodesta, sillä Katainen oli ministerinä ja pääministerinä näin kauan.

Luvut ovat poikkeuksellisen synkkiä. Noina seitsemänä koettelemuksen vuotena kansakunnan bruttokansantuote eli elintaso on pudonnut viitisen prosenttia! Valtio on velkaantunut hirvittävää vauhtia, valtion budjetti on alijäämäinen ja vienti ei vedä. Toista näin hurjaa alamäkeä ei maamme taloushistoria tunne koko itsenäisyytemme ajalta. Jopa 90-luvun lama oli sen rinnalla paljon lyhyempi.

Ainoa missä Katainen, Stubb ja kokoomus ovat onnistunut, on julkikuvan kiillottaminen. Kataisen aikana puolustettiin muka ”suomalaista työtä ja hyvinvointia” ja meno oli fantastista! Nyt Stubbin aikana on siirrytty vieläkin narsistisempaan suuntaan. Oma kuva on tärkeämpi kuin kansakunnan kokonaiskuva. Kuvitellaan, että leveä hymy ja kolme pointtia riittävät. Olennaista on myös huomata, että media on mennyt tässä asiassa täydellisesti retkuun. Se ei ole huomannut tai ei ole halunnut huomata ankeaa todellisuutta.

Arjen todellisuus alkanee selvitä suomalaisille ensi syksystä alkaen. Näköpiirissä ei ole sellaista asiaa, jolla hallitus/Stubb/kokoomus voisi ratsastaa mediajulkisuudessa. Kansalaisten on aika herätä todellisuuteen. Myös eduskuntavaaleissa 2015.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000