Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kataisen arvostelu "alhaista ja asiatonta"?

Kirjoitin eilen, että ”Kataisen ministeri- ja pääministerikauden lopputulema on miinusmerkkinen. Siksi Katainen ja kumppanit ovat jättäneet tapittoman veneen.”

Arvioni johdosta ”Kataisen paras poikakaveri” ja nykyisessä A. Stubbin hallituksessa pääministerin ykkösavustajana toimiva Juho Romakkaniemi poltti hihansa. Hän vastasi nimittäin näin: ”Sinä se jaksat syyttää Kataista koko Eurooppaa vuosia koetelleen taantuman seurauksista Suomeen. Alhaista ja sopimatonta.”

Siis alhaista ja sopimatonta?

En ole ainoa, joka on huomannut tosiasian, että Kataisen seitsenvuotisen ministeri- ja pääministerikauden aikana maamme bruttokansantuote laski. Se on aivan poikkeuksellista maamme historiassa. Siis aivan poikkeuksellista. Tämän tosiasian havaitseminen ja julkituominen ei mielestäni ole alhaista ja sopimatonta.

Katainen ilmoitti vaalien jälkeen, että tärkein asia tällä vaalikaudella on kunta- ja soteuudistus. Tiedämme nyt, että kolmen vuoden vääntämisen jälkeen soteuudistus meni hallituksen sisällä täysin juntturaan. Siinä vaiheessa oppositiopuolueet tulivat mukaan, ja ratkaisu löytyi. Se on lopputulemaltaan täysin päinvastainen kuin mihin hallitus pyrki. Hallitus on siis tässä asiassa täysin epäonnistunut.

Entä kuntauudistus? Katainen lupasi rehvakkaasti, että kuntien määrä tippuu noin neljännekseen nykyisestään. Tilanne vielä hieman elää, mutta senkin osalta hallitus on täysin epäonnistunut. Ilman ”kuntauudistusta” kuntien liitoksia olisi tapahtunut vapaaehtoisesti. Nyt ylimielisten uhkavaatimusten edessä ei juuri yhtään.

Entä tilanne Euroopassa? Sieltäkään ei ole mitään myönteistä kerrottavaa jälkipolville. Tosin esim. A. Stubb edellisten eduskuntavaalien alla ensimmäisen Kreikan apupaketin jälkeen totesi, että ”nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti.”

Olen tuonut yllämainitun Stubbin arvion usein esille, koska se kuvaa niin hyvin hallituksen asenteita ja asiantuntemusta.

Nyt hallituksen puolustajat syyttävät kaikesta eurooppalaista lamaa. Totta on, että Euroopassa on lama. Pitkälti syinä ovat euro ja EU, jotka ovat olleet kehityksen jarruina. On siis käytännön tosiasia, että liian erilaisista palasista koostuva Baabelin rakennelma ei kerta kaikkiaan toimi.

Olennaisen tärkeää on myös havaita, että meillä kehitys on ollut selvästi huonompaa kuin muissa Euroopan maissa eteläisiä maita lukuunottamatta. Erityisen hyvä vertailukohde on Ruotsi, jossa Kataisen valtakaudella on mennyt selvästi Suomea paremmin.

En ole ainoa, joka arvostelee Kataisen hallitusta kyvyttömyydestä. Käytännössä kaikki hallituksesta riippumattomat asiantuntijat tyrmäävät nykyhallituksen. Jotkut jopa hyvin suorasukaisesti.

Suomi on siis poikkeuksellisen syvällä suossa. Siksi on käsittämätöntä, että tosiasian julkituominen on hallituksen tärkeimmän avustavan virkamiehen mielestä ”alhaista ja sopimatonta”.

Nykyisen Stubbin hallituksen tärkein tehtävä on yhdessä median kanssa peitellä savuavia raunioita ja siksi Romakkaniemen pimahtaminen on ”ymmärrettävä”. Toivottavasti suomalaiset heräävät kuitenkin huomaamaan tosiasiat viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

siinäpä puhuu mies jolla on valtava potenssi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000