Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Katainen joutui EU:n vilttiketjuun

Pääministerinä Jyrki Katainen totesi, että eihän tästä mitään tule ja päätti heittää pyyhkeen kehää. Se ei saanut kuitenkaan näyttää siltä ulospäin, ja siksi ensin piti varmistaa vihreä oksa muualle. Katse suuntautui Brysseliin. Siellä ”yskä” ymmärrettiin ja luvattiin komissaarin virka.

Sen jälkeen saman totesivat myös Virkkunen ja Stubb. Jälkimmäisellä tosin oli ketunhäntä kainalossa, sillä hänellä ei ollut kovin suurta aikomusta lähteä Brysseliin. Kokoomuksen etu vaati hänen lähtöä keräämään ääniä EU-vaaleissa.

Kokoomus ja sille uskollinen media hypetti Kataisen tulevaa superkomissaari virkaa. Väitettiin, että Katainen on Junckerin jälkeen tärkein nokkimisjärjestyksessä. Samalla on huomattava sekin tosiasia, että superkomissaarin nimitystä on käytetty vain Suomessa…

Sitten tähän lainauksia Ylen uutisesta:

”Juncker on FT:lle vuodetun muistion mukaan tarkentanut työnjakoa. Jäsenmaiden talouteen ja euroon liittyvissä asioissa vastuu on jaettu varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskisin (EPP) ja talouskomissaari Pierre Moscovicin (S&D) kesken.

Juckerin listalla luetellaan myös muiden komissaarien arvojärjestys: ensimmäisenä Junckerin jälkeen on varapuheenjohtaja Frans Timmermans ja viidentenä Katainen.

Kun Juncker luettelee komission jäsenten vastuita komission työn valmistelusta ja päätösten toteuttamisesta, Katainen on listassa seitsemäntenä.”

Että silleen.

Kataiselle ”luvattu” tärkeä virka oli siis Kataisen, kokoomuksen ja median mielikuvituksen tuote.

Ehkäpä Katainen itsekin kuvitteli kaikenlaista suurta. Hänhän riensi parisen viikkoa sitten Italiaan, missä hän moitiskeli maan johtajia ja maan tapaa hoitaa asioita. Osansa saivat kaikki eteläiset maat Ranska mukaanlukien.

En tiedä, mutta teen ”valistuneen arvauksen”, että moitteiden kohteena olleista maista tuli palautetta Junckerille. Siitä hän teki tarvittavat johtopäätökset.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000