Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ikärasismi rasismin yleisin ja pahin muoto

Rasismi on ikävä ja tuomittava asia missä muodossa tahansa. Sitä ei saa hyväksyä. Ei todellakaan.

Rasismista on tullut moni-ilmeinen leimakirves. Se on helppo heittää milloin missäkin tilanteessa. Varsinkin somen puolella se on yleisin lyömäase. Ja liian usein perusteettomasti.

Mielestäni tämän yhteiskunnan pahin rasismin muoto on ikärasismi!

Yli 50-vuotiaiden työttömien työnsaanti on huomattavasti vaikeampaa kuin nuorempien. Näin siitäkin huolimatta, että vanhemmilla on työhön liittyvää osaamista ja kokemusta paljon enemmän kuin vasta koulunsa käyneillä. Myös elämän ns. ruuhkavuodet ovat takanapäin, joten niistä ei ole harmia työelämässä.

Vanhemmat ihmiset ovat pitkälti rakentaneet tämän maan hyvinvoinnin. Nyt se on siinä muodossa, mistä he nuorina vain haaveilivat ja minkä eteen he ovat vuosikymmeniä uurastaneet. Esimerkkinä olkoon vaikkapa peruskoulu.

Edellä kerrotusta huolimatta monien mielestä vanhemmilla ihmisillä menee ”liian hyvin”. Tämä ilmenee hyvin ikävällä tavalla esim. eläkkeissä. Noin pari vuosikymmentä voimassa ollut indeksileikkuri on vaikuttanut rajusti, sillä eläkkeet ovat nyt noin kolmanneksen pienemmät kuin ilman sitä.

Jos jollekin ammattiryhmälle/ammattiliitolle ehdotettaisiin, että teidän palkasta pitää leikata kolmannes pois, koska yhteiskunnan kokonaisetu niin vaatii, siitä ei selvittäisi pelkästään lakolla…

Media kiinnittää huomion lähes pelkästään etniseen rasismiin. Toki kadulla koettua ikävää huomautusta ei pidä hyväksyä, mutta se on kuitenkin pientä ikärasismin pahuuden rinnalla.

Jokin aika sitten eräs pienen eläkkeen varassa sinnittelevä ikäihminen totesi minulle vanhan sanonnan mukaisesti, että ”kiittämättömyys on maailman palkka”. Pitää paikkansa tämänkin asian osalta.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Samaa mieltä
#1

Toisaalta huvittaa, mutta enemmän harmittaa tuo eläkeiällä pallottelu. Onhan jo vuosia ollut maan tapa, että vanhemmat ikäluokat kärrätään ulos heti tilaisuuden tullen.
Sitten vielä ihmetellään kuinka muualla ihmiset jaksavat työskennellä niin pitkään. Luodaan mielikuvaa kaikenlaisista työelämästä johtuvistaa ongelmista. Niissä maissa, joissa vanhemmatkin ovat töissä, on yleensä yksi periaate: Viimeksi tulleet lähtee ensin, jos pakottava tarve on. Meillähän lainsäädänöössä on härskyiden salliva aukko ja pitkänkin työuran tehneet saa mennä.
Kukapa ei tätä porsaanreikää käyttäisi. Yleensä iäkkäimmillä on hieman korkeampi palkka ja riski sairastua suurempi. Tästähän korjaustoimenpiteestä Häkämies melun nostaisi. Niimpä sitä ei tehdä, edes kokeeksi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
#2

Kyllä kielirasismi eli pakkoruotsi menee ykköseski ihan heittämällä..miten voi alle 4 % marginaaliporukka pakottaa lapsemme opiskelemaan meille täysin tarpeetonta kieltään..uskomatonta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ake
#3

Suomessa rasismin yleisin muoto on rotuun ja kansalaisuuteen pohjautuva rakenteellinen ja sosiaalinen rasisimi – Tossavaisen on turha yrittää valehdella ja peitellä asioita. Suomen kansalaisten keski-ikä on niin korkea, ettei ikärasisimille ole mitään sijaa (ja ei, ikärasisimi ei toimi suunnassa vanha -> nuori, jos niin ajattelitte). Todellisuudessa perussuomalaiset haluaa edistää maahanmuuttajien syrjäytymistä, mikä pahentaa maahanmuuttoon yleisesti liittyviä ongelmia. Milloin suomalaiset alkavat nähdä perussuomalaisen porvarieliitin valheiden läpi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Miikka
#4

no taas haisee tässä vähän siltä, että Persut yrittää hiljalleen kätkeä omaa rasistiagendaansa muuttamalla keskustelun painopistettä. likaisia temppujahan politiikka perimmiltään on, mutta silti.. ihme pellejä nämä sikaniskapersut

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pekkis
#5

perussuomalaisilla itsellään on pitkä ja näkyvä rasistinen historia (internetti ei unohda). jotenkin kuulostaa perussuomalaisen suusta oudolta ”rasisimia ei pidä hyväksyä”. sama kuin lintu sanoisi ”lentäminen kiellettävä”. perussuomalaisethan nimensä mukaan edustaa kuitenkin suomalaisia arvoja: rasismia ja poroporvariutta, joten mikä estää myös puhumasta näistä asioista rehelliseen sävyyn

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000