Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Henna Virkkunen haluaa Brysseliin, ei kisaa pj:n ja pääministerin paikasta

Henna Virkkunen tuli nyt ”kaapistaan ulos” ja kertoi sen mikä häneltä oli odotettavissa. Hän ei lähde kilpailemaan kokoomuksen puheenjohtajan ja samalla Suomen pääministerin tehtävistä.

Kirjoitin taannoin, että näin tulee käymään ja perusteeni olivat silloin ja nyt samat. Olemalla ehdolla Virkkunen sai myönteistä mediajulkisuutta ilmaiseksi. Samalla hän sai peiteltyä jälkiään katastrofiin päättyneen ”kuntauudistuksen” osalta.

Kolmantena syynä ”kieltäytymiseen” on kokoomuslaiset. Monet puolueen kannattajat muistavat riittävän hyvin ne painostustoimet, joilla Virkkunen patisti kokoomuslaisia päättäjiä  kuntaliitoksiin.

Tässä tilanteessa Virkkunen teki omalta kannaltaan oikean ratkaisun. Jos hän haluaa menestyä politiikassa, on nyt paikallaan muutaman vuoden pesti Brysselissä. Sinä aikana vanha pöly ehtii laskeutua, ja hän voi palata ”uudistuneena” takaisin kotimaan politiikkaan.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusella on nyt hankala paikka. Puoluetaktisista syistä puheenjohtajakisaa ei voi jättää kahden miehen väliseksi mittelöksi. Niinpä Tujunen kävi eilen pitkät keskustelut Paula Risikon kanssa. Hän voisi olla naisista varteenotettavin vaihtoehto.

Jos olisin kokoomuslainen päättäjä, niin kannattaisin Risikkoa. Hän ei ole ylimielinen ja minäkeskeinen. Hän on osaava ja yhteistyökykyinen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000