Ennen määräsi Moskova, nyt Bryssel
Puolassa järjestettiin täysin demokraattisten pelisääntöjen mukaiset vaalit. Näin valittu parlamentti sääti lain ylimpien tuomareiden nimitysvallan siirtämisestä maan poliittiselle johdolle.
Monien suullisten uhkailujen jälkeen Euroopan Unioni on nyt käynnistänyt rankaisutoimet Puolaa vastaan, koska maassa ei toimittu Brysselin määräämällä tavalla. Myös Suomessa punaviherlib-eliitti nosti metakan samanmielisen median tuella.
Puolassa ei toimittu mitenkään poikkeuksellisesti, sillä maan poliittinen johto nimittää ylimmät tuomarit monissa maissa, esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa. En ole havainnut, että sama joukko joka paheksuu Puola toimia, olisi paheksunut, osoittanut mieltään ja vaatinut Suomelle ja Ruotsille rankaisutoimia.
Ymmärrän hyvin Puolan poliittisen johdon päättäväisyyden. Heillä on kantapään kautta saatua kokemusta. Aiemmin Moskovasta tulivat ohjeet ja määräykset kuinka asioita piti hoitaa. Nyt tuon roolin on ottanut Euroopan Unioni, ja sitä ei hyväksytä.
Tekstin aiheet:
EU on mennyt todella ikävään suuntaan. Ilmeisesti Brysselissä luullaan jo oltavan liittovaltiossa josta nurmikon leikkuukin päätetään. Alkaa meno muistuttamaan edesmennyttä Neuvostoliittoa
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin. EU puuttuu aivan liian pikkutarkasti jäsenvaltioiden sisäisiin asioihin ja koko unionin välisiin asioihin. Jotenkin sydän syrjällään aavistelen mihin ollaan menossa … vanhan Rooman valtakunnan sijoille synnytetään samankaltaista imperiumia ja miten silloin kävikään, historia toistaa itseään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Otetaanpa ihan alusta alkaen : kyse on perustuslakituomioistuimesta, joka on todennut uuden hallituksen toimet lainvastaisiksi. Kun uusi hallitus ei pidä korkeimman perustuslain toteutumista valvovan lakielimen toiminnasta päätti se vaihtaa sen kokoonpanon ja sääti sille uusia ehtoja, koska sen päätökset olisivat lainvoimaisia.
Kuulostaako se demokratialta, että valtaeliitti vaihtaa oman toimintansa laillisuuden vahtijat omiin miehiinsä ( tuskin naisiin Puolassa ) ?
Mietitäänpäs kuinka Sote ja muut Suomen perustuslain vastaiset esitykset olisikaan saatu voimaan, jos Suomessakin olisi vaihdettu perustuslain valvojat ”sopivampiin”. Sekö olisi demokratian mukaista ?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tosiasiat tekevät tarinasta vähemmän kiinnostavan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Meillä Suomessa valitaan samalla tavalla ministeri (ministerit).
Haloo johtuu siitä kun Puola on nostettu tikun nenään maahanmuutto asiassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mitä ihmettä tarkoitat ? Ainahan kaikkialla ministerit valitaan vaalien voittajan toimesta. Ei tässä siitä ole kysymys.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tästä juuri kysymys onkin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Brysselissä on unohdettu se tosiasia että puolalaisia on yritetty alistaa 1800 luvun alusta lähtien venäläisten ja saksalaisten ja sitten taas venäläisten toimesta ja kertatoisensa jälkeen puolalaiset ovat pistäneet vastaan. 1950 luvulla piti tuoda panssaridivisioonat lakonmurtajiksi. Luulevatko Juncker, Käteinen ja Tusk että puolalaiset kumartelevat ja nuoleskelevat heitä. Jotenkin paikallisia perinteitä kunnioittan ensiksi rukoillaan ihmeitä tekevää mustaa madonnaa ja sen jälkeen tervataan tarvikkaessa komissaarien perseet.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti