Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Edessä vaikea vuosi poliittista köydenvetoa

Urpilaisen – Kataisen hallitus vihertää vahvasti, sillä se on kierrätettävä. Tähän mennessä ministereistä ovat vaihtuneet tai ehkä vaihtumassa Katainen, Urpilainen, Räsänen, Wallin, Arhinmäki, Guzenina-Richardson, Häkämies, Gustafsson, Kyllönen, Stubb, Virkkunen… Siis kaikkiaan 11 ministeriä, yli puolet alkuperäisestä kokoonpanosta! Tämä on aivan poikkeuksellista Suomen hallitusten historiassa.

Mistä tämä kaikki kertoo? Ainakin siitä, ja erityisesti siitä, että hallitus on epäonnistunut poikkeuksellisen pahoin. Itse kukin on lähtenyt uppoavasta laivasta hyvän sään aikana.

Mihin tämä on johtanut? Ainakin siihen, että viimeinen vuosi tällä vaalikaudella on hallituksen työskentelyssä vain juoksevien asioiden hoitamista. Samalla valmistaudutaan vaaleihin ja yritetään paikkailla edellisten kolmen vuoden virheitä.

Hallituspuolueiden ykköstavoitteena tulee siis olemaan valmistautuminen tuleviin ek-vaaleihin. Rinteen pitää osoittaa, että hän on edeltäjäänsä parempi demari. Myös kokoomuksen tulevalla puheenjohtajalla on kova näytön paikka. Siksi hallituksen lopputaival on näyttävää köydenvetoa, poliittista teatteria pahimmillaan.

Demareiden osalta tulevat ek-vaalit päättyvät enintään lievään torjuntavoittoon nykyisiin galluplukuihin verrattuna. Puolue on vuoden kuluttua edelleen hajalla, jopa nykyistä enemmän. Näistä syistä Rinne johdattaa toverit oppositioon ja Forssaan miettimään puolueelle uutta roolia.

Vaalien jälkeen maan tilanne on niin hankalassa jamassa, että pelkät puheet eivät riitä. Tarvitaan ihan oikeasti tekoja. Näin päädytään lopulta siiihen, että vaalien jälkeen tähän maahan perustetaan kolmen suuren puolueen hallitus.

Tekstin aiheet:

SDP

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000