Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Demarit heittivät pyyhkeen kehään Rinteen johdolla. Uusi hallitus kok+kesk+ps.

Eräässä lehtihaastattelussa demareiden uusi ykköstoveri Antti Rinne ilmoitti, että tavoitteena on yli 20 % kannatus ja suurimman puolueen asema tai oppositio. Jokaiselle lienee selvää, että ensimmäinen tavoite seuraavien vaalien jälkeen on erittäin epätodennäköinen.

Demarit siis halajavat oppositioon viimeistään tulevien vaalien jälkeen. Samanlaisia puheita kuulee päivä päivältä yhä enemmän demareiden taholta. Ymmärretään, että nykyinen tie on kuljettu loppuun. Nyt pitää lähteä oppositioon miettimään syntyjä syviä. Puolueen toimintaan on löydettävä uudenlaista sisältöä, mikäli halutaan pärjätä kilpailussa muiden puolueiden kanssa. Vanhat eväät on kaluttu loppuun.

Oppositiossa olo mahdollistaa syvällisemmän pohdiskelun ja oman linjan hakemisen, koska ei tarvitse miettiä ja kiistellä ”juoksevista asioista” muiden hallituspuolueiden kanssa.

Demarien tilanne selkiyttää vaalien jälkeistä poliittista kuviota. Pidän hyvin todennäköisenä, että ensisijaisesti halutaan neuvotella kolmen suuren puolueen, siis kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten hallituksesta.

Perustelen arviotani ensinnäkin sillä, että maa on niin suurissa vaikeuksissa, että on tarve tehdä hyvin vaikeita ratkaisuja. Siihen tarvitaan leveät hartiat. Toisekseen kokoomuksella on nyt riittävästi kokemusta siitä, minkälainen riesa pienistä takiaispuolueista hallituksen sisällä voi olla. Kolmanneksi keskusta haluaa rinnalleen riittävän vahvan puolueen, siis perussuomalaiset, jotta kokoomuksella ei ole hallituksessa liian keskeistä roolia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
äänestäjä
#1

Mieluummin sdp,perus ja kesk.kokoomuksen kelkkaan lähtö on peruspuolueen loppu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000