Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Vihreiden joululahja, bensaveroa lisää

Viime aikoina bensan hinnan aleneminen on ollut suomalaisen veronmaksajan harvoja ilonaiheita. Tuttu taho, vihreät, ovat nyt puuttuneet tähän ja esittävät öljytuotteiden verojen korotusta. On sangen erikoista, että kun maailman markkinatilanne saa aikaan kansalaisten hyvinvoinnin ja ostovoiman kannalta myönteistä kehitystä, niin vihersosialistit ovat nyt nyppimässä tämänkin talouden nousupiikin. Myös perustelut ontuvat pahasti.  -”Monet tunnetut öljyvarat ovat niin kalliita hyödyntää, ettei koko touhu kannata, jos hinta on alle 100 $ ja nyt se on siis alle 70 $.” Vihreiden ehdottama veronkorotus tarkoittaisi siis välillistä tukea öljyjättien bisneksille. Tämä siksi että vihreät ehdottavat globaalia veroa, jolloin myös öljyn tuottajamaa voisi tukea öljyn tuotantoa maassaan kyseisillä verovaroilla.

Käsittämätön on myos väite, että kansantalouksien öljylasku pysyisi verottamalla matalana. Viherssosialistien perustelut: ”Jotta kansantalouksien öljylasku pysyisi pitkään matalana, pitäisi öljytuotteiden hintoja verottamalla estää öljyn kulutuksen kasvu. Bensa olisi yhtä kallista kuin se oli kalliin öljyn aikana, mutta rahaa virtaisi öljysheikeille ja Putinille vähemmän ja omalle valtiolle enemmän”.

Suomen kansantalouden öljylasku esitetyllä mallilla pysyisi kuitenkin täsmälleen samana, jopa suurempana kuin kalliin öljyn aikana, kun otetaan huomioon ne kertoimet joita tämän kaltaisissa veromuodoissa on perinteisesti Suomessa käytetty. Kuluttajahan se maksaa. Rikkidirektiivi ei siis ole ainut järkeä vailla oleva Suomen taloutta kurittava esitys, jonka vihreät ovat tehneet. Myös väite siitä että halpa hinta houkuttelelisi bensasyöppöjen autojen hankintaan, on jokseenkin harhainen. Uudet autot eivät paljon kuluta. Kuluttajat ja myös energia-alan toimijat hyvin tietävät, että öljyn hinta eräänä päivänä kipuaa ylös. Kotimaisten vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöasteen ja kehittämisen perusteet ovat pääosin muualla kuin öljyn ja bensan verotusasteen nostossa.

REIJO PAUNONEN , kansanedustajaehdokas

www.reijopaunonen.fi

 

Lähde : TS http://www.talouselama.fi/uutiset/autoilijamaksaaainasuomi+voimissaan++s…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
LM
Hämmentynyt
#1

Tästähän ei saisi kait nykyaikana puhua, mutta………mites se kuuluisa säästäminen? Ja siitä palkitseminen???? Että jos ajat vähän ja kulutat vain vähän bensaa niin bensalitra maksaisi sinulle vähemmän kuin sille, joka tuhluilee bensaa hulvattomia määriä? Mites semmonen kaino asia kuin julkisilla kulkeminen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#2

Tämä vähän ajaminen ja julkisen käyttö sopii tänne etelään. Pohjoisessa missä on pitkät välimatkat ja eikä tuo julkinenliikenne toimi niin kuin etelässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000