Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Toteutuuko Suomen etu?

Johtaako nykyinen ulkopoliittinen aktiivisuus Suomen väärille urille? Onko päällä krooninen vauhtisokeus?

Venäjän valloitettua Krimin, on Ukrainan poliittinen vellonta saanut merkittävät mittasuhteet. Erityisesti Itä-Ukrainassa alasammutun malesialaiskoneen jälkeen. Meillä kotimaassa on merkittäviä ongelmia, jotka kaipaisivat kipeästi selkeitä toimenpiteitä. Poliittinen johto keskittyy kuitenkin enemmän Ukrainan kriisiin ja vieläpä ilmeisen tarkoituksella. Huippupoliitikkojen omaksuma rooli on osin myös vahingollista Suomelle. EU-huumassa meidät on aivopesty Euroopan kärkimaaksi, jonka tehtävänä tuntuu olevan kaikkien niiden teemojen sokea puolustaminen, jotka eivät vastaa Suomen intressejä. Maaliskuussa alkoi Venäjän Suomea koskevat vastatoimet TIR-kuljetusten lopettamisella. Ukrainan kriisin puhkeamisesta lähtien on pääministeri Stubb ollut EU- intoilijana vaatimassa kiihkeästi Venäjän vastaisia pakotteita. Stubb:in Lausuma 22.7.2014:–”…….Venäjän on kannettava vastuunsa Itä-Ukrainan tilanteen nopeaksi rauhoittamiseksi, tästä olimme yhtä mieltä presidentti Poroshenkon kanssa” Keskustelu käytiin puhelimessa Stubbin aloitteesta.

Nyt on käynyt selväksi se mitä jo ounastelttiinkin. EU pakotteet kurittavat erityisesti Suomea.
Luottoluokittaja Moody’sin varatoimitusjohtaja Kristin Lindow varoittaa Venäjä pakotteiden heikentävän entisestään Suomen taloutta.

Myös Venäjän talouden asiantuntija, professori Pekka Sutela kertoo että erimielisyyttä näyttää olevan myös siitä, onko sanktioilla ylipäänsä vaikutusta ja millaisia sanktioita tarvittaisiin. Hän ei pidä todennäköisenä, että EU kykenisi sopimaan niin voimakkaista sanktioista, että ne purisivat Venäjään.

Ollaan myös tilanteessa jossa, Venäjä on vaatinut Suomelta selvitystä Ukrainassa taistelevista suomalaisista. Kyse voi toki hyvinkin olla informaatiosodasta. Kuitenkin ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kertoo että Venäjän tavoitteena on muistuttaa Suomea siitä, että Venäjä seuraa Suomea ja huomioi tällaiset asiat.

Eli Stubb:n sotakirves on jo kalahtanut pahasti kiveen, ja vahinko on jo tapahtunut. Tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Suomen kannalta on tärkeää panna myös merkille se, että koko läntisen maailman painostuskeinotkaan eivät ole saaneet myönteistä kehitystä Ukrainassa aikaan. Tämän ovat viimeaikaiset tapahtumat selkeästi osoittaneet. Tämä tosiasia vastaa myös kysymykseen siitä, millaiset turvatakuut EU pystyy jäsenvaltioilleen antamaan. Tätä taustaa vasten Stubb:in, ja tämän hallituksen toiminta ja jatkuvat julkisuuteen annetut lausunnot eivät ole mitenkään edistäneet Suomen etua, eikä parantaneet asemaamme Venäjän lähinaapurina. Ei poliittisesti eikä kaupallisesti. Se, että olemalla mukana kaikissa EU:n ytimissä ja yhteisissä rintamissa auttaa Suomea parhaiten, on nykyisten tosiasioiden valossa vähintäänkin kyseenalaista.

Tämän tason lausunnot, joita pääministerimme on koko ajan antanut, kuuluvat EU komission puheenjohtajalle ja Yk:n turvallisuusneuvostolle. Jos tämä linja omaksuttaisiin, niin sillä ei etsittäisi rähmällään oloa Venäjän edessä, eikä uussuomettumisen aikoja. Meitä kunnioitetaan niin lännessä kuin idässäkin vain ja ainoastaan tinkimättömän maanpuolustustahdon ja kyvyn, sekä rehellisyyden vuoksi. Tähän perinteeseen ei mahdu nykyisen hallitusjohdon toimintamalli. Elämme uudessa maailmantilanteessa jossa hallitus on päivittänyt strategiansa väärästä lähtökohdasta. Siihen raamiin ei tunnu enää ”Koti, Uskonto, ja Isänmaa” kuuluvan.

Reijo Paunonen, Juva
Perussuomalaisten Kaakkois-Suomen vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
länsipropaganda menee täydestä?
#1

Meidän pitäisi muodostaa oma linja, jonka tavoite on suomalaisten etu, samoin kuin eurooppalaisten tulisi huolehtia Euroopan edusta.

Tulee muistaa, että Yhdysvallat on valtava maa, jonka asukkaat tuntevat lähinnä oman maansa osavaltioita, jos niitäkään. Suomalaisten etu, ja vielä vähemmän se, mitä me ajattelemme, ei heitä kiinnosta juuri lainkaan. He vievät teollisuutemme pois, estävät kaupankäyntimme (Rauma-Repolan sukellusveneet, puolustustarvikekauppa, viestintä- ja tietoteknologia), kun heidän etunsa sitä vaatii ja tuhoavat kauppasuhteemme (mm. Lähi-Itä (Irak ym., yhdessä Venäjän kanssa)) korvaten omilla yhtiöillä muiden maiden yhtiöt, estävät yhtiöitämme menestymästä Pohjois-Amerikassa tiukoin lisenssi- ym. vaatimuksin ja oikeudenkäynnein, oikeudenkäynnit suosivat Yhdysvaltain edun mukaan toimivia ja yhdysvaltalaisia yrityksiä, pankit voivat saada miljardi”sakkoja” jos eivät toimi Yhdysvaltain ulkopolitiikan mukaan.

Nyt Yhdysvallat yrittää tuhota Euroopan maiden ja Venäjän hyvät välit heikentääkseen Venäjää, millä on katastrofaalinen talousvaikutus meidän maallemme, joka sijaitsee näiden rajalla. Yhdysvaltalaisia ei kiinnostanut edes eurooppalaisten, ukrainalaisten henki, kun menivät rahoittamaan verisen vallankaappauksen ja etniseksi puhdistukseksi ja kansamurhaksi kääntyneen hallinnan perustamisen sinne saadakseen maan luonnonvarat yhtiöilleen, tämäkin maa oli hyvissä kauppasuhteissa Venäjän ja Suomen kanssa.

Venäjä halusi osaksi Eurooppaa ja NATOa, mutta Yhdysvallat torjui ja halusi mieluummin demonisoida Venäjää, koska halusi laajeta taloudellisesti sinne, missä Venäjällä on kauppasuhteita, käyttäen rahoitettuja vallankaappauksia (Al Qaida, talebanit, ISIS, contrat, Svoboda, Azov, Georgia ym.), ja myös aseellisesti (Vietnam, Irak, Jugoslavia). Venäjä toivoi, että USA olisi taistellut yhdessä islamilaisia ääriliikkeitä vastaan, mutta kuten Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa, Tshetseniassa ym.olemme saaneet nähdä, on USA rahoittanut terroristeja. Samoin USA on nyt rahoittanut natsimielistä Svobodaa (kieltää holokaustin tapahtuneen) ja Azovia Ukrainassa, vaikka muuten natsien tukeminen olisi aivan järkeyttävä teko; jo leikillään tehdystä natsitervehdyksestä voi monessa maassa saada sakon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Erottelut sikseen
#3

”Meidän pitäisi muodostaa oma linja, jonka tavoite on suomalaisten etu, samoin kuin eurooppalaisten tulisi huolehtia Euroopan edusta”
Tästä olen samaa mieltä, ja juuri tässä järjestyksessä. Suomen valtapuolueet ovat sortuneet vuosikymmeniä vallitsevaan mielipiteiden muokkaushuijaukseen, jossa maailmaa halailevat missiot niin talouden kuin poliittisten aatteidenkin osalla on ollut pääosassa.
Tähän täytyy saada muutos ja terve kansallinen itsekkyys kunniaan. Mitä tulee Yhdysvaltojen rooliin, niin on totuuden nimissä sanottava että kyllä maailma olisi kehitykseltään melko montussa ilman sen tuomaa teknistä- moraalista ja talouspoliittista antia. Kaikella on kuitenkin hintansa, josta voitaisiin puhua loputtomiin. Kyse on maailmanlaajuisesta kaupan- ja soiaalipoliittisesta labyrintistä lukemattomin kytkennöin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siitä syystä on kohtuutonta vaatia yhtä ainoaa maata tai maanosaa tilille nykytilanteesta. Yhdysvallat on Suomelle tärkeä yhteistyökumppani siinä missä Venäjäkin. Ainoastaan tämä lähtötilanne on meille tärkeä juuri nyt, kun valtiojohtomme antaa lausuntoja ja toimii siten kuin toimii.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

länsipropaganda menee täydestä?
#4

Joo, samaa mieltä kaikesta, mitä kirjoitat. Yhdysvallat on tärkeä kauppa- ja yhteistyökumppani. Etumme olisi, että voisimme olla hyviä yhteistyökumppaneita sekä Venäjän että Yhdysvaltojen kanssa. Jos voisimme parantaa maiden johtajien ymmärtämystä toisen maan johtajien ja kansan ajattelutavoista ja siten edistää näiden yhteistyötä, se olisi vielä parempi. Ainakin Yhdysvalloissa venäläisistä monet ajattelevat hieman Sarah Palinin tapaan kuin venäläiset olisivat pahoja kommunisteja, joita voidaan ja pitäisi tappaa kuten Bond-filmeissä. Näin työsarkaa riittäisi, tosin osa demonisoinnista on tahallista. Venäjän huonoista puolista en viitsi kertoa, koska niitä tiedotusvälineiden anti on tulvillaan. Yhdysvaltain huonoista puolista, esim. vallan, varallisuuden ja median omistuksen viimeaikaisesta keskittymisestä taas ei mediassa paljoa puhuta, puhumattakaan ulkopolitiikan epäkohdista muiden kannalta. Yhdysvallat on perustuslailtaan ja historialtaan suurelta osin hieno maa, mutta tällä hetkellä valta ja media ovat harvain käsissä, jopa siinä määrin, että yliopistot totesivat (Yhdysvaltain kunniaksi, uskalsivat) tavallisella kansalla olevan erittäin pienet vaikutusmahdollisuudet: Yhdysvallat on oligarkia. Venäjälläkin on oligarkkeja, mutta siellä presidentti määrää heitä, ei toisin päin. Venäjä on yrittänyt suojautua lännen vallantavoittelulta erilaisin keinoin, jotka lännessä nähdään epädemokraattisena, vaikka vieraan vallan maksama poliittinen järjestötoiminta, joka tähtää vallanvaihtoon, kyllä voitaisiin esim. Suomessakin nähdä maanpetturuutena ja vallankaappauksen suunnitteluna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reijo Paunonen Yrittäjä/sähköasentaja
#2

”Meidän pitäisi muodostaa oma linja, jonka tavoite on suomalaisten etu, samoin kuin eurooppalaisten tulisi huolehtia Euroopan edusta”
Tästä olen samaa mieltä, ja juuri tässä järjestyksessä. Suomen valtapuolueet ovat sortuneet vuosikymmeniä vallitsevaan mielipiteiden muokkaushuijaukseen, jossa maailmaa halailevat missiot niin talouden kuin poliittisten aatteidenkin osalla on ollut pääosassa.
Tähän täytyy saada muutos ja terve kansallinen itsekkyys kunniaan. Mitä tulee Yhdysvaltojen rooliin, niin on totuuden nimissä sanottava että kyllä maailma olis kehitykseltään melko montussa ilman sen tuomaa teknistä- moraalista ja talouspoliittista antia. Kaikella on kuitenkin hintansa, josta voitaisiin puhua loputtomiin. Kyse on maailmanlaajuisesta kaupan- ja soiaalipoliittisesta labyrintistä lukemattomin kytkennöin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siitä syystä on kohtuutonta vaatia yhtä ainoaa maata tai maanosaa tilille nykytilanteesta. Yhdysvallat on Suomelle tärkeä yhteistyökumppani siinä missä Venäjäkin. Ainoastaan tämä lähtötilanne on meille tärkeä juuri nyt, kun valtiojohtomme antaa lausuntoja ja toimii siten kuin toimii.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000