Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Suomi ja EU ovat pian pulassa

Näinhän tässä tulee käymään ellei meno muutu. Europolissa (EU-maiden poliisivirastossa) työskentelevä Tero Toivonen kertoo blogissaan, että Tanska ja Britannia ovat pian pulassa heittäytyessään populismin vietäväksi. Uhkakuvan mukaan kansanäänestystä ei tulisi sen vuoksi mahdollisesta EU erosta Suomessakaan käynnistää, vaan jättää asia asiantuntijoiden päätettäväksi. Toivonen tuo esille varsin tunteisiin vetoavasti esille kuinka Tanska menettää kaiken yhteyden Europolin kautta tehtävään poliisiyhteistyöhön. Ei yhdysupseereita, ei mahdollisuutta osallistua projekteihin, ei omia kansalaisia analyytikkoina järjestäytyneen rikollisuuden yksiköissä, ei ennakkovaroituksia, ei tiedonvaihtoa, ei osallisuutta kattavaan tilannekuvaan – karrikoiden; Tanska olisi yksin. Kansainväliset rikosilmiöt tulisivat Tanskaan jatkossa yllätyksenä ja hinnan maksaisi Tanskan kansa. Osaltaan Toivonen on varmasti oikessakin mutta asia ei liene ihan näin yksiselitteinen. Juuri ilmestyneen Kari Rajamäen kirjoituksen mukaan eduskunnalle annettu ”sisäisen turvattomuuden selonteko”, kertoo jo nyt vallitsevasta turvallisuusvajeesta, vaikka kuinka olemme osana yhteistä EU turvajärjestelmää. ”Tämän myös hallituksen antama selonteko tunnustaa rehellisesti. Kansalaiset siis odottivat, että Euroopan unioni vahvistaa arjen turvallisuutta ja kykyä vastata unionin haasteisiin, joihin kuului järjestäytynyt rikollisuus, muuttovirrat ja ulkorajojen tehokas valvonta. EU:n huono toimintakyky ja jäsenmaiden tehottomuus sisäisen turvallisuuden ja mm. laittoman maahanmuuton hallinnassa johti osaltaan vakavaan luottamuspulaan, joka näkyy Brexitissä”

EU:n vajaatehoisuus puuttua konkreettisesti EU kansalaisten turvallisuutta parantaviin toimiin on käynyt ilmi jo monella tasolla. Esimerkiksi europarlamentaarikko Henna Virkkunen sanoi, että Suomi on ilman EU:n sotilaallista turvatakuuta. Siis vaikka olemme kuinka EU jäsenvaltio, kuten Toivonen tuo esille. Virkkusen mukaan syynä ovat omat kansalliset lainsäädäntömme puutteet. Iso-Britannia ja Tanska NATO maina tulevat mitä luultavammin hoitamaan ja parantamaan kansallista turvallisuuttaan EU:n kanssa mutta ilman sen kankeaa byrokratiaa. Näin ollen Toivosen esittämät esteet jas uhkakuvat löytyvät aivan toisaalta kuin parjatusta populismista tai kansanäänestyksistä.

REIJO PAUNONEN

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Olemme EU-mielistelyn takia ottaneet suuren riskin: sopeutuuko muualta tullut väestö meille vai ei? Tuhoutuuko maamme sisällissotien repimäksi tasitelutantereeksi vai ei? Miksi ihmeessä tällainen riski tulee ottaa? Millaisen maan aiotte jättää lapsillemme? Herätkää kantamaan vastuu lapsistamme! Omahyväiset, muista, edes lapsista ja nuorista naisistamme välittämättömät, tunteettomat, rahanahneet, pelkäävät, ajattelemattomat, mielistelevät henkilöt maamme johdossa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Me tarvitsemme toisista kulttuureista tulevaa rikkautta maahamme, katsokaa video:
http://mvlehti.net/2016/07/22/paivan-video-syyrialainen-viisas-mies-kertoo-miten-typeria-eurooppalaiset-ovat/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Pois eurosta, että saadaan talous kuntoon, ja ulos EU:sta että saadaan maan turvallisuustilanne / kulttuurien yhteentörmäysongelma korjatuksi. Eri uskonnot eivät vaan siedä toisiaan, ja sitten tapetaan, näin on aina ollut. Ei se siitä muutu. Meille ei voida ottaa eri kulttuurista ihmisiä – kun eri kulttuurista tulevien määrä ylittää tietyn rajan, alkavat he ottaa valtaa kulttuurilleen ominaisella tavalla – joka voi olla väkivälta, kuten Eurooppan tulijoiden tapauskesas näyttää useilla olevan. Rajat kiinni, ja eri kulttuurista tulleet oman kulttuurinsa pariin takaisin.

Ottakaa hyvä ihmiset vastuu lastenne Suomesta, älkää olko velliperseitä tai aivottomia!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Suomi lähettää nyt 100 sotilasta rintamalinjan tehtäviin Irakiin ISISiä vastaan. Saammeko rintamalinjan tänne koto-Suomeemmekin myt, kun meistä tulee ISISiä vastaan sotaa käyvä maa?

Onko Jussi Niinistöltä loppunut viimeinenkin oman kansan edun muistaminen ja ajattelun ripe sieltä lakin alta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Jussi kutsuu sodan meillekin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000