Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Saksassa professorit valittavat perustuslakituomioistuimeen

Juhlapuheissa korostetaan yhtenäistä EU käytäntöä ja tasa-arvoa. Tässä perustuslaki ja sen hengen kunnioittaminen on tärkeydessään numero yksi.

Saksassa joukko professoreja on valittanut maan perustuslakituomioistuimeen EU:n suunnittelemasta pankkiunionista. Pankkiunionin on tarkoitus aloittaa toimintansa marraskuussa. Se on yksi EU:n keskeisimmistä keinoista vastata finanssisektorin kriiseihin. – ”Euroopan pankkiunionilla ei ole oikeudellisia perusteita unionin sopimuksissa ja se rikkoo perustuslakia, kertoo professori Keber”

Kerberin mukaan pankkiunioni voidaan perustaa vain, jos EU-sopimuksiin tehdään muutoksia.

On se kumma juttu. Näin nämä saksalaiprofessorit pyrkivät muun muassa pelastamaan sen minkä Stubb hallituksineen yrittää omalta kansalta viedä. Suomen osuus esimerkiksi yhteisen pankkikriisin hallinnassa olisi noin 5 000 miljoona euroa erilaisin vakuusjärjestelyin.

Ymmärtääkseni pääministerillä on läheiset suhteet myös lakiasiain tukipuolelle, joten kyllä näiden EU perussopimustenkin soveltaminen ja niiden ymmärtäminen pitäisi olla linjassa perustuslain kanssa niin Saksassa kuin Suomessakin. Kritiikkiä, tai edes avointa keskustelua tästä ei ole kuitenkaan ilmennyt. On olemassa ristiriita perussopimusten soveltamisesta saksalaisten asiantuntijoiden ja Suomen hallituksen kesken. Tämä ei ole yllätys sillä viimeisten talousasiantuntijoiden mukaan suomalaisten huippupoliitikkojen taloustietämys on alhaalla.

Suomen hallitustyö kannattaisi näköjään ulkoistaa kansaa puolustaville professoreille ja jättää nykyiset harjoittelijat vaikkapa ihastelemaan varpaitaan.

Reijo Paunonen
Eduskuntavaaliehdokas, Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Antsu
#1

Ja näitä laittomuuksia on tehty ja sovittu kabineteissa pilvinpimein.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000