Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Jätevesineuvonta valistus- vai vaalityötä verovaroilla?

Kuntien jätevesineuvonnan projekteissa on alkanut loppukiri. Maakunnissa mainostetaan että nyt on tuhdit ilmaiset tietopaketit tarjolla. Tosin vain maaliskuun loppuun ;=) . Kaikki jäteasioihin liittyvä neuvonta on toki myönteistä mutta on muistettava, että ympäristöministeriö on päättänyt esittää jätevesiasetuksen, eli niin sanotun paskalain siirymäajan pidennystä kahdella vuodella vuoteen 2018. Jo aiemmin Ympäristöministeriö päätti rahoittaa 18:ta jätevesineuvontahankketta ja käytti niihin useita miljoonia euroja yhteisiä verotuloja. Mistään ilmaisesta neuvonnasta ei siis ole kyse. Suomen ympäristökeskus ilmoittaa että nyt noin 130.000-150.000 vakituista, eli 55-67 % ja noin 112.000 kesäasuntoa ei vielä täytä jätevesiasetuksen vaatimuksia. Kyseessä on siis miljardiluokan bisnekset. Kun nyt selkeästi tiedetään, että jäteasetus tulee muuttumaan, niin olisi järkevää laittaa nämä neuvontahankkeet jäihin, ja odottaa lopullista jätevesiasetusta. Näin ei kuitenkaan tehdä, kahdesta syystä. Virkamieskoneistolle tulisi suuri työ keskeyttää neuvontahankkeet, jotka ovat sidottu sopimuksin ja virkakoneistoon varatut rahat jäisivät saamatta. Toinen syy on poliittinen. Jätevesiasetus, on keskustalle kuuma peruna. Jätevesiasetus on keskustalaisten johtaman hallituksen ja keskustalaisen ympäristöministerin aikaansaannos. Jätevesiasetuksen ja laitteiden lieventävien seikkojen esille tuomista halutaan täten kunnissa jatkaa. Asia on saanut jopa surkuhupaista uutisointia aikaiseksi. Taannoin Keskustan itäsuomen piiri julkilausui jälkiviisaasti: ” – Itä-Savon piiri tukee jätevesiasetuksen ottamista byrokratian purkutalkoiden ensimmäiseksi kohteeksi” ja toteaa kaksinaismoralisesti: – ”Muutoinkin ympäristömääräyksiä tulee tarkastella terveellä järjellä niin, että ne eivät tarpeettomasti rajoita asumista ja yrittämistä haja-asutusalueella”

Koko jätevesiasetus on kumottava ja laadittava uusi. Vasta tämän jälkeen voidaan jatkaa päivitetyillä tiedoilla jätevesineuvonnan projekteja yhteisillä verovaroilla.

REIJO PAUNONEN, kansanedustajaehdokas, Kaakkois-Suomen vaalipiiri

www.reijopaunonen.fi

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Hassua
#1

Kyllä tämäkin oli hassu juttu,Keskustan tyttö keksi tällaisen paskalain ja samaan aikaan oli suur omistajana perustamassa Talvivaaraa joka päästi kaikki paska ja myrkkyvedet luontoon .Nyt se sama tyttö yrittää taas eduskuntaan,on hassua jos joku tällaista paska tyttöä äänestää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000