Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Raha ratkaisee?

Vaalien alla on taas selvitetty vaalirahoitusta. Tilanne on parantunut takavuosien vaalirahaskandaalista, missä etenkin keskusta ja kokoomus ryvettivät itseään ottamalla rahoitusta joukolta liikemiehiä, jotka halusivat rahalla tukea itselleen suotuisia ehdokkaita. Silti vaalirahoituslaissa on edelleen korjattavaa ja Valtiontalouden tarkastusvirastolla vain rajatusti keinoja puuttua lain kiertämiseen.

Tässäkin tehdyssä selvityksessä käy ilmi, että yritykset ja niiden eturyhmät pilkkovat tukensa pienempiin osiin, ettei lähdettä tarvitse ilmoittaa. Oma lukunsa on ammattiyhdistysliikkeiden kanavoima tuki, mikä on tarkoitettu ilmeisesti lähinnä demareille ja mahdollisesti muulle vihervasemmistolle. Itsekin sain tämän kokea, kun yritin tukea paikalliselta ammattiosastolta hakea. Tukea ei myönnetty, vaikka duunarina ajan yleissitovuutta ja teollisuuden työpaikkojen säilymistä siinä missä muutkin jäsenet. Jäsenmaksuja liitolle maksaessa ei ole puoluekantoja kyselty, raha liitolle päin näkyy kyllä kelvanneen viimeiset kymmenen vuotta. Kaikki tämä on siksikin ikävää, että liitot tekevät myös paljon hyvää työtä jäseniensä etua valvoessa.

Näkyvyys maksaa, ja vaikka internet monien maksuttomien some- kanavien myötä on tasoittanut tilannetta, ovat ehdokkaat edelleen eriarvoisessa tilanteessa. Tuet kanavoituvat tietyille ehdokkaille, jotka ovat usein jo valtakunnallisesti tunnettuja ja lähes aina edustavat puoluetta, jolla kansanedustajia jo on riveissään. Rahoituksen lähteiden ilmoittamisen lisäksi olisikin hyvä kiinnittää huomiota myös sen määrään. Jonkinlainen ehdokaskohtainen katto vaalirahoitukselle voisi tulla kyseeseen. Raha ei saisi ratkaista liiaksi läpimenijöitä.

Oma vaalibudjettini tulee olemaan noin viisi tuhatta euroa, mistä valtaosa on omaa rahoitusta koostuen säästöistä ja lainasta. Puolueeltani ja sen yhdistyksiltä sekä muutamilta yksityislahjoittajilta olen saanut jonkin verran rahoitusta, mistä olen kiitollinen. Monet ehdokkaat joutuvat operoimaan huomattavasti pienemmilläkin budjeteilla. Olen halunnut ja pystynyt tuonkin verran rahaa satsaamaan, koska uskon että ajamani asia, suomalaisen hyvinvoinnin puolustaminen, on niin tärkeää etten voi jäädä katsomaan sivusta kun sitä ollaan heikentämässä. Täytyy vain uskoa, että viestimme tavoittaa riittävän määrän äänestäjiä ja pääsemme ottamaan Suomen takaisin!

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000