Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Kuka järkyttyisi sotaveteraanien puolesta?

2 kommenttia

Sotiemme veteraanien määrä on laskemassa alle kymmenen tuhannen ja heidän keski-ikänsä lähestyy 95-vuotta. Luulisi, että viimeistään nyt valtiovalta löytäisi resursseja tehdä näiden todellisten kunniakansalaisten viimeisistä vuosista kaikin tavoin niin turvattuja ja hyviä kuin mahdollista. Tämänsuuntaisia esityksiä hallituksen suunnasta ei kuitenkaan kuulu.

On hyvä, että perussuomalaisten Arja Juvosen myötävaikutuksella saatiin sosiaali- ja terveysvaliokunnan yksimielinen lakialoite aikaiseksi sotainvalidien laitoshoidon haitta-asterajan alentamiseksi. Toivottavasti hallitus tulee olemaan edes tälle pienelle myönnytykselle myötämielinen, vaikka paljon suurempiinkin satsauksiin olisi aihetta. Sotaveteraanien- ja invalidien asiat eivät kuitenkaan vaikuta olevan hallituksen ministereille tärkeyslistalla kärjessä- todella tärkeisiin asioihin kyllä reagoidaan.

Viimeksi näin kävi, kun kuluneella viikolla julkaistiin EU:n perusoikeusviraston selvitys, missä tummaihoisilta oli kyselemällä selvitetty ovatko he kokeneet rasistista häirintää. Kun koko EU:n alueella tulos oli noin kolmannes, oli se Suomessa sokeeravasti 63 prosenttia. Suomi on siis Euroopan rasistisin maa. Tässä mennään kyllä yksittäisen kyselytutkimuksen perusteella aika pitkälle meneviin johtopäätöksiin, mutta olkoon sitten niin.

Sillä kun eduskunnan kyselytunnilla asia otettiin esiin ja tulosta pidettiin järkyttävänä, olivat ministerit heti valmiina toimeen. Sisäministeri piti tulosta hurjana, vakavana viestinä koko yhteiskunnalle ja selvitysryhmä laitettiin pystyyn ennätysaikataulussa. Myös opetus- ja kulttuuriministeri näkee tuloksen sietämättömänä ja toimintaohjelma asian parantamiseksi on jo käynnissä. Toimeen siis voidaan ryhtyä lyhyelläkin aikataululla.

Kun asiat ovat tärkeitä ovat sanatkin isoja: järkyttävä, hurja, vakava, sietämätön. Tutkimalla sotiemme veteraanien saamaa kohtelua vuosien varrella, olisi voinut useaan otteeseen näitä sanoja käyttää. Vielä on mahdollisuus osoittaa viimeisille jäljellä oleville veteraaneille sitä arvostusta, minkä he ansaitsevat. Taloudellista resurssia saadaan tarvittaessa siirrettyä maahanmuutosta, kun jätetään vaikka vuodeksi tuomatta väkeä tänne kokemaan rasismia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Niinistö EI JÄRKYTY joukkoraiskauksista
Vihainen
#1

Näillä huuhaa-tutkimuksilla saadaan lisää kiristyksiä sananvapauteen, vihapuheeseen… jne, koska kaikki menee rasismin torjumisen tiliin.
Onko tutkittu, esiintyykö rasismia ja vihapuhetta mamujen aiheuttamana meitä Suomalaisia kohtaan?
Luulisi Presidentti Sauli Niinistön järkyttyvän Oulun ja Espoon joukkoraiskauksista! Mutta EI !!!! Vakavampi aihe Niinistöstä oli tumman pojan omasta mielestään saama tuijotus.

Sotaveteraanien kohtelu on ollut aika kylmää. Samoin YK Rauhanturvaajien. 1970- luvulla kannatti olla hiljaa jos oli ollut rauhanturvajoukoissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Vihainen
#2

Veteraanien lesket ovat myös ryhmä, jonka hyvinvointi tarvitsisi panostusta. Mutta tuntuu, että tuo huoli noista kunniavieraista ja heidän oikeuksistaan vie kaiken huomion. Mitenköhän nuo noin 10000 laitonta oleilijaa pärjäävät. Taitavat sossun, SPRn ja kirkon tädit olla kukkarot levällään. Voi tätä alennustilaamme.
Tuo Oulun joukkoraiskaus vaikuttaa ihan arkipäiväiseltä. Ruotsin tietä kuljetaan…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000