Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Yksilökeskeisyyttä ihannoivan yhteiskunnan mädät hedelmät

Kaksivuotias tyttö oli harhaillut vilkasliikenteisellä tiellä. Autoilijat tyytyivät tööttäilemään eikä kukaan pysähtynyt auttamaan. Onneksi läheisestä kerrostalosta saapui nainen pelastamaan pienen pelokkaan tytön.

Ystäväni oli bussimatkalla, kun tuntematon mies sai sairauskohtauksen. Bussikuskin lisäksi kukaan muu ei auttanut ystävääni, vaikka hän koitti pyytää apua. Ihmiset käänsivät tylysti katseensa toiseen suuntaan. Mies kuoli lukuisista elvytysyrityksistä huolimatta.

Mieheni koitti kysyä ohjeita kanssakulkijoilta erääseen paikkaan. Kukaan ei edes kääntynyt katsomaan hänen yrittäessään: ”Anteeksi, mutta…”. Lopulta mukava ”laitapuolen kulkija” kertoi reitin ja mieheni löysi etsimänsä.

Kaksivuotias tyttö oli ollut hengenvaarassa autotiellä eikä kukaan pysähtynyt. Ei kukaan. Mitä helvettiä? Onko yksilökeskeisyyttä ihannoiva yhteiskunta tehnyt meistä niin itsekkäitä, että kuolemanvaarassa oleva lapsikaan ei kiinnosta? Millainen on yhteiskunta, jossa ihmiset eivät enää välitä toisistaan?

Monella olisi aika ottaa pää pensaasta. Ottaa vähemmän selfieitä ja ottaa enemmän kuvia luonnosta. Luonto on nimittäin kymmenen kertaa kauniimpi kuin pakkeloitu pärstä. Mutta onhan meillä nyt pääministerinäkin selfie mies -individualismi ja itserakkaus huipussaan. Voi tätä kansaa.

Pitäisi miettiä vähemmän, mitä minä haluan ja miettiä enemmän, että mitähän sille kaverillekin kuuluu. Veikkaan, että olisi paljon vähemmän yksinäisyyttä.

Onneksi on kuitenkin vielä muutamia, jotka auttavat tuntemattomiakin hädässä. He ovat niitä oikeita Sankareita: ystäväni, joka auttoi kanssaihmistä. ”Laitapuolen kulkija”, jota kiinnosti opastaa eksynyttä. Nainen, joka pelasti pienen tytön lähes varmalta kuolemalta. Siinä teille selfie-kepin omistaville minäminä -maassa eläjille kolme roolimallia!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
terve järki
#1

Ihmiset eivät enää uskalla sekaantua koska pelkäävät jälkiseuraamuksia tai tulemista mukaanvedetyiksi ties mihin .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#2

Mistä päättelet että tuollainen yksilökeskeisestä yhteiskunnasta mitä se sitten tarkoittaakin ?

Tuollainen ongelma näyttäisi rajoittuvan pääosin suurempiin ja monikulttuurisempiin kaupunkeihin, voitaisiin enneminkin kysyä miksi poliitikot pyrkivät tukemaan suurkaupunkimaista kehitystä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanna Antikainen Kansanedustaja
#3

Kyllä, olen itsekin huomannut, että ongelma koskee lähinnä suurimpia kaupunkeja. En sitä tuossa tekstissä kuitenkaan mainitse, koska se onkin sitten jo toinen tarina, MIKSI näin on. Kaikki tapausesimerkitkin ovat muuten suurimpia kaupunkeja: Turku ja Helsinki.

Se onkin Jaassu hyvä kysymys, miksi poliitikot ajavat ihmisiä yhä suurempiin yhteisöihin. Hyötyvätkö he itse jotenkin tästä? Jos hyötyvät, niin miten?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000