Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Inarijärven jää ja 3,8 maapalloa

25 kommenttia

Inarijärven pinta-ala on wikipedian mukaan 1084 km². Muistan lapsuudestani, kun oli tapana sanoa, että kaikki maailman ihmiset mahtuvat sen jäälle seisomaan. Tämä tuli mieleeni kun laatumediat kertovat meille, että me suomalaiset olemme kuluttaneet osamme maailman luonnonvaroista tämän vuoden osalta. Tuo Inarijärven tarina ei näemmä enää pidä paikkaansa, raja säälliselle koko maailman mahtumiselle sen jäälle on mennyt ohi maailman väkiluvun ylittäessä 7 miljardia ihmistä. Vertailu näissä kahdessa asiassa on kuitenkin tasan yhtä mielekäs. Suomalaiset eivät kuluta 3,8 maapalloa, eikä koko maailman väestö ole tulossa Inarijärven jäälle, olkoonkin että joillekin puolueille sekin olisi varmasti hyväksyttävä tavoite.

WWF laskee vuosittain milloin maailman luonnonvarat on kulutettu kyseisen vuoden osalta, kun lasketaan koko maailman väestö ja keskimääräinen kulutus. Tämä päivä sattuu maailmanlaajuisesti yleensä elokuulle ja suurin syy siihen, että päivä liikkuu vuosittain aikaisemmaksi, on ihmisten määrän jatkuva lisääntyminen, väestönkasvu. Mitä enemmän ihmisiä, sitä suurempi on luonnonvarojen kulutus.

Tämän lisäksi lasketaan maakohtaisilla kulutuksilla, mitä tapahtuisi jos koko maailma kuluttaisi kuten jokin tietty ryhmä. On päivänselvää, että kehittyvät maat kuluttavat per henkilö vähemmän luonnonvaroja kuin teollisuusmaat, varsinkin jos kehittynyt länsimaa sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla ja energiaa kuluu muun muassa lämmitykseen. Tämä ei tietenkään estä ilmastohysteerikkoja syyllistämästä suomalaisia ja pelottelemalla maailmanlopulla. Lopettakaa autoilu, lämmittäminen, lihansyönti, lentäminen ja muuttakaa asumaan kylmään vajaan ja maailma pelastuu. Varsinkin lihansyönti tuntuu olevan nyt muotia kieltää tai ainakin kaikin keinon vähentää.

Nuoret lietsotaan tähän mukaan ilmastolakkoineen ja -marsseineen. He ovat suurelta osin varmasti ihan vilpittömästi ilmastonmuutoksen vastustamisessa mukana ja hyvä niin. Jos ei nuorena ole idealisti on sydämetön. Ikä ja vastuut yleensä karistavat idealismin realismin tieltä ja jos ei niin ainahan voi mennä mukaan vihervasemmistolaiseen puoluepolitiikkaan. Nuoriso on kuitenkin fiksua porukkaa, eikä heitä voi internetin aikakaudella ohjailla kuten joskus 80-luvulla rauhan- ja ympäristöliikkeiden varjolla. Annetaan heidän hankkia tietoa itse ja tehdä päätelmänsä sen perusteella ilman aikuisten jatkuvaa pelottelua.

Ilmastoa ja ympäristöä tulee suojella ja pitää huoli luonnon monimuotoisuudesta. Tämän voi tehdä järkivihreästi suosimalla kotimaista kulutusta ja etenkin laadukkaita ja ekologisia kotimaisia elintarvikkeita. Näin tuet työpaikkojen säilymistä kotimaan teollisuudessa ja turvaat maatalousyrittäjien elinkeinon.

Ihmetellä pitää sitäkin, että yleensä samat puolueet ja tahot, jotka ovat pahimpia ilmastomuutosterroristeja ja ratsastavat sillä pelottelulla haluavat haalia selkeästi vähemmän kuluttavista maista väkeä tänne turmelemaan elämäntapansa ja kuluttamaan ympäristöä. Asiaan voi myös suhtautua analyyttisesti ja maltillisesti: ei tukahduteta omaa ekologista tuotantoamme liian kunnianhimoisilla ilmastotavoitteilla ja ajeta työtä saastuttaviin maihin. Jos henkilötasolla haluaa vaikuttaa asiaan on tuotteiden tilaaminen maailman toiselta puolelta vähintään yhtä tehokasta kuin jättää lentämättä: rahtilaivojen päästöt ilmastoon ovat määriltään valtavia esimerkiksi autoiluun verraten.

Osallistu keskusteluun!


25 kommenttia
Nimetön
#1

Ihan vain puolitieteellinen korjaus tekstiin, meidän pitää suojella ilmakehää, maata ja vesistöä. Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on aina seurausta ympäröivän avaruuden, ihmistoiminnan, luonnon tai maapallon sisäisistä tapahtumista. Tuo ihmisen toiminta edustaa vähintä hiilidioksidipitoisuudesta, mutta sen merkitys esim. lämpötilaan on merkityksetön. Lisäksi ilmakehän lämpötila voi olla mitä tahansa, lämpövarauma ei periydy, ilmakehän lämpö ei kumuloidu, eli se kohtaa lämpökuoleman joka yö, jolloin aurinko ei paista. Tähän saakka päivää on aina seurannut yö. Sen sijaan suuri merkitys on valtamerien päivittäinen lämpeneminen suorassa säteilyssä, joka ulottuu kirkkaissa vesissä varsin syvälle. Tuolla levät ottavat säteilystä ilon irti, käyttävät mm. veden runsasta hiilidioksidia ja yhteyttävät, luo ruokaketjun alkulähteen, ja muokkaavat maapallon elämää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Sen verran pitää lisätä, mm. Suomen talvilämmöt johtuvat mereen kesäisin varautuneesta lämmöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ilmaston lämpenemiseen vaikuttaa myös maan kiertoradan muutokse, jotka sisältävät paljon sellaista yleisesti tuntematonta, kuten periheli/apheli kierto, jossa maapallo kokonaisuutena on heinäkuussa lämpimämpi, kuin tammikuussa, vaikka maapallo on tammikuussa lähimpänä aurinkoa. Tuohon on yksikertainen selitys, heinäkuussa maapallon mantereet saavat merta enemmän auringonsäteilyä. Tuo ero on noin 2,3 astetta. Säteilyn vähäisetkin muutokset merkitsevät paljon, koska mantereiden albedo on merta vähäisempi. Säteilynmuutokset ovat merkitsevä tekijä, jos kevät aikaistuu tai syksy myöhentyy, mutta periheli/alpehlikierto toimii eri tahtiin prekession kanssa, ja siitä syntyy syklistä keskilämpöjen muutosta juuri edellä mainituista syistä, mantereet/merilaueet. Viime jääkaudesta akselin pää on kiertynyt noin 138 astetta, ja alkaa näkymään lämpötiloissa, mantereet edellä mennään. Aika vaikeeta asia tuntuu olevan ymmärettäväksi, ainakin Ylen meteorologeille, turah edes kouluttaa näitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Sen verran on lisättävä, lämpimintä on silloin, kun pohjoinen pallonpuolisko on kesäisin lähimpänä aurinkoa, johon ollaan nyt menossa, ja selittää suuremmankin lämpötilan nousun, kuin tuo paljon puhuttu puolitoista astetta. Tällä hetkellä maaapallon keskilämmöt ovat laskettu nousseen noin 0,7 astetta teollistumisen jälkeisenä aikana, joka on täysin normaali muutos, huomioiden sen tärkeän seikan, että mittaukset on alettu pienen jääkauden häntien lämpötiloista. Se mitä Ylen propaganda kertoo, on viikkojen tai muutaman kymmenen vuoden muutoksia, ei ilmastollisia muutoksia. Hiilidioksidi lisääntyy erityisesti kylmenemisen takia, kun kasvikunta on horroksessa, ja koskee erityisesti merien kylmyyttä. Tuossa ratkaisevaa on meren leväkasvuston horrosta kylmissä vesissä. Levä tarvitsee riittävästi lämpöä, kuten juuri nyt eteläisillä merialueilla, jossa huomattavasti alempi hiilidioksidipitoisuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Onneksemme mitään ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei ole olemassakaan, eikä ennen kaikkea tarvitse vähentää terveellisen liharuoan käyttöä. Kaiken kaikkiaan luonnon omat muutokset näkyvät erittäin hitaasti, ja on aikaa sopeutua siihen. Jääkauden jälkeisenä aikana, varsinkin tuhansia vuosia sitten, ilmasto muuttui nopeasti ja varmasti lämpötilaerojen vuoksi sisälsi voimakkaitakin myrskyjä. Myös merivirtojen lämmittämä merenpohjan metaaniklatraatit aiheuttivat voimakkaita tsunameja ym. ongelmia, jättimäisessä muodossa. Muutokset ovat siis rajuja lämpötilan noustessa, mutta myös lämpötilojen laskiessa. Myrskyt muodostuvat aina lämpötilaerojen seurauksena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Tämäkin vaatiin lisäselitystä, koska Ylen meteorologeille ei mikään ole selvää, miten esim. Mosambikiin iskenyt myrsky muodostui. Maapallon napaseudut ovat tärkein osa myrskyjen ja etenkin hurrikaanien muodostumisessa. Tälläkin hetkellä Etelämantereen lämpötilat huitelevat jopa yli miinus 50 C, ja kylmenee edelleen. Tuosta kylmä tiivis ilma laskeutuu navalle, ja vaihtaa suuntaa merelle. Muodostaa ilmakehän kierrossa matalapaineen Mosambikin leveysasteilla voimakkaan matalapaineen, josta haihtuu vettä, alkaa muodotumaan kiertoliikettä, maapallon pyörimisestä ja etläisellä pallonpuoliskolla myötäpäivään, korvausilmaa tulee jatkuvasti lisää navalta, ja kiertoliike muodostaa rajun hurrikaanin. Matalapoaineen imiessä lisää vettä mukaansa, se tiivistyy pilvissä, ja linkoaa ympärilleen, josta jättimäiset rankkasateet hurrikaanin reunoilla. Systeemi on hyvin yksinkertainen. Asiaam mutkistaa alue, johon sateet osuu, maa on painunut Afrikan mantereen repeämän vuoksi, vesi jää paikalleen jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Spede
#6

Jaa että ihmiskunta kuluttaa uusiutuvista luonnonvaroista 8:ssa kuukaudessa 12 kuukauden verran….
Tietääkö kukaan sitten luinnonvarojen kokonaismäärää?
Silloin voitaisi laskea milloin kaikki loppuu. Olisi kiva kuulla onko se päivä lähellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Ei se ainakaan hiili lopu, jokaiselle maapallon asukkaalle riittää hiiltä maankuoressa 2500 miljoonaa tonnia, laskettuna kokonaishiilen määrästä noin 18 tuhatta miljardia tonnia. Hiekkaa jokaista kohden riittää paljon enemmän. Makeaa että riittää jokaiselle vähintään 10 000 litraa/vuorokaudessa, vauvasta vaariin, ja Marsista saadaa lisää. Merivettä riittää myös, saa juoda niin paljon kuin haluaa, kuten avaruus ei lopu kesken. Ilmaa jokaiselle on riittävästi, luokkaa kuutiokilometri, joka pudistuu jatkuvasti käytön jälkeen, uudistuu luonnon puhdistuksessa. Hengitämme paljolti samaa ilmaa, kuin esihistorialliset eläimet, kuten juomme moneen kertaan käytettyä vettä. Jokainen litra vettä, mitä olemme juoneet, on käynyt jonkun eläimen virtsanerityksen kautta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Se myös kaupunkivihreiltä tahtoo unohtua, että betoninvalmistus tuottaa ilmakehään enemmän hiilidioksidia kuin lentoliikenne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Niinpä, ja vihreät haluavat kasvattaa betoniviidakoita, sen sijaan että ihmiset asuisivat puisissa omakodeissaan. Puiset kerrostalolähiöt tuo mieleen Lontoon ja Turun palot, palomassaa liian paljon ja lähekkäin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Kumpaa vähennät ennemmin: rakentamista vai lentämistä? Betoni on tarpeellista, rakennusten perustuksia, suurempia taloja tai siltoja ei tehdä ilman betonia. Kyllä ihmiset tuntevat hiilidioksidin lähteet, vaikka persut eivät niitä edes välitä oppia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Meillä on se yksi pieni ongelma vielä, hiilidioksidin merkitys ilmastoon on käytännössä nolla. Sen sijaan ilmastonmuutokset vaikuttavat hiilidioksidin määrään ilmakehässä. Tuo johtuu siitä, että lämpötilat ovat ratkaisevassa asemassa kasvimaailman toimintaan, ja sitä kautta hiilidioksidin imeyttymiseen maahan ja meriin.

Valtameret ovat merkittävin hiilidioksidin säätelijä, mm. leväkasvit tarvitsevat runsaasti hiilidioksidia ruokaketjun alkupäässä, johon kaikki perustuu. Olemme siis kaikki ruokaketjuissa, myös ihmiset.

Laskennallisesti ihmisen tuottama hiilidioksidi riittää valtamerien leväkasvuun vain noin 3 tunnin ajaksi, joka ei ole riittävää, koska myös mannerten kasvillisuus ottaa samasta ilmakehästä hiilensä. Hiilidioksidin lisäys ei siis nosta lämpötiloja, mutta indikoi ilmaston lämpötilojen muutoksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Pohjoisen pallonpuoliskon voi jo katsoa alkaneeksi. Magneettisen navan liike kohden Siperiaa kiihtyy, ja rantautuu piakkoin. Kylmenemisen näkee selvimmin lämpötilarajasta, joka on muodostunut napaonkalon läntiselle osalle jäämerialuetta, ja ulottuu noin karttapohjoisnavalle. Rajan Kanadan puoleisella alueella sijaitsee erittäin kylmät korkeapaineet ja magneettisen navan puolella lämpötilat ovat noin 10 astetta korkeammat. Myös jäämerialueen jäätiköt ovat lähteneet yllättäen kasvuun, ja tuolla on erittäin viilentävä vaikutus, heijastaa rajusti auringonsäteilyä avaruuteen, korotettuna vähäisellä säteilykulma-arvolla. Kevättä, tai jopa kesää saadaan odottaa vielä pitkään, ja jatkossa talvet sen kun vain pitenee kesää kohden. Polaarikiertoa ei voi pysäyttää, kylmenevät napaseudun ilmamassat ovat raskaampia, ja imee yläkautta korvausilmaa sekä Atlantilta, että Tyyneltämereltä. Vain jäämerialueen jäätiköiden sulaminen voisi rauhoittaa tuota polaarikiertoa. Kylmät ajat siis tiedossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Jäi sanomatta se tärkein, siis tuo magneettisen navan liike kohden siperiaan, aiheuttaa Kanadan puoleisella jäämerialueen yläpuolella magneettikentän erittäin rajua vahvistumista, joka toimii ”sateenvarjon” tavoin, eli se suojaa ja heijastaa auringon hiukkasvirtauksia ja säteilyä ohi jäämerialuetta, josta kylmeneminen. Myös Nasan kuvaamat omituiset magneettiset pilvet Hudsonilahden yllä vahvistaa rajua uutta tapahtumaa. Nuo ovat uutta koko tunnetun historian aikana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Juuri tällä hetkellä tuo kylmän raja kulkee luode-kaakko akselilla, jossa kylmän puolella lämpötilat ovat miinus 27 astetta C, ja magneettisen navan puolella miinus 12 astetta C. Tuohon ns. magneettiseen varjoon sen verran, muodoltaan se on paraabeli, ja siis sijaitsee aina auringon puoleisella sivulla. Vaikuttavinta tässä on se, että tuon ellipsin kärki moninkertaistaa, vähintään kolminkertaistaa magneettikentän kärjellään. Tuo johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että magneettikentän kärkiosalla on sekä ylä- että alaosa, ja kaikki siltä väliltä, se on tiivein juuri napaonkalon reunalla, joka aiheuttaa rajun lämpötilaeron. Se mitä kirjoitin noista Nasan havaitsemista megneettisista purkauksista, ne ovat geomagneettisia purkauksia, ja ilmiö on vielä selittämättä, mutta on paljon muutakin, mitä ei ymmärrä, paitsi se asteen lämpeneminen pienen jääkauden ja tämän päivän lämpötilaeroista; sehän on hiilidioksidi, ihmisen aiheuttama tietysti:)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Vielä jäi virhe tekstiin, pohjoisen pallonpuoliskon jääkauden voi jo katsoa alkaneeksi jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Tämä kirjoitus kuvaa hyvin, miten persut romantisoivat tiedon puutetta ja sivistymättömyyttä. Arrogantissa tietämättömyydessä ei kuitenkaan ole mitään suomalaista. Se on vain lapsellisen typerää, kuten tämä Kuparisen kirjoitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Kasvihuonekaasujen päästöissä autoliikenne on globaalisti noin 7-kertainen laivaliikenteeseen. Vai onko Kuparinen niin pölvästi, että kirjoittaa ensin ilmastonmuutoksesta ja vertaa sitten liikennevälineitä niiden rikki- ja typpipäästöjen mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jamppa
Hämmentynyt
#17

Selitäs tuota tarkemmin. Jos yksi rahtilaiva saastuttaa enemmön kuin kaikki maapallon autot yhteensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Etkö erota rikkipäästöjä kasvihuonekaasujen päästöistä? Eri asia. Kuinka tietämättömiä persut voivat olla. Googlaa vaikka ja lue tilastoja, niin näet että autoilu tuottaa moninkertaisen määrän kasvihuone kaasuja laivaliikenteeseen verrattuna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

No on se maailma muuttunut, jos autot tuottavat vesihöyryä päästöinään, vesihöyry on merkitsevä kasvihuonekaasu. Tässä pitää huomauttaa, että litrasta öljyä muodostuu 0,7 litraa vettä, eli kaikki vesi maapallolla on päästöjä. Tuosta nuo muut ainekset ovat myös elämää ylläpitäviä aineksia. Luonnossa mikään ei ole päästö sanan likaisessa merkityksessä.

Ihminen on ”päästöjen” summa, jätekasa, samaa hiiltä, typpeä, vetyä ja metaaniputki hyödyttömille kaasuilla ym. Metaanillekin on oma kiertonsa ja sen vety muuttuu hapettumalla vedeksi. Metaanipitoisuudet ilmakehässä ovat varsin vähäiset ja ilmastolle merkityksettömät, paitsi jääkauden syvimmässä tilassa, jolloin merenpinta on alhaalla, ja pitoisuudet monin kertaistuvat nykyiseen korkeanveden aikaan verrattuna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Autojen pakokaasussa on aina ollut mukana vesihöyryä. Hiilivetyjä kun polttaa niin syntyy hiilidioksidia ja vettä. Kemian alkeet peruskoulussa. Oletko koskaan kuullut peruskoulusta tai kansakoulusta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Ihan samaa mieltä, peruskouluja ja kansakouluja voisi joskus mainostaa, jotta kaikki olisivat varmasti kuulleet moisista a-pesukoneista.

Hiilidioksidipitoisen veden hiili ja vety ovat pelkistyneet raudan avulla. Maankuoren rauta on pääasiallinen pelkistäjä (vety vapautuu prosessissa, ja hiili kiteytyy os). Maapallo on itse hiilivetyjen valmistaja, josta saadaan mm. maakaasua, josta kaikki tykkäävät. Metaania vuotaa maaperästä ilman ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutostakin, mutta pitoisuudet ovat erittäin vähäiset. Tuo taas johtuu siitä, että vedenpaine pitää metaaniklatraatit paineen vankina, joka johtuu merenpinnan kohoamisesta jääkauden jälkeen. Ilmastonmuutoksen syyt eivät ole helpoimpia ymmärettäviä, mutta sen voin vakuuttaa, että asiaan kannattaa perehtyä. Merenpinnan nousu on aiheuttanut monenlaisia yllätyksiä ja pähkinöitä, mm. aiheuttanut painetta roudan alle, ja ”pneumatiikka” on räjäyttänyt outoja kraattereita mm. Siperiaan, mutta täysin luonnollinen ilmiö jne. jne. jne

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Niin, en vielläkään ole ymmärtänyt, miten ilmastoa suojellaan. Ilmasto on muuttunut vuosimiljoonia, mikä olisi paras ilmasto, joka suojellaan, ja saadaanko tulevat ilmastot varmasti estettyä, vain annetaanko ilmastolle sanktioita, jos alkaa luvatta muuttumaan? Vai pieksetäänkö itsemme, jos ilmasto muuttuu luvatta, taitaa olla niin. Jos haluamme säästää nykyisen ilmastomme sellaisenaan, jospa laitetaan se pakkaseen? Vai levitetäänkö alumiini silppua auringon ja maapallon väliseen avaruuteen, kaiketi tuotakin on ehdotettu, milloin mitäkin. Paras mieli voimattomuudesta saadaan hiilidioksidin torjunnalla, se selvä, miettii vihreä. Harmi vaan, porkkanaa tai kaalia ei voida kasvattaa, jos hiilidioksidi on poistettu, hävitetty. Viimeisin huuto hiilidioksidi nieluista taitaa olla se, että ilmakehän hiilidioksidi käytetään limonadin valmistukseen, näin saadaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, saatiin uusi hiilinielu joka maistuu lisäksi hyvälle. Käytetyn hiilidioksidin voi röyhtäistä talteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Pitäiskö alkaa elämään Amissien lailla? Elää kuten Amissit elävät eli kulkea hevosvetoisissa vaunuissa, pukeutua kotitekoisiin vaatteisiin, elää yksikertaista elämää, ei haalia turhia kulutustavaroita…
Johan syntyis säästöä ihmeesti, eikä saastuttais paljon mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000