Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Arvoja ja valintoja

Helsingin kaupunginvaltuusto tyrmäsi tällä viikolla jo toisen kerran tänä vuonna perussuomalaisten Pia Kopran aloitteen 50 000 euron lisärahoituksesta Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-avun turvaamiseksi. Myöskään valtiovalta ei enää viime vuonna löytänyt rahoitusta, ns. joulurahaa, ruoka-apua tarjoaville yhdistyksille.

Eri selvitysten mukaan Suomessa yli 20 000 ihmistä joutuu säännöllisesti hakemaan ruoka-apua ja seisomaan leipäjonoissa. Hurstin yhdistysten kautta pelkästään Helsingissä jonoissa on arviolta 3000 henkilöä kerralla. Ruoka-apua tarjoavat yhdistykset ja yhteisöt tekevät arvokasta työtä, kun yhteiskunta on epäonnistunut riittävällä tavalla vähäosaisistaan huolehtimaan.

Vastaavasti eläinsuojeluyhdistykset ympäri maan tekevät arvokasta työtä vapaaehtoisten voimin ja pienillä taloudellisilla resursseilla. Löytöeläinkodit tarjoavat turvan ja etsivät hylätyille lemmikeille uuden kodin ja huolehtivat muutenkin eläinten hyvinvoinnista. Tämän olen saanut itsekin paikallisessa löytöeläinkodissa vierailulla todistaa.

Myös vanhustenhuollossa, omaishoidossa tai vaikkapa mahdollisuudessa jäädä hoitamaan sairasta lastaan ilman potkujen pelkoa on riittää parantamista. Velkarahalla pyörivässä taloudessa tämänkaltaisiin asioihin rahoituksen löytäminen on erityisen vaikeaa.

On hyvä, että Suomessa on toimiva kolmas sektori, joka auttaa silloin kun yhteiskunta ei paikalle veny. Olisi myös hienoa, jos näitä kotimaan vähäosaisten, vanhusten ja sairaiden tueksi löytyisi vastikään vietettyä Nenäpäivää vastaava koneisto lukuisine julkkisvieraineen. Varsinkin, kun verovaroin rahoitettu YLE on tempauksessa suuressa roolissa. Muutenhan rahan keräämisessä ei tietenkään mitään moitittavaa ole – lahjoittaja antaa kykynsä ja tahtonsa mukaan tarkoituksesta riippuen.

Julkaisimme tällä viikolla oman oikeudenmukaisuuspakettimme, joka tulee sisältymään vaihtoehtobudjettiin. Keskeisenä sisältönä on ohjata yhteisiä varoja muun muassa mainittujen kohteiden parantamiseen. Rahoitus näihin saadaan esimerkiksi karsimalla maahanmuuton kuluja ja EU:n jäsenmaksua.

Tämä on meidän arvovalintamme ja painotuksemme.

ps. Huomenna on isänpäivä,onnea kaikille isille. Suomalainen isä ja mies on hyvä, suomalaiselle naiselle jopa paras.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Hienoa, että PS-toimijat ja -puolue jaksavat pitää esillä kaikkein köyhimpien suomalaisten yhä vaikeammaksi kiristyvää asemaa. Jatkuvasti nirhetään jostakin tukimuodosta ja köyhä saa laiskan luuserin leiman muilta puolueilta. Siis että pitäisi tulla Afrikasta tai Lähi-idästä laittomasti Suomeen ja oleilla täällä laittomasti niin sitten muut puolueet kyllä myöntäisivät tukiaisia ja ohituskaistoja ja myönteistä asennetta yllin kyllin. Tämä järjettömyys ja äärimmäinen viha kantasuomalaisia kohtaan on nyt niiiiin muodikasta ja kansainvälistä ja edellä kävijää, että eutanasiakin on varmaan saatava pikalailla voimaan, jotta köyhiä ja apua tarvitsevia kantasuomalaisia voi alkaa lahdata vihapiikillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

> yhteiskunta on epäonnistunut riittävällä tavalla
> vähäosaisistaan huolehtimaan

Mielestäni valtio tai kunta EI OLE sama kuin yhteiskunta. Ne ovat vain osa yhteiskuntaa. Organisaatioita, jotka elävät yhteiskunnan kustannuksella.

https://blogit.mvlehti.net/b0osbiujm5mk/2016/10/24/yhteiskunta-vs-valtio/

Terveisin
Kolmen Markan Mies

Erinomainen juttu tämä Perussuomalaiset-Blogi. Saisivat useammatkin julkaista täällä; copy-pastella tai edes linkki varsinaiseen kirjoitukseen, jos oma blogi on muualla. Ainakin ne, jotka ovat valeissa mukana.

Yhteiskunnalliset toimijat jo luonteensa mukaisesti toimivat pienillä resursseilla. Ne eivät hukkaa kansantalouden resursseja, eivätkä syö kuormasta. Jos ruokajono olisi kunnallinen toiminto, koko sen nykyinen henkilöstö pitäisi palkata hallinnon tehtäviin, rakentaa kunnolliset toimitilat, ostaa autot jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Per suvakki
#3

Täyttä realismia kaukana populismista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#4

Ylimitoitetut unelmat ilman arjen käytännön realismia on sitä todellista populismia !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#6

Pakko edel.kommenttiani sen verran tarkentaa jotta tarkoitan ainoastaan sanaa vrt. = populismi !
Voinee myös olla pahimmillaan eräänlaista poliittista harhaanjohtamistakin ”takinkääntöäkin” omiin tarkoitusperiin,mitä tai sitten ovatkaan ?

Pia blogisi on enemmän kuin aiheellinen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Esim. 3sektori on jopa erityisenkin tärkeä tekijä yhteiskunnassamme,josta itsekin mm- 90 luvulla annoin vahvasti nk.omaa näkemystäni eteenpäin.

Sille pitää antaa arvoa kuin mahdollisuuksia hyvin toimiakseen – täydentäjänä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000