Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

105 Kunnian Päivää

3 kommenttia

Tänään on kulunut 79 vuotta siitä, kun talvisota oli päättynyt, aseet vaienneet ja elettiin ensimmäinen välirauhaksi myöhemmin kutsutun ajanjakson päivä. Takana oli raskaan veron kansakunnalta vaatinut talvi ja ankarat puolustustaistelut ylivoimaista hyökkääjää vastaan, joiden seurauksena Suomi säilytti itsenäisyytensä.

105 kunnian päivää.

Talvisota yhdisti kansan, joka vielä 1939 kipuili itsenäisyytensä alkuvuosien sisällissodan aiheuttamien jakolinjojen ja traumojen kanssa. Se loi pohjan sille, että Suomi selvisi myös seuraavasta sodasta, ehkä sen hävinneenä, mutta oman kansallisen identiteetin ja asemansa itsenäisten kansojen joukossa lunastaneena. Tälle pohjalle on rakennettu kotimaamme, Suomi, ainoa paikka maailmassa, mikä kuuluu suomalaisille.

Sodan jälkeiset sukupolvet ovat rakentaneet ja luoneet työllään terveyden- ja sairaanhoidon, toimivan koulutusjärjestelmän ja vakaan edustuksellisen demokratian. Sosiaaliturvan, jossa heikommasta pidetään huolta ja toimivan infran. Hyvinvointivaltion. Tätä hyvinvointia ollaan valitettavasti kovaa vauhtia rapauttamassa ja tekemässä Suomesta koko maailman sosiaalitoimistoa käytännössä kaikkien muiden eduskuntapuolueiden toimesta.

Suomalaisilla on mahdollisuus äänestämällä ottaa Suomi takaisin – äänioikeus on eräs itsenäisen valtion tunnusmerkeistä, joka talvisodankin 105 taistelupäivänä raskaalla hinnalla lunastettiin

Tänään on eduskuntavaaleihin tasan kuukausi aikaa ja ehdokkaiden äänestysnumerot julkaistiin.

Omaksi numerokseni tuli Hämeen vaalipiirissä 105.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Suo, kuokka ja
#1

Yhteiskuntarauhaa ei korvaa mikään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Oliskohan enne: Kuparinen ja PS 105!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Niin esi-isämme ja isämme puolustivat isänmaatamme asein , henkensä kaupalla ja nyt nykyiset päättäjämme viisveisaa , itsenäisyydestä !! Mutta ensimmäisinä ollaan juhlimassa Itsenäisyys Päivän Juhlissa !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000