Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Jotain tolkkua vanhustenhoitoon!

5 kommenttia

Jatkuvasti tihkuu hämmästyttäviä tietoja vanhustenhoidon tilasta oli sitten kyse yksin asuvista vanhuksista, kotihoivasta, julkisesta tai yksityisestä hoivakodista tai palvelutalosta.

Uusin aivan järkyttävä uutinen kajahti Oulusta:

* * *

13.3. Iltalehti

Tytär löysi isänsä kuolleena palvelutalosta – vainaja oli virunut lattialla jo viikkoja

Järkyttävän löydön tehnyt tytär on jättänyt Oulun kaupungin työntekijöistä poliisille tutkintapyynnön. Hän epäilee heitä heitteillejätöstä.

– Kaikki me tulemme joskus vanhoiksi ja ehkä muutamme palvelutaloon luullen, että siellä on se turva aina olemassa, 48-vuotias nainen sanoo ääni särkyen.

Hän on vihainen ja ihmeissään isänsä kohtalosta. Seitsemänkymppinen isä löydettiin menehtyneenä oululaisessa palvelutalossa sijaitsevan asunnon lattialta pari viikkoa sitten, helmikuun lopussa.

– Kaikista järkyttävintä oli, kun toinen poliisi sanoi, että isä on on virunut siellä niin pitkään, ettei kasvojen tunnistusta voida tehdä, nainen kertoo ääni jälleen itkuun sortuen.

* * *

Nyt kyseessä on Oulun kaupungin palvelutalo. 

Isä on virunut siellä niin pitkään, ettei kasvojen tunnistusta voitu tehdä.

Kyllä jälkeläisten pitäisi olla hyvillä mielin, kun isä tai äiti pääsee palvelutaloon, luottaa siihen, että vanhus saa ruokaa ja hoivaa.

On täysin mieletön ajatus, ettei vanhuksen oveen koputeta, mennä päivittäin sisään, jos vanhusta ei missään näy, ja katsota, että vanhuksella on kaikki hyvin. Jonkinlainen kontrollijärjestelmä pitää olla.

Eilen Martinlaakson asemalla yksinäinen vanha mummo työnteli rollaattoriaan jäisessä lumessa, pysähtyi luokseni ja alkoi itkeä ja valittaa kovaa tilannettaan. Rahaa ei ole edes säädylliseen päivittäiseen ruokaan, eikä kukaan käy katsomassa koskaan, miten hän voi. Rollaattorilla on vaikea kulkea terveyskeskukseen. Taksikorttia hän ei ole pyynnöistä huolimatta saanut.

Suomessa jätetään vanhuksia heitteille, mikä on täysin tuomittavaa. Mutta miten ihmeessä vanhus voidaan jättää yksin julkisessa palvelutalossa tai yksityisessä hoivakodissa

Yhteiskunta, joka ei arvosta vanhuksiaan, ei ole minkään arvoinen.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2019/03/jotain-tolkkua-vanhustenhoitoon.html

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Päästin perseen myyjistä
#1

Mitä Keskustelun ja kamppanjinin tämän asian suhteen aloittaneet Viher-Kommunisit nyt sanoo ?

Tällä viikkokausia jatkuneella vaahtoamisella ja Ykstyisten syttämiselllä SDP kannatus on noussut monta % ja nyt paljastuukin että pihimmat rikokset tapahtuu juuri SDP :n kunnallisissa hoitokodeissa joissa esiinty myös paljon Huume tapauksia hoitajien keskuudessa. !
(Hoitajat ja Lääkärit on suomen suurin ammattiryhmä joita irtisanotaaan Huumeiden käytön takia)
Esim. paljon vitsaillut maalarit on vain murtoosa heistä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu
Vihainen
#2

Päästiin perseen myyjistä…

Tällaiset uutiset menevät suoraan ihon sisään ja hermoon. Oulun tapauksessa ei ole enää yhtään mitään tolkkua, palvelutalossa ihminen voi makoilla kuolleena viikkotolkulla?

Olen niin vihainen, että tekisi mieli kirjoitella rumia kirosanoja…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

raha määrää kaikessa, liikaa
#3

Tärkein asia olisi HUUTOLAIS -mentaliteetista eroon pääseminen.

Oli sitten kysymys vanhuksista, lapsista, vammaisista tai mielenterveysongelmaisista, niin kaikessa toiminnassa mennään raha edellä. Kuka halvimmalla lupaa hoitaa, niin sille annetaan.

Tämä HUUTOLAIS -ajattelu on aina taustalla ja se ohjaa toimintaa kaikessa. Esim. tässä palvelutalokysymyksessä ; säästetään aikaa ja rahaa, kun ei kurkisteta ja lyhyesti kysäistä, miten menee, miten voit. Koputus ja lyhyt kysäisy, mutta se on nykymentaliteetilla kiellettyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mättää pahasti
#4

Mamuille löytyy aina rahaa. Siinä taikasana on KANSAINVÄLISET SOPIMUKSET, joihin Suomi kuulemma on sitoutunut. Ja sitten toissijaisesti tietysti vihervasemmiston hellimä perustuslaki, joka suojaa erityisesti mamuja kaikissa tilanteissa. Ne ”ihmisoikeudet” huom!

Kantasuomalaisilta vanhuksilta ja muilta vähävaraisilta voidaan aina evätä kaikkikin hakemukset, sillä sosiaaliturvan lait luovat useita porsaanreikiä, jotka mahdollistavat tämän. Ei ole kansainvälisiä sopimuksia kantasuomalaisten köyhien ja sairaiden tukena. Ei löydy (tai ei haluta löytää) ihmisoikeuspykäliä, jotka takaisivat kantasuomalaisille samanlaisen aukottoman perusturvan, mikä automaattisesti myönnetään mamuille, matuille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Mättöä on jopa laaemminkin esim.hoivakodeissa kuin myös tavallaan yksittäisiä väliinputoajia rattaiden hierarkiassa.
Porsaanreikiäkin sosiaaliturvassa tai niiden mahdollistaminen,asiakkaan tappioksi tässä #uudistunessa# yht.kunn._ sillä esimerkkejä on havaittu_ ettei kaikki ole niin ruusuista hyvinvointiyht.kunn.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000