Perussuomalaiset

Petri Perta

Seuraavalla valtuustokaudella buffetista puuttuu kokoliha

6 kommenttia

Kaukana ovat ne ajat kun kaikilla oli rahaa, rakennettiin kulttuurimonumentteja ja päästiin terveyskeskukseen alta kahden tunnin. Hiljattain jäivät kotikaupungissani Järvenpäässä taakse myöskin ne ajat kun kuntavero oli vielä alle 20%. Silloin kun oli niitä ”parempia aikoja”, minua ei kiinnostanut politiikka vähääkään vaan olin juuri todenteolla aloittanut työelämäni ja oikestaan silloin kun aloin toisella silmällä vilkuilemaan käytännön politiikkaa kohti, alamäki oli jo hyvässä vauhdissa. Tiedä sitten kävikö niin, että tietyt asiat huomaa vasta sitten kun ne menevät persiilleen…

On tunnustettava, ettei Järvenpäätä koskaan ole tunnettu hyvästä taloudenpidosta tai ylijäämäisistä tilnpäätöksistä mutta näin syvällä ei taidettu käydä edes 90-luvun laman aikaan. Käsittääkseni nykyisin ei suloisesta Suomesta taida löytyä kovinkaan montaa kuntaa joilla menisi taloudellisesti hyvin, eli samassa veneessä ollaan jos kyllä esimerkiksi Sulkava laski veroäyriaan… Samaan aikaan kun Suomessa leikataan, täällä myöskin nostetaan veroja. Samaan aikaan kun toisaalta leikataan, toisaalle työnnetään rahaa kuin mitään ongelmia ei olisikaan. Luin tänä aamuna valtiontalouden tarkastusviraston dirikan poskettomista matkalaskuista eksoottisiin maihin ja yllätyin itsekin ajatuksistani: ”miksi tämä on pääuutisissa. Eihän tuo ole mitään…”.

”50 000 euroa sinne tänne, hui hai…” on ajatus jollaista ei pitäisi kaltaiselleni köyhän perheen lama-ajan lapselle kasvaa päähän edes vahingossa, mutta järvenpääläisyys tekee tehtävänsä. Täällä kun on ihan ok, että vaikkapa kaupunginhallituksen johtaja juottaa ja syöttää kavereita tuhansilla euroilla, kassan huutaessa tyhjyyttään tehdään satojen tuhansien vuositasoisen budjetin omaava pyöräilyn kehittämissuunnitelma, kirjoitetaan avoin shekki ”hiilineutraalin Järvenpään” ja ”resurssiviisauden” edistämiseksi ja niin edelleen… Noh, meillä täällä muuttovoittokunnassa pääradan varressa on omat ongelmamme ja pohjoisen muuttotappiokunnilla omansa mutta lopputulema on sama: kunnat ovat peeaa ja jotakin tarttis tehdä.

Täällä Perussuomalaisten vaalivoitto näyttää pakkoraolta, koska muuten tapahtuu hirveitä. Muut kun eivät tunnu ymmärtävän priorisoinnin päälle. En tarkalleen tiedä mikä on esimerkiksi Punkalaitumen tai vaikkapa Uuraisten tilanne mutta heille terveisiä, että muuttovoitto ei ratkaise ongelmia. Järvenpää on jo pitkään ollut Suomen nopeimmin kasvavien kuntien joukossa mutta muuttovoitto ei näy missään muussa kuin ruuhkina terveyskeskuksessa ja kulujen ”välttämättömänä” kasvuna. Tällaisia välttämättömyyksiä ovat paisuneen virkamieskunnan kasvattaminen ja vaikkapa ”tulevaisuusinvestoinneiksi” kutsuttuja rahareikiä joihin saa ”mustan visan” hankkeelle kuin hankkeelle kunhan keksii yhteyden ilmastonmuutokseen tai pyöräilyyn…

Kuten sanottua, en tiedä muista mutta täällä mättää juurikin tuo ”50 000 sinne tänne, hui hai…”-ajattelu joka (toivottavasti) koki kulminaatiopisteensä Järvenpään Perussuomalaisten esitettyä pystyyn tyrmätyn veronkorotustarpeen nollaavan leikkauslistan jonka toteuttaminen olisi näkynyt kohtuullisen minimaalisesti kuntalaisten arjessa. Vasureiden ja kokkareiden jo käännettyä katseensa duunareiden lompakoille ei paluuta ollut. Veroja nostettiin, yli varojen elämistä voidaan jatkaa vielä hetki ja vaikeat ratkaisut siirrettiin seuraavalle valtuustokaudelle. Kovat ajat ovat edessä ja kuntalaiset maksavat ensi vuonna 20,25% liksastaan lihattomasta buffetista. ”Retiiisiä, saako olla retiisiä?”-kysyi Uuno Turhapurokin aikanaan ja kuten vaimo vastasi tuossa Suomi-elokuvien klassikossa ”minä otan pihvin”, niin saattaa tehdä Järvenpäänkin asukkaat. Pihviä, ainakin porsaanfilettä on tarjolla muualla mutta ei täällä.

”Paska valuu alaspäin”-sanotaan ja niin näyttää todella käyneen valtakunnan hallituksen vasemmistolaisen talouspolitiikan vallatessa jopa pienen Järvenpään kaupunginvaltuuston. Ainakin täällä Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet halukkuudestaan jälkien siivoamiseen ja kaikki edellytykset vaalien voittamiseen on. Avaimet ovat omissa käsissä, kuten kaikkialla muuallakin. Kuntavaaleissa otetaan Suomi takaisin. Se on pakko…

Petri Perta

Puheenjohtaja

Järvenpään Perussuomalaiset ry.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Petri ei pelkästään , Järvenpäässä varmaankaan ole pula , viisaista taloudenhoitajista !!? Kun se näyttää olevan aivan valtakunnallinen ilmiö !? Eee Uuuuta myöten !! Tulisi muistaa se sanonta : hullumies huittisista , syö enemmän kuin , tienaa !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kyllä, täyttä asiaa Petriltä! Tampereella ollaan kans aikas kuralla, mutta kaupunki osallistuu kaikenmaailman jättihankkeisiin – vieläkin, vaikka koronastakin sanotaan ettei entiseen ole enää paluuta, tiedä sitten kuka on oikeassa, mutta luulisi edes numeroiden olevan faktaa, mutta kun punavihreät tulkitsevat niitäkin näköjään aivan uudella tavalla. EU:ta mielistellään ja Helsingille ollaan kateellisia ihan kaikesta, jopa ongelmista. Tänne halutaan ratikka, koska Helsingissäkin on, tänne tehdään vielä suurempi jäähalli kuin mitä Helgingissä on, Tampere hakee EU:n kulttuuripääkaupungiksi 2026 koska Tampere (ei ainakaan vielä) voi olla Suomen pääkaupunki, ja mitähän muuta… No, punavihreäthän eivät ole kiinnostuneet ihan arkipäivän asioista tai suu säkkiä myöten -elämisestä, vain EU on niin ihanaa ja kiihottavaa, ja aina vain ollaan kateellisia jostakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Tampere muistuttaa tällä hetkellä 90-luvun lamassa kamppailevaa Helsinkiä. Parhaimmilla liikepaikoilla olevia liikehuoneistoja on vuokrattu (kaupungille kaupungin toimesta?) jonkinlaisten ”yleishyödyllisten”, mitään tuottamattomien kerhojen nuhjauspaikoiksi.

Ja näitä on paljon.

Hämeenpuistossa lasten uima-allas on aikaa sitten täytetty ja peitetty. Allas, jossa lapset kerran onnellisina pulikoivat, muuttui roskaväen roskaamaksi lammikoksi.

Kaupunki, jossa osattiin ennen käytättäytyä sivistyneesti, on muuttunut jonkinlaiseksi poliittisten hölmöjen hautomoksi. Vai eikö yli varojensa eläminen nimenomaan kieli poliittisesta hölmöydestä?

(Haitta)maahanmuuttoon liittyvät kysymykset on siirretty ohi kaupunginvaltuuston suoraan virkamieskäsittelyyn, mikä tarkoittaa sitä, että Tampere ”rikastuu rikastumistaan”.

Tällaisen punakoneiston edessä ei hyväkään kaupunginjohtaja eivätkä tavalliset, sydämelliset satakuntalaiset voi tehdä ihmeitä, vaikka olisivat miten taitavia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Järvenpää on ollut joskus ihastuttava pieni paikka.

Muistan lapsuudesta Järvenpään ”Peikkometsän”, joka oli lapselle yhtä kiinnostava vierailukohde kuin Linnanmäen huvipuisto ja Korkeasaaren eläintarha Helsingissä.

Järvenpäässä on myös Jean Sibeliuksen kotitalo, joka kiinnostaa paitsi suomalaisia vierailijoita myös ulkomaalaisia turisteja. Sibeliuksen kotipaikkakunta ei kuitenkaan ole kyetty tuotteistamaan niin, että Sibben kodin läheisyyteen olisi syntynyt esim. pienimuotoista majoitusbisnestä.

Tätä voi vähän ihmetellä, sillä lähellä olisi myös vanha Tuusulan Rantatie monine tarinoineen. Rantatien varrella on myös Lottamuseo, jonka luulisi kiinnostavan ulkomaalaisia.

Järvenpää sai pitkään valtiontukea merkittävänä maatalousalan oppilaitoksena kunnes menetti Maatalousnormaalikoulun, kun koulutustoimintoja yhdistettiin ja oppilaitos sulautettiin Hyvinkäällä sijaitsevaan Uudenmaan maaseutuopistoon:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maatalousnormaalikoulu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Olisiko kukkaronnyörejä jo silloin pitänyt älytä kiristää?

Samaan aikaan kasvatettiin kuitenkin esim. Jampan alueen vuokra-asuntotuotantoa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jamppa

Jamppa-projektin tulokset eivät välttämättä kääntäneet kaupungin taloutta plussalle vaan päinvastoin. Järvenpää alkoi kerryttää itselleen epäedullista väestörakennetta, omaksi tappiokseen.

Tämä on ollut surullinen kehityssuunta pikku kaupungille, jossa on myös niin paljon hyvää. On hieno kirjasto, konserttisali ja uimahalli. On myös hienot ulkoilumaastot, ja kuten sanottu kulttuuri historiallisesti arvokkaita vierailukohteita.

Hyvä, että Järvenpään perussuomalaiset haluavat suitsia kaupungin menoja ja viedä taloutta terveempään suuntaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

Hei. Kiitos Petrikin. Tänäpäivänä Suomeen sopii sanonta: ”Anna pakanoille valta; niin: ne vievät: Maankin; sinun jalkojesi alta.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000