Perussuomalaiset

Petri Määttä

Huoltovarmuutemme kumpuaa maasta

Olen monesti aiemminkin kirjoittanut kotimaisen puhtaan ruuan puolesta, sekä arvovalintana että huoltovarmuustekijänä. Edelleen maatalous vain etenee huolestuttavan huonoon suuntaan, entistä isommat maitotilat lopettavat kannattamattomina ja viljelijät jättävät touot tekemättä nousseiden polttoaine- ja lannoitekustannusten johdosta. Ja varsinkin itärajalla, tuhatpäisten hanhilaumojen syöttäminen ei ymmärrettävästi kiinnosta moniakaan viljelijöitä, ja pellot jäävät siksi kesannolle. Samaan aikaan -edelleen- kauppa ja elintarviketeollisuus pesevät käsiään ja pitävät maatalouden kannattamattomuuteen syyllisinä jokaista muuta kuin itseään. Elintarviketeollisuushan vaan palvelee kauppaa ja tuottajaa, ja kauppahan vain välittää kuluttajien viestiä teollisuuteen, eikä heillä ole mitään tekemistä tuottajahintojen kanssa. Tähän minulla olisi vain kolme kirjainta, VMP.

Kyse on tahdosta, ja ennen kaikkea katteista. Haluaako kauppa tai teollisuus tinkiä omista tuottovaatimuksistaan, ja ottaa vastuuta Suomen huoltovarmuudesta. Kauppa teettää omilla merkeillään tuottajan kannalta alihintaista ruokaa, ”tarjotakseen kuluttajalle edullisempia vaihtoehtoja”, ja teollisuus tuottaa niitä alle tuotantokustannusten, tai ainakin se osa revitään sitten tuottajahinnasta. Yksittäinen tuottaja ei pysty tässä taistelussa yksin mitään. Jos pystyttäisiin tekemään semmoinen lakko, että yhtään teuraseläintä ja yhtään litraa maitoa ei toimitettaisi elintarviketeollisuuteen, niin kauanko kestäisi, kun kaupalla ja teollisuudella alkaisi itku ja vaatimukset siitä, että tuottajat pakotetaan toimittamaan heille. Ja ainakin sopimussakot laukeaisivat. Tai muuten tuomme ulkomailta. Siittä vaan. Uskoisin (tai ainakin haluan uskoa), että siinä vaiheessa aika moni kuluttaja ajattelisi myös, että siittä vaan. On toki ihmisiä, joille ei ole mitään väliä mistä ruoka on tuotu, mutta enenevässä määrin on myös meitä, joille se on tärkeää. Puhumattakaan kriisitilanteista, joita edelleen tämän päivän Euroopassa voi syntyä yllättäen. Silloin, suomalainen ruoka on kirjaimellisesti meille elintärkeää. Suurin huoltovarmuustekijä pitkässä kriisitilanteessa. Tällä pitäisi olla joku arvo, kaikille. Myös kaupalle ja teollisuudelle. Ainakin näiden monien yritysten ensimmäisille asteille, joita omistivat paikalliset patruunat ja tehtailijat, oli paikallisuudella ja heidän toimintansa mahdollistajilla, tuottajilla, suurtakin suurempi merkitys. Jos ei se nykyisiltä omistajilta onnistu, niin määritelkööt sen arvon Suomen hallitus ja eduskunta, vaikka lainsäädännöllisin keinoin.

Toinen merkittävä tekijä huoltovarmuutemme kannalta, kumpuaa myös suomalaisesta maaperästä. Energia. Energiaa saamme turpeesta, sekä eri energiajakeista, joista suuri osa saadaan maasta ja metsistä. Niin, metsät. Viimeisimmän tiedon mukaan tuo EU-uusiutumaton luonnonvara – kun oikein vieraannut kauas todellisuudesta. Turpeesta on todettu monesta minua viisaammasta suusta, että se on huoltovarmuuden osalta Suomen energiantuotannossa merkittävin asia. Onneksi tässä on hieman otettu askelia takaisin päin vihreästä hulluudesta, mutta tuotantoa ei noin vain lyödä tulille ja saada entiselleen hetkessä. Jos jotain hyötyä järkyttävästä Ukrainan sodasta on, niin se auttaa meitä nyt väkisinkin luopumaan energiariippuvuussuhteesta naapurin rosvovaltioon. Polttoaineiden hinnat tulevat varmasti jäämään totuttua korkeammalle, mutta valtion täytyy pitää huoli, että bensiiniä ja dieseliä saadaan, ja varmuusvarastoissa sitä riittää kriisitilanteisiin. Kohonneet hinnat tulee kompensoida suomalaisille, erityisesti maatalous- ja kuljetusalan yrittäjille. Dieselvero tänä päivänä näillä pumppuhinnoilla, sekä myös todistetusti ympäristöystävällisyyden kannalta täysin perusteeton. Suomen kantaverkko on saatava takaisin suomalaisten omistukseen, ja myöskin vaihtoehtoisia energialähteitä kuten aurinko ja tuuli, on kehitettävä entisestään. Suomen johdon on tehtävä arvovalintoja, ja päätöksiä sen puolesta, että Suomen huoltovarmuus on ja pysyy riittävällä tasolla. Huoltovarmuutemme kumpuaa tästä maasta, eikä sitä voida kriisitilanteessa ostaa lisää noin vain. Arvovalinnoissa täytyy pitää Suomi, ja suomalainen ensin.

Osallistu keskusteluun!


23 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Meillä on kaksi jättiä, jotka päättävät, että tuottaja saa saman taksan mukaan kuin Brasiliassa. Kotimaisen hinnoittelu kaupan asiakkaalle tapahtuu markkinoilla eli suosi joutsenlippua ja kaupan keskusliikkeen kate sen kuin pullistuu. Ja politiikka tekee sen viimeisen niitin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Nykyisen valtiovallan toiminta omia kansalaisiaan kohtaan on järkyttävää. Tunnen suomalaisia ihmisiä, jotka oikeasti näkevät nälkää Suomessa ja kärsivät viranomaisten pompottelusta.
Yhdelle olen sanonut, että mene Ruotsin puolelle, hävitä suomalaiset henkilöpaperisi, värjää pääsi mustaksi, hanki jostain ruskeat piilolinssit ja sen jälkeen tule Suomen puolelle ja mongerra ”asylymia” rajalla, niin johan alkaa palvelu pelaamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Huoltovarmuuden kannalta tärkein asia on se että kaikkia ei laiteta netin taakse mm. sähkön siirtoa, Ruuan kuljetus ja markkinointi systeemiä jne..

Kun jos hässäkkä tulee niin ensimmäisenä lentää taivaa tuuliin nämä Googlen ym. konesalit tästä maasta ja sitten ei netti toimi eikä mikään kulje ja samalla sammuu gps josta siitäkin on esimerkkejä jo saatu kuin helppoa se on sammuttaa Venäläisten häirintä laittelilla.

Tietenkin maassa tarvittava ruoka pitäs itse valmistaa täällä ja sähkö tuottaa ja vielä jakaa omia linjoja pitkin kansalaisille
(Nyt sähkö langat ja tolpakin on raha pulassa myyty Ruotsalaisille )
Ne taas voi myydä halutessaan ne vaikka Venäläisille tai indo Kiinaan.

Valtion yhtiö Fortum teki ääliö johtajien toimesta vähän ”Bisnestä”
Myi sähkö verkot pois ja osti niillä rahoilla mm.

-Venäläisiä voimalaitoksia (jotka nyt ryöstetään käytänössä ilmaiseksi pois)
-Sijoitti Venäläiseen kaasu putkeen itämeren pohjaan jota ei koskaan oteta käyttöön

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

lisäksi Fortum osti

-Saksasta ongelma jäte yhtiön suurella hinnalla
-Fennovoiman osakkeita myös Fortum osti joiden arvo on on 0,-
Mutta kun ne ei heti päästä Fennovoimaa konkurssiin niin kuluja tulee lisää kun ne pitää keinotekoisesti rahan voimalla sitä pystyssä.
Ym..Rahan polttoa
MITEN HELVETISSÄ KAIKKI TÖPIT VOI SATTUA YHTEEN VALTION YHTIÖÖN !!!

Ajatelkaa Kymmeniä Miljardeja rahaa on pantu haisemaan kuin kankkulan kaivoon !!!!!!!
Miksi nämä sikamaista palkkaa ja optioita nostaneet johtajat ja niiden perikunnat saa kävellä vapaana näiden rahojen kanssa jotka on varastettu Suomen kansalta ja sijoittajilta ????????

SAATANA !

PERSUJEN ON VAADITTAVA JÄRKEÄ TÄHÄN HOMMAAN !

Ei ole oikein että Valtion yhtiön verukkeella voidaan rosvota rahaa ja toimia kuin hölmölässä ,niin ettei mistään joudu vastuuseen !
Ei yksityinen yritys voisi näin toimia !!!!! siinä tulee laki ja moraali vastaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Huoltovarmuuden kannalta kaikista tärkein asia on kun asumme 1000 x voimakkaamman roistovaltion kainalossa ,että pitäisimme turpamme kiinni eikä puututtaisi sen asioihin eikä räkytettäisi sille eikä lähetettäisi toiselle puolelle eurooppaa aseita joilla naapuria vastaan taistellaan eikä haaveiltaisi Natoon menosta jos ei kerran olla valmiita liittymään siihen.
Nyt kun näyttää että Terroristien suojelu ja ihannointi on tärkempää kuin Natoon liittyminen johon isoon ääneen oltiin ensin menossa.
Suomalaiset Politikot on saaneet Suomen Huoltovarmuuden ajettua jyrkänteen reunalle !!!

Onko meillä muita järkensä säilyttäneitä politikkokoja kuin Niikko ja Väyrynen ?
Muut on valmiita sotimaan Naapurimme kanssa jolle häviämme 100-0
Nämä muut ei tietenkään itse ole valmiita sotimaan vaan ne pakenee bunkkereihin ja käskee Suomen nuoret tapettaviksi !

Ne ottaa Bunkkereihin mukaan kaikki muut luuserit joita ei voi rintamalle lähettää mm. sivarit, Pedofiilit, Pakolaiset,Huumehörhöt, jne…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008851763.html

Fortum Nostaa kaukolämmön hintaa !

Jotta saadaan Ryssille rahaa !!!!!!!

PERSUT NYT NYRKKI PÖYTÄÄN !!!!

Samaa on tenyt myös S-Ryhmä seon ryöstänyt Suomalaisilta kuluttajilta aivan sikamaisia ruuan hintoja vuosikymmnet…
se on investoinut aivan sikamaisia summia Venäjälle
(JUURI NÄITÄ SUOMEN KANSALTA VIETYJÄ RAHOJA )
Nyt nämäkin rahat meni kuin kankkulan kaivoon kun kaikki toiminta lopettaan ja myydään nimellistä korvausta vastaan…

Ei se Ihme ole jos Venäjä kylpee rahoissaan kun Suomi ja muut tyhmät maat lähettää kaiken minkä irti saa sinne…..
Sinne on sadat Suomalaiset yritykset lapioneet rahaa surutta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Kaikki ne on tunkenut suomalaisilta kynityt rahat ryssiin, ja kaikki on nyt mennyt. Fortum menetti miljardeja, kaikki nuo venäjälle lähetetyt rahat ovat alun perin suomalaisella bensa-ym. mittarilla ryövättyjä rahoja, jotka on siis sijoitettu vähä-älyisesti riskimaihin. Lisäksi nämä ”sijoittajat” ovat rohmunneet jättimäiset omaisuuden kaiken maailman kultaisilla kädenpuristuksilla, kaikki pois kotimaisesta kierrosta ja suomalaisen taskusta. Sen paremmin ei ole mennyt sosialistikaupalla ja keskolla, miljardit katosivat ryssän taskuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Näin on, ja fortum romutti Naantalin jalostamon, vaikka tontilla olisi voinut jalostaa nestemäisiä polttoaineita vaikka kivihiilestä ym. vientiin, ja totta kai bensiiniäkin, sitä kun tarvitaan vielä vuosikymmeniä, eikä öljykään ole maailmasta loppunut. Lisäksi Naantali on kauempana venäjän rajasta, joka tarkoittaa huoltovarmuutta, eli nyt riittää, kun yksi suurempi jalostamo jyrätään ohjuksilla, maa on ilman polttoaineita. Vain päättömät päättäjät tekevät näin typeriä päätöksiä. Varmaan on kyse ns. kiintiöjohtajien päätöksistä, jotka koettavat viihdyttää vihreitä, ja kaiketi ovatkin vihreitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

NYT SUOMEN KOMMUNISTI HALLITUS RYÖSTÄÄ SUOMALAISTEN RAHAT NOSTAA HINTOJA JA KOROTTAA VEROJA JA KORKOJA YM… JA LÄHETTÄÄ RAHAT UKRAINAAN

Hullua hommaaa !

Olisi paljon parempi kun Venäjä veisi koko paska Huora maan ettei se kaadu Eu:n syliin !!!

Se tulee Suomalaisille todella kalliiksi !

Ja mitä nopeampaa , sen parempi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Nato on seuraava rahan reikä ! (Jos sihen edes päästään )

Suomen kommunisti Hallitus on tehnyt kaikkensa Natoon liittymnis hommassa että siitä ei voi enään perääntyä ,ellei ei halua Venäjän selkäsaunaa tämä maa saada Ukrainan tapaan!!!!

Nyt Turkki laittoi Suomen valinnan eteen Terroristit ja Venäjän selkäsauna vai Nato ?????
Siinäpä vasta kysymys Suomen Kommunsiti Hallitukselle ! Hallitukselle joka ihannoi mutiasia ja Terroristeja ja Pedofiileja .
Tämä järjetön Hallitus voi aivan hyvin uhrata Suomen venäjälle Terroristi/pedofiili kiimassaan !!! (Vedotaan vaan kansainvälisiin sopimuksiin )

Pitää muistaa että Persujen Hallaaho on ollut Kommunsitien kanssa samaa mieltä aika pitkälti kaikessa ja tästä johtuu Persujen kannatuksen lasku !!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

PERSUJEN ON VAADITTAVA ETTÄ KAIKILLA KANSAINVÄLISILLÄ SOPIMUKSILLA PYYHITÄÄN PERSETTÄ JOTKA ANTAA TEKOSYYN SUOJELLA TERRORISTEJA, PEDOFIILEJA ,RAISKAAJIA,HUUMEKAUPPIAITA YM. MUTIAIS USKONNIOLLA RATSASTAVIA RIKOLLISIA !!!!

Persujen on vaadittava että Pakoalis politikassa aino ensimäinen kriteeri on että tämä maa ei piilottele terroristeja eikä sota karkureita EIKÄ VARSINKAAN HAALI TÄNNE SOSIAALI TURVALLA ELÄTETTÄVÄKSI KUSIPÄIRTÄ JOTKA EI OSAA EDES OMASSA MAASSA OLLA IHMISTEN LAILLA ,VAAN JOUTUVAT LÄHTEMÄÄN PAKOON SIELTÄ (oli maa mikä tahansa)

(PERSUJEN ON VAADITTAVA ETTÄ MAASSA MAAN TAVALLA TAI ULOS)

Siis suomessa ihmisiksi ja jos entisessä kotimaassa ei ole ihmisiksi ollut niin u- käännös rajalta heti !!!

MITEN VITUSSA VOI OLLA PAKOLAIS PERUSTE SELLAINEN ETÄ JOS EI OLE OSANNUT IHMISTEN LAILLA ELÄÄ OMASSA MAASSA NIIN PÄÄSEE SUOMEEN SIKAILEEN SOSIAALITURVALLA ???

Vittu …Saatana kuin tyhmä maa tämä on !!!!

PERSUT JÄRKI KÄTEEN NYT HETI !!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

PERSUJEN ON VAADITTAVA ETTÄ KAIKKI TURKISTA JA SYYRIASTA ym…TULLEET TERRORISTIT AJETAAN HELVETTIIN HETI TÄÄLTÄ (Mysö Suomen Hallituksen Isis leiriltä hakemat)

Täällä on vähille ulkomaan laina rahoille muutakin käyttöä kun noita elättää ja terrorismia tukea !!!!

HINNAT NOUSEE JA KANSALAISET JA YRITYKSET KITUTTAA JA MUTIAISET SENKIN PORSKUTTAA JA SIKAILEE SOSIAALI ELÄTTINÄ !!!!
Ja Putin nauraa jo rajan takana ….

JÄRKI KÄTEEN NYT HELVETTI !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Pitää muistaa että
KANSAIVÄLISET SOPIMUKSET KIELTÄÄ YKSISELITTEISESTI TERRORISMIN TUKEMISEN !!!!!!

Mutta kun sopimuksia on niin paljon että toinen kieltää ja toinen sallii sopimuksia voi vetää joka tilanteeseen joka saatanan suvakki akka halutessaan minkälaisen haluaa ja vedota siihen !!!

NÄILLÄ
ON PYYHITTÄVÄ PERSE !!!!

PERSUJEN ON VAADITTAVA SUOMEN HALLITUSTA OIKEUTEEN TERRORISMIN TUKEMISESTA !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Suomen Hallitus haalii Terroristeja maista joissa palkka on 50,-/kk makaamaan ja sikaileen tänne arviolta noin 2500,-/kk sosiaali tuella…
TERRORISTIT MAKSAA MATKASTAAN TERRORISTI JÄRJESTÖILLE NOIN 10.000,- !!!!

Siis Suomen veronmaksajat maksaa sen !!!!

Homma toimii käytänössä niin että kun kaikki tuet lasketaan yhteen päästään noin 2500,- / kk siitä menee osa Terroristeille….
Homma on laillistettu niin että ne muka maksaa osamaksulle matkansa
(NÄIN TERRORISMIN RAHOITUS ON LAILLISTETTU JA KANSALLISTETTU SUOMESSA )

Tämä pitää saada Turkin Presitentin tietoon, se on ainoa joka voi saada lopun tälle hommalle !!!
Persut voi vain vaatia Suomen Hallitusta tuomioille Terrorismin tukemisesta !!!!! Mutta Turkin Presitentti voi saada lopun Terrorismin tukemiselle !!!!

Ei ole oikein että Suomessa on toiminnasssa rahan välitys toimistoja jotka toimittaa rahaa Terroristeille !!!!

Bitgoin pitää myös kieltää…homma on siirtymässä sinne !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Venäjä saatiin pakotteiden piriin hetkessä…

MIKÄ SAATANA ON ETTÄ TERRORISTEJA EI SAADA ??????

Mikä vittu tätä maata vaivaa kun annetaan märkä perse suvakki akkojen sekoilla tässä maassa !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

https://www.westernunion.com/fi/fi/home.html

MIKSI NÄIDEN JA KAIKKIEN MUIDEN TERRORISTIEN ,HUUMEKAUPOPIAIDEN JA VENÄJÄN PAKOTTEIDEN KIERTÄJIEN KÄYTTÄMIEN RAHAN VÄLITYS PALVELUJEN ANNETAAN TOIMIA TÄSSÄ MAASSA !

EIKÖ SUOM ALAISET TAJUA ETTÄ SUOMEN SOSIAALITURVA VUOTAA MAASTA NÄIDEN KAUTTA !

SUOMEN SOSIAALIKULUT ON 70 MILJARDIA VUODESSA !!!!!!

Suurempi kuin valtion budjetti saatana !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Oliskohan tuossa maataloudessakin aika miettiä niitä rakenteellisia uudistuksia? Eihän se voi loputtomiin perustua jatkuviin tukien varassa olemiseen tai ainakaan niiden nostoon.
(Vähän sama juttu kuin Kelan asumistuet, ovat muuten nykyään yli kaksimiljardia vuodessa.)
Osaamatta kiistää alan ongelmia, niin ihmetyttää, että valitusvirsiä on kuultu vuosikymmeniä ja kuitenkin aina vaan hommat pyörii?
Onko niin, että keskisuuret ja pientilat ovat kurimuksessa, mutta bisnesmiesten pyörittämät tehotilat pärjäävät ihan kohtuullisesti, jopa hyvin?
Olisiko ensimmäisiä korjauksia tehdä tuista kääntäen progressiisivisia? Verotuksessahan isompituloiset maksavat korkeampaa veroprosenttia. Tuissa tämä tarkoittaisi korkeampia tukia pienemmillä tuotannoilla.
On taloudelliseti järjetöntä, että mm. pelloista käydään ”veristä” kisaa? Siis jos touhu ei kannata, niin miksi tehdä velkaa ja ostaa sitä lisää? Joku tässä maatalouden yhälössä ei toimi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalaisuus ensin!
Tyytyväinen
#4

Suosi ihan kaikissa ostoissasi Suomalaisia tuotteita. Tunnet ne joko Joutsen- tai Suomen lipuista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Se on Proteskonismia Suvakki akkojen mielestä siis pahempaa kuin Terrorismi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

jos pitäs Suomalainen auto ostaa ,niin pitäs ostaa Mersu !
Kuka hullu haluaa sellaisia ongelma pesiä tontilleen ?
Merkkivat palaa kuin joulukuusessa jakopään ketjut on kuin lakritsia ja helmat ruosteessa alta aika yksikön.
Aino positiivinen asia niissä on 2 v. takuu niin ei tarvitse niitä sen kauempaa hinausautolla korjattavaksi ,sen jälkeen voi kyläsepät tekohengittää niitä.

PERSUJEN PITÄS VAATIA ETTÄ SUOMEEN HOMMATAAN KUNNOLLISIA 7 V. TAKUULLA VARUSTETTUJEN AUTOJEN TEHDAS ETTÄ VOIDAAN OSTAA KUNNOILLISIA SUOMALAISIA AUTOJA !
7 v. takuu on takuua siitä että ne on tehty kunnolla…
Saksalaisia romuja Kiinalaisista osista valmistavat tehtaat ei voi antaa sellaista takuuta koska ne menisi konkurssiin !

Hanhikivellä on valmis tontti ja hallit ja satama ja asunnot työntekijöille siihen tarkoitukseen.
Sen saa muutaman kuukauden kuluttua todella halvalla KONKURSSIPESÄLTÄ ostettua koska kukaan pikku tekijä ei voi ostaa sitä korkeiden juoksevien kulujen takia

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Persujen kannatus laskee………….

LAURA HUHTASAARI ON PERSUJEN PELASTUKSEN AINOA TOIVO !!!!

Laura puheenjohtajaksi ja annetaan Hallaaho Vihreisiin niin pelastetaan Persut toisen kerran…..
-Hallaaho pelasti Persut Soinin Perseen myynnin jälkeen….’
-Purra ei ole saanut kannatusta lentoon
-Huhtasaari on ainoa vaihtoehto !!!! (Kunhan Jussi ei jää tekemään myyrän työtä)

Mutta kolmatta kertaa se ei onnistu …eli toinen kerta toden sanoo !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000