Perussuomalaiset

Petri Heinonen

Paikallista, Keuruulaista kirjoittelua, Matkailu nyt

Matka”puska”parkki Keuruulle

Kirjoitin jo tästä aiheessa viimevuonna, tein, tai annoin vinkin yleisesti käyttöön.

Nyt on uusi kaava tulossa Keuruun keskustan alueelle, puskaparkki, matkaparkki millä sitä nyt halutaan kutsuttavan olis nyt hyvä ideoida myös tähän.

Viime vuosi oli räjähdysmainen matkailuautojen ja vaunujen liikkumisen suhteen, samoin niin sanottu puskaparkkeilu yllätti monet.

Suomessa viimevuonna useat kymmenet kunnat ja kaupungit lanseerasivat itselleen puskaparkit, ne on yleensä lähellä keskustaa ja palveluiden lähellä. Yksi yhteinen tekijä niillä on että ne ovat ilmaisia, samoin suurin osa antaa käyttösähkön ilmaiseksi.
Tässä on ajatuksena että yhden yön yöpyjät käyttävät myös siinä lähellä olevia palveluita, pizzerioita, museoita, kauppoja.

Muutamat kunnat ovat ovat laittaneet puskaparkin uimahallien läheisyyteen ja antaneet uimahallien suihku ja vessa tilat ilmaiseen käyttöön.

Tälläinen toiminta antaa kunnasta myönteisen kuvan sosiaalisessa mediassa, siellä sana leviää kulovalkean tavoin.

Esimerkiksi facebookin puskaparkkiryhmässä on liki kaksikymmentätuhatta jäsentä, viimevuonna sen jäsenmäärä kasvoi valtaisasti. Tähän liittyy myös sovellus puskaparkit google maps, minkä avulla matkailija löytävät puskaparkit ja näkevät mitä palveluita sielä on saatavilla.

Keuruulla on karavanari alue, ja hyvin toimiva onkin, mutta tässä on kysymyksessä aivan eri juttu kuin perinteinen lomailu karavaanarialueella, näitä kahta palvelua ei pidä sekoittaa.

Opin viimekesän aikaan tuntemaan useitakymmeniä karavaanareita jotka vuosikymmenten karavaanari harrastuksesta huolimatta eivät koskaan ollet yöpyneen varsinaisilla leirintäalueen karavaani alueilla.

Puskaparkeissa ollaan pääsääntöisesti yksi yö ja jatketaan matkaa, joissakin paikoin aika on rajattu kahteen yöpymiseen, näin taataan että pienilläkin paikoilla aina löytyy vapaata tilaa, tässä ei nimittäin ole kysymys leiriytymisestä, on syytä tutkia hiukan käsitteitä, jos termit on outoja.

Nyt esitän aloitteen uudelleen, Keuruun keskustaan matkaparkki jo ensi kesäksi., tästä voi joku kauppiaskin ottaa kopin, näitä on monen kauppaliikkeen yhteydessä, monesti niin että sähköpaikka on vaikka 5euroa jonka saa suoraan vähennettyä ostoksista kun asioi ko liikkeessä.

Petri Heinonen

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Reissari
Utelias
#1

Petrin esitys puskaparkin saamisesta Keuruun keskustaan on todella ajankohtainen. Moni karavaanari liikkuu tarkalla budjetilla tai ei muusta syystä aja leirialueille mutta haluaa päästä keskustojen palvelujen äärelle. Keuruulla on hyvä leirialue mutta sieltä on yli 2 km lähimpiin kauppoihin. Puskaparkki jossain keskustan alueella olisi nappisuoritus kaupungilta eikä ole vaikea toteuttaa. Yksi hyvä sijainti olisi Megamarketin P-alue, jossa olisi kaikki palvelut lähes valmiina eikä edes vaadi kaupungilta euroakaan. Ainoa lisäys mikä tarvittaisiin on puhtaan veden saanti sekä wc- ja harmaiden jätevesien tyhjennyspaikka. Jos saan yllyttää, niin ko. kaupan yrittäjällä olisi tässä oivallinen tilaisuus tehdä kauppaansa tunnetuksi ja antaa matkailijoiden hyödyntää kaupan valikoimaa kuten Velj. Keskinen Tuurissa. Epäilemättä muitakin kelvollisia sijainteja löytyy kun toimeen tartutaan mutta tässä nyt yksi aluksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000