Perussuomalaiset

Pekka Hovatov

Megalomania ja empatiakyvyn puute, Kokoomuslainen ongelma?

2 kommenttia

Kärsiikö Kokoomuslaiset yleisesti megalomaniasta, narsismista ja vainoharhaisuudesta?

Susanna Koski oli 18.5.2018 esitetyssä Pressiklubi ohjelmassa(https://areena.yle.fi/1-4276824) vieraana ja hän aloitti samantien väittämään, ettei hänen esiintymiseensä YLE:n Kuplat-sarjassa(https://areena.yle.fi/1-4435283), joka esitettiin edellisenä Perjantaina 11.5.2018, kohdistuva arvostelu ole mitään muuta, kuin suunniteltu ja masinoitu hyökkäys koko järjestelmää/yhteiskuntaa vastaan. YLE:n Kuplat-sarjan tapahtumat on nähtävissä Pressiklubin ohjelman alustuksessa.

Pressiklubin juontaja Sanna Ukkola kysyi ohjelman aluksi Susanna Koskelta seuraavaa:

– ”Niin Susanna. Sinusta on puhuttu koko viikon, sä olet ollut Suomen puhutuin, mutta myös vihatuin nainen. Kohtasit Anna-Maija Tikkasen, työttömän, köyhän naisen YLE:n Kuplat-sarjassa ja monen mielestä käyttäydyit hyvin ylimielisesti häntä kohtaan, niin miltä tuntuu olla tälläisen kohun keskellä?”

Susanna Koski vastaa toimittajan hänelle tekemään kysymykseen seuraavasti:

– ”Kohuista on varmaan aikaisemminkin kokemusta, mut tää on verrattuna aikaisempiin kokemuksiin hyvin erinlainen. ja tässähän ei ole lainkaan kyse Susanna Koskesta, vaan tässä koko operaatiossa on kyse siitä, että halutaan siirtää huomio pois siitä, miten sosiaaliturvaa pitäisi itse asiassa uudistaa, millä tavalla..”

Toimittaja Sanna Ukkola keskeytää Susanna Kosken jatkokysymyksellä:

-”No, mutta miltä tuntuu olla tuollaisessa tilanteessa. Sä saat twitterissä aika paljon kuraa niskoillesi”

Susanna Koski vastaa:

– ”No, se on tietysti yks, yks näkökulma, miten sitä voi lähestyä, mutta mun mielestä tässä ei ole kertakaikkiaan Susanna Koskesta millään tavalla kysymys, enkä, enkä, niinkuin se olis nurinkurista, jos tää tilanne aseteltais niin, että minä tarvitsisin empatiaa”.

Sanna Ukkola jatkaa kysymistä:

– ”Tää on kuitenkin henkilöitynyt hyvin vahvasti sinuun, niin tuota ymmärrätkö sä ollenkaan mistä tää kohu on syntynyt?”

Susanna Koski vastaa:

– ”Ymmärrän oikein hyvin mistä tää on syntynyt, mut, mutta mä luulen kaikki jotka tätä on seurannut ei ei oo ihan täysin ymmärtänyt et semmonen aina kun on kyse some kohusta niin mikään somekohu ei synny ilman, että, joku käynnistää sen ja täähän on siis kokonaisuudessaan tää on varmaan suurin ad hominem(=henkilöön käyvä hyökkäys) ripuli mitä Suomen kansa on koskaan miesmuistiin kohdannut.”

Muut vieraat ja toimittaja kysyy tarkentavia kysymyksiä välissä muunmuassa:

-” Eli henkilöön käyvää hyökkäystä”

Susanna Koski jatkaa:

-” Kyllä ja se on täysin epäolennaista tässä koko kontekstissa ja tälläisten operaatioiden jotka on siis ihan suunnitelmallisia niin niitten tarkoituksenahan on traumatisoida aivan niinkuin aktiivimallissakin traumatisoida suomen päättäjät, niin ettei, ettei sosiaaliturvaa uudistettaisi, eikä mietittäis sitä, miten esimerkiksi osatyökykyiset vois, vois parantaa omaa hyvinvointiaan työnteolla tai muulla mielekkäällä sisällöllä elämäänsä.”

Megalomaniaa

Susanna Koski puhuu ja käsittelee itseään haastattelussa suurimman osan ajasta kolmannessa persoonassa. Hän mainitsee myös ”se olis nurinkurista, jos tää tilanne aseteltais niin, että minä tarvitsisin empatiaa(myötäelämistä)”.

– Kukaan ei ole tarjonnut hänelle empatiaa vaan alkuperäinen kohu YLE:n Kuplat-sarjassa syntyi, kun Susanna Koski osoitti täydellistä empatiakyvyttömyyttä Suomalaista köyhää ja työkyvytöntä Anna-Maija Tikkasta kohtaan.

– Susanna Koski ei havaitse omassa, nykyisessä tai aikaisemmassa toiminnassaan ja käytöksessään mitään väärää tai moitittavaa vaan hänen mielestään syntynyt kohu somessa, on suunnitelmallisesti ilman ulkoista syytä käynnistetty hyökkäys suomen päättäjiä ja suomenkansaa kohtaan, jonka tarkoituksena estää sosiaaliturvan kehittäminen.

– Susanna Koski siis rinnastaa puheessaan itsensä suomenkansaan ja yhteiskunnan rakenteisiin, kuten sosiaaliturvaan ja muihin päättäjiin eli hänen oman näkemyksensä mukaan, hänen käytöksensä julkinen arvostelu on hyökkäys Suomenkansaa, muita päättäjiä ja yhteiskunnan rakenteita vastaan??

– Saman kaltaista näkemystä tunnetummaksi maailmalla on tehnyt Pohjois-Korean Kim Jong-un, joka tulkitsee hänen henkilöönsä käyvän arvostelun hyökkäykseksi Pohjois-Koreaa kohtaan. Myös Napoleon katsoi aikoinaan, että hänen arvostelunsa oli hyökkäys Ranskaa ja Ranskan kansaa vastaan, muistaakseni tuolta ajalta onkin säilynyt aiheesta jopa joitakin pilapiiroksia.

Empatiakyvyn puute

– Narsismin ja psykopatian eräs merkitsevin piirre on täydellinen myötäelämiskyvyn puute. Empatiakyvyn puutteen omaava henkilö ei kykene asettumaan toisen ihmisen asemaan.

Lainaukset Wikipediasta:

– ”Psykoanalyytikkojen mukaan narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivällä henkilöllä on laaja-alaisia suuruuskuvitelmia, joko mielikuvien tai käytöksen tasolla, hän vaatii ihailua ja häneltä puuttuu kyky empatiaan. Hänen ihmissuhteensa häiriytyvät empatian puutteesta, kateudesta ja ylimielisyydestä.”

– ”Psykoanalyytikkojen mukaan narsistiselle persoonallisuushäiriölle on tyypillistä tunteettomuus. Ihmiseltä puuttuu kyky kokea tunteita, eikä hän näin kykene viestimään tunteiden avulla.”

– ”Narsistiselle häiriölle on ominaista manipulointikyky, mutta jos narsisti ei saa toista alistumaan tahtoonsa hyvällä, hän pyrkii siihen pahalla: uhkailuin, painostaen, tekemällä rikosilmoituksia, valituksia ja kanteluita.”

(https://fi.wikipedia.org/wiki/Narsismi)

– Mitä taas tulee psykopatiaan, sille ominaisia piirteitä ovat pinnallinen viehätysvoima, itsekeskeisyys sekä myötäelämiskyvyn, syyllisyydentunnon ja pidäkkeiden puute.

– Lainaus Wikipediasta ”Lääketieteessä vallitsee konsensus, että psykopatiaa ei voi hoitaa. Sen lisäksi aikuisiän psykopatiaa ei pitäisi ryhtyä hoitamaan, sillä ryhmäterapiassa psykopaatti ammentaa muista informaatiota, jota hän käyttää myöhemmin hyväkseen muille haitallisella tavalla. Hoitomotivaatio myös puuttuu, koska psykopaatti ei koe että hänessä on mitään korjattavaa.”(https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykopatia)

Suosittelen jokaiselle, että katsovat itse kyseiset ohjelmat kokonaisuudessaan ajatuksen kanssa ja tekevät itse omat johtopäätöksensä. Ohjelma sisältää muitakin mielenkiintoisia kohtauksia, kuten kohtaus, jossa Susanna Koski rinnastaa häneen kohdistuvan ”aiheettoman somehyökkäyksen” vihollisen eliminointiin(vainoharhaisuuttako?).

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Hitsi vie, tässä oikein heräsi miettimään, että kärsiikö itse noista ihmismielen pimeyden voimista?
Katselen päivittäin noita Kylänraittia kassien kanssa ja älykännykkä korvalla vaeltavia, päivettyneitä, hyvävoimaisilta näyttäviä nuorten miesten laumoja. Laumoja joissa porukka tuntuu jatkuvasti vaihtuvan, päätellen vaihtuvista pigmenteistä. Minulla ei ole syntynyt minkäänlaista empatian tunnetta.
Toki on näkynyt muutama vanhempi pariskuntakin, kävelevän hyvin totisina ja ilman digilaitteita. Heidän kohdallaan on käynyt pieni myötätunnon ailahdus ja herännyt kysymys, että jotain täytyy olla pahasti pielessä, kun ovat tänne joutuneet.
Eli en liene aivan toivoton tapaus?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Ei sinussa mitään vikaa ole. SPR:n ”tädit” ja meidän kirkko(valitettavasti) hoitaa sen ”tummempien” empatian ihan riittävän paljon. Säästä empatiasi vain kantasuomalaiselle, se sitä enemmän tarvitsee tänä päivänä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000