Perussuomalaiset

Pekka Hetta

Mielenterveys- ja päidepalvelut unohdettu vaalikeskustelusta

Mielenterveys- ja päihdepalvelulut tarvitsevat rajuja satsauksia, mutta mistä raha?

Yksi keskeisempiä huolia hyvinvointialueillamme tulevat olemaan mielenterveys- ja päihdepalvelut. Useilla alueilla ennaltaehkäisevällä työllä ei enää pärjätä vaan nyt vaaditaan nopeita tekoja.

Kun tarvitsemme nopeita tekoja niin meidän on otettava yksityinen sektori välittömästi mukaan ja riittävällä volyymillä. Julkiset palvelut ovat täysin riittämättömät esimerkiksi purkamaan mielenterveysjonoja. Tämä on fakta, jonka myös vasemmalla olevat puolueet (sdp, vihreät ja vasemmisto) täytyvät myöntää ja puhaltaa yhteen hiileen tärkeän päämäärän saavuttamiseksi, eli jonojen purkamiseksi.

Lapset- ja nuoret keskiössä. Alla olevat tilastot Oulusta.

•Lasten- ja nuorten nuorisopsykiatrian hoitotakuuylitykset ovat nousseet viime vuosina yli 300%.

•Samalla myös noin 50% vastanneista nuorista koki, että ei saa tukea ongelmiinsa mistään. Ei edes kotoa.

•Jopa 20% vastanneista nuorista ei ole päässyt koko lukuvuoden aikana koulupsykologin vastaanotolle yrittämisestä huolimatta.

•Sosiaalityöntekijän vastausta joudutaan odottamaan jopa 5 kuukautta kun lain määräämä palvelutakuuaika on 7 vuorokautta. Nyt Oulussa tilanne on mennyt niin kaoottiseksi, että lapset ovat menettäneet vanhan sosiaalityöntekijän eikä uutta saada tilalle, joten heidän tärkeitä päätöksiä ei voida tehdä.

•Ensikäyntien määrä on noussut rutkasti viime vuosina, mutta kaupungeissa ei ole tähän reagoitu. Päättäjät selittelevät nyt asiaa ja mitään edistystä ei vieläkään ole tapahtunut. Näin ainakin Oulussa.

Lasten huostaanotto tai sijoitus ei ole hoito. Päihdekokeilut lisääntyvät laitoksissa.

Huolestuttava suuntaus on ainakin Pohjois-Pohjanmaan alueella lasten sijoituspäätöksissä ja kohteluissa sijoituspaikoissa.

Lapsia on jopa pahoinpidelty ns. poikakodeissa.Heitä teljetään ns. selleihin kovakouraisesti ja uhkaillaan eri tavoin.

Kuuntele Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-50674128

https://areena.yle.fi/1-50674131

Yllä olevat linkit ovat todella ikäviä kertomuksia, kuinka lapsia voidaan kohdellaan laitoksissa. Tämä todennäköisesti ei kuitenkaan yleistä?

Lasten hoitokeino ei ole yleensä sijoitus vaan heidän on päästävä tarvitsemaan hoitoon jos on tarvista ja saada mahdolliset lääkitykset kuntoon.

Meidän tulee kuunnella lapsiamme eikä olla asenteella “Minä vanhempana tiedän”.

Mikäli minut valitaan aluevaltuustoon niin tulen tekemään näiden eteen arvokasta työtä täydellä sydämmellä.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Pekka Hetta Valtuutettu
#1

Linkit vielä haastatteluihin.
Varoituksena, että nämä ovat erittäin ikäviä kertomuksia.

https://areena.yle.fi/1-50674128

https://areena.yle.fi/1-50674131

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Totta kai palveluista pitää huolehtia, mutta kansalaisten olisi syytä pysähtiä ajattelemaan mielenterveysongelmien juurisyitä – etenkin lasten ja nuorten kohdalla. Punavihreä politiikka ja sen sairaat agendat, kuten lgbtq-harhaisuus ja kriittiset rotuteoriat ja perverssit parisuhdekäsitykset, aloittavat lasten aivopesun agendoihinsa jo päiväkodissa. Ja sama henki jatkuu yliopistoihin saakka. Sitten, kun esim. joku nuori mies (on muuten PS-nuori), Tampereen yliopistossa kehtaa sanoa julkisesti biologisen totuuden ettei miehellä ole kuukautisia, alkaa hirveä haloo ja opiskelija suljetaan pois kurssilta. Onhan tällainen nyt täysin käsittämätöntä! Päiväkoteihin on rahdattu muslimimiehiä tutustumaan lapsiin ja lapset saavat tutustua näihin miehiin!!!! Helkkari soikoon näitä seta-sexpo-ihmisiä! Mutta vielä enemmän: mikä näitä äitejä ja isiä oikein vaivaa, kun antavat lastensa olla alttiita tälle marxilaiselle sairaalle ideologialle? Ja sitten kuuluu hirveä rääkyminen, kun lapsi on sekaisin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

HEI. KIITOS NIMETÖNKIN: JEESUS KRISTUS ON ❤️ VASTAUS KAIKKIIN ONGELMIIN: HÄN ON ❤️ LUONUT MEIDÄT. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Yhteiskuntamme todelliset ongelmat: uusavuttomat aikuiset, aivoton ja ajattelematon ihmisiä rikkovien mädätyksien kopioiminen etenkin USA:sta, pidäkkeetön moraalinen liberaalisuus, yhteiskuntamme ongelmien julkisen kriittisen tarkastelun sensurointi, harhaisen ja kokemuksellisuuteen perustuvan filosofian ja pseudo-tieteiden vyöryttäminen kovalla paineella yhteiskuntaamme. Tästä seuraa: sitä saa mitä tilaa. Get over it!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. PEKKAKIN. OLET TÄRKEÄN ASIAN PARISSA. TÄÄLLÄ SUOMENMAASSA, ON ❤️ VALTAVA VIISAUSPUUTE TUO, KUN KODEISTA, JA KUOLUISTA, LAPSILTA PUUTTUU TUNNUSTUKSELLINEN USKONTOKASVATUS: JEESUKSEN ❤️ KRISTUKSEN TUNTEMISEEN, EI MIHINKÄÄN PAKANA”jumalan”, JOKA EI EDES OLE MIKÄÄN JUMALA, TUNTEMISEEN MUUSSAMIELESSÄ, KUIN ❤️ OPPIA TIETÄMÄÄN: SIINÄ ON ❤️ SUSI, LAMMASVUOTA SELÄSSÄ. THL:lässä SAISI KAIKISSA IHMISISSÄ OLLA SITÄ LAUPIASTA SAMARIALAISTA, MITÄ JEESUS KRISTUS KEHOITTI MEISSÄ OLEMAAN: SANOESSAAN TÄMÄN KERTOMUKSEN KERROTTUAAN: “TEE SINÄ SAMOIN, KUIN ❤️ HÄNKIN: NIIN THL’LÄSSÄ YLEISTÄ PAPPEUTTA, ETTÄ KIRJOITTAVATKIN, SINNE RUNSASMÄÄRÄISIIN PAPEREIHINSA NUORILLEKKIN: ETTÄ, KUN TEILLÄ ON ❤️ JEESUKSEN ❤️ KRISTUKSEN MIELI, NIIN ETTE ITSEÄNNE TAPA, VAAN: ALATTE TOIMIMAAN, JA PIHUMAANKIN: KRISTUKSEN LAILLA, JA HUOLIA VAILLA: AUTATTE LÄHIMMÄISIÄ, PELKÄSTÄ ILOSTA, ETTÄ SAATTE YHDESSÄ ELÄÄ JEESUKSEN ❤️ OPETUSLAPSINA, JA PÄÄSETTE KERRAN TAIVAASEEN, OMAISTEMME LUOKSE, KUN JEESUS TULEE TEIDÄT NOUTA

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Defund YLE
Iloinen
#6

Korjataan pikkuisen. Mistä rahat kantasuomalaisille valkoisille? Asiahan ei koske KELAGold luokkaa, kuten ISIS lapsetkin otettiin vastaan kuin kukka kämmenellä ja kaikki apu maksuista riippumatta heti kun yksityisjetti oli laskeutunut. Oliko se Kotkan SPR, joka ei ollut pysyä nahoissaan kun laskutusta oli tiedossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000