Mikä suomalaisessa koulutuspolitiikassa mättää?
Yle julkaisi 17.2. artikkelin, jossa kerrotaan, että ”ammatillisen perustutkinnon jälkeinen työttömyys on pysynyt lähes samalla tasolla vuodesta 2008.”. Eli nuoret valmistuvat työttömiksi, kun tietyille aloille koulutetaan liikaa nuoria. Ja tämä liitettynä tämän poliittiseen narratiiviin: ”Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, että työt Suomessa tulee tehtyä!” Me tarvitaan jokainen valmistuva nuori työelämään!
Koulutusaloja tulisi säädellä työelämän tarpeiden mukaan. Näin pienellä kansakunnalla ei ole varaa kouluttaa nuoria työttömiksi. Ammattikoulut, maakunnat ja yritykset, nyt viisaat päät yhteen! Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys, koska koulutus tapahtuu veronmaksajien rahoilla. Mutta ei. Miksi näin tapahtuu? Miksi alueellisesti ei puututa siihen, millaisia osaajia alue tarvitsee? Jos on tarvetta putkimiehille, lisätään aloituspaikkoja, jos tarvetta logistiikan ammattilaisille, lisätään aloituspaikkoja. Ja kerrotaan se kouluun hakeville nuorille, miltä linjalta valmistuessasi saat töitä heti.
On järjenköyhyyttä, että ammattikoulusta valmistutaan työttömäksi. Suorastaan verorahojen tuhlausta, varsinkin kun meillä on oikeasti pula osaavista työntekijöistä ja niistä verorahojen maksajistakin on pula.
Koulutusjärjestelmän tulee olla joustava, koska kysehän on tulevista työelämän ammattilaisista ja veronmaksajista!
Tekstin aiheet:
Onkos tämä sitten tahallista , kouluttamista , että saadaan valittaa , ettei Suomessa ole työntekijöitä ?!? Vähän siltäkin vaikuttaa !?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Heh, persu päättelee. Olette huvittavia, kun yritätte ajatella.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Heips trolli. Mitä olet mieltä korkeista sähkölaskuista, bensahinnoista ja surkeista oppimistuloksista? Entä tuosta, että ammattiin koulutukset ja työpaikkojen tarpeet ei oikein kohtaa? Mitä ratkaisuja sulla olisi asiaan?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eihän trollilla mitään ratkaisuja ole mihinkään, kunhan käy näillä alustoilla heittelemässä noita heittojaan ilman minkään maailman perusteita!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Et raukka edes ymmärrä mitä asiaa tuossa kommentoin. Olette säälittäviä
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ja sinä paniikissa oleva punikki syöksykierteessä olevan puolueesi pauloissa!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Työelämän kysyntä ja koulutustarjonta eivät kohtaa. Toisaalta kolmessa vuodessa, mitä ammatillinen koulutus yleensä kestää voivat suhdanteetkin vaihtua. Työelämän vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja samalla koulutettava aines heikkenee. Ennen pääsit ammattikoulun käytyäsi heti töihin, ei tarvinnut tehdä CV:eitä eikä todistella osaamistasi. Vaikka koulutuksen taso onkin laskenut, niin kyllä työnantajillakin on peiliin katsomisen paikka. Jos palkka ei motivoi, niin mikä sitten.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Onhan tilanne tosi järjetön, kun työttömiksi koulutetaan.
Oppisopimuskoulutusta pitäisi lisätä. Siinä ollaan jo heti työnteossa sisällä ja tiedetään, mihin valmistutaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Osalla ammattikoulutuksen saaneista ei ole aikomustakaan mennä töihin, ei vaikka työpaikkoja olisi. Kun on tutkinto, niin saa Kelasta parempaa tukea. Ei siinä paljoa oppisopimukset auta. Oppivelvollisuusiän nosto oli karhunpalvelus kouluille ja yhteiskunnalle.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Blogi puuttuu perusteltuun aiheeseen. Se tekstissä on harjaanjohtamista, että siinä annnetaan ymmärtää ps-politiikan ’huomanneen’ tai ’löytäneen’ ongelman. Kun vastaava toistuu vuodesta toiseen erilaisten aiheiden ympärillä mukaan lukien maahanmuutto ja ilmasto, herää kysymys ps-poliitikkojen motiiveista. Ehkäpä tällä outoudella on yhteyttä ps-politiikan perusongelmaan: suurin osa ei voi millään ymmärtää puolueen tarkoitusta ja ovat siis puolueen näkökulmasta pysyvästi väärätietoisia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin. Se osa, joka ’ymmärtää’ syyn puolueen olemassaololle on ryhmä ihmisiä, joiden psykologiaa hivelee mm. pessimismi, aggressio, muiden ihmisten halveksunta ja ylemmyys. He janoavat puoluejohdolta julistusta Suomen tuhosta. Ps-psykologiaan ei sovi esim. tilasto Suomen BKT luvuista EU jäsenyyden jälkeen, mutta siihen sopii kyllä esittää valtion velka ’vihervassari’ kommunistien salaliitoksi Suomen tarkoitukselliselle hautaamiselle. Ps ei ole yhteisten asioiden hoitamista vaan tarkoituksellista repimistä. Tällaisia ihmisryhmiä putkahtelee aika-ajoin: edellinen vastaava porukka olivat uskonnossaan 60- ja 70-luvun kommunistit. Hekin näkivät Suomen väärätietoisten tuhoamaksi. Hah:)
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Olipas pessimistinen ja aggressiivinen kirjoitus isoa ihmisryhmää kohtaan. Onkohan sinulla kaikki hyvin?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Monisanaisesti yritetty sanoa , mitään viisasta sanoen ja vieläpä , vääristellen !!?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vm:n budjettipäällikkö valmisti tänään julkisen talouden päättäjiä leikkauksiin sanoen mm, että Suomen talouden rakenne on suunniteltu suotuisamman väestökehityksen aikana. julkilausumattomasti tuo sisälsi, että väestön kasvu on ollut talouden rakenteeseen nähden luonnotonta (järjestet ¨
tyä, organisoitua). Säästökohteiden joukossa oli kehitysapu, joka tulisi laskea edes lähemmäs OECD:n keskiarvoa.
Budjettipäällikön tilannearvio vastaa ps:n käsityksiä. Mutta eroaa hallitoksen noudattamasta linjasta reippaasti. Suomalainen koulutuskin on suunniteltu pisa-järjen aikana luonnollisen väestökehityksen varaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
PS:n sisälukutaito lienee peruja ammattifakiirien ihan ikiomasta aapisesta .
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Marinin hallituksen olisi pitänyt ymmärtää, ettei sen tarvitse keksiä koulutusta uudelleen ja universaalina. Koulutusinnovaatioita on tehty Suomessa jälleenrakennuksen ja Kekkosen aian. Tuloksina idänkauppa rakennusprojekteineen, ja Nokia.
Koulujen pöydät notkuivat tietokoneista. Siitä olisi ollut hyvä jatkaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti