Perussuomalaiset

Outi Mara

AVI, tuo valvova elin ja markkinavoimat

Jaa, että mistäkö otsikko tuli mieleen? Juuri viikon aikana toiminimiyrittäjänä olen AVIlle (Aluevalvontavirasto) toimittanut viime vuoden raportin työstäni. Kysyttiin, työskenteletkö samassa toimipisteessä, vastaus kyllä. Kysyttiin, montako asiakasta olen hoitanut, vastasin määrän. Siinä se. Aville raportointi. Kiinnostuneita ollaan määristä, ei todellakaan laadusta.

Ja mistäkö muusta tuli mieleen, tämä valvovan elimen toiminta…esimerkiksi tästä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005991254.html tai tästä https://yle.fi/uutiset/3-10632660

No, kuinka tämä valvova viranomainen saataisiin tekemään ja toteuttamaan tehtäväänsä. Eli mm terveysalan töiden ja toimijoiden valvomista. Ja mitä niille pitäisi tehdä, jotka toimivat moraalittomasti, rahanahneesti, jotka jättävät noudattamatta tehtyjä sopimuksia tai rikkovat räikeästi kaikkia hyviä tapoja, inhimillisyyttä jne. Nyt esille tulleet vanhustenhoidon törkeät epäkohdat ovat seurausta rahan ahneudesta, siitä kun, millään muulla kuin viivan alle jäävällä katteella on merkitystä. Yritysten tehtävä on tuottaa voittoa, keinolla, millä hyvänsä. Ne eivät harjoita hyväntekeväisyyttä. Niiden tarkoitus on tahkota rahaa. Rahaa ja voittoa omistajilleen.

Mitä markkinavoimat tottelevat? Niinpä. Rahaa. Muistatteko, mikä hätä isoilla yhtiöillä oli saada tietosuojakäytännöt kuntoon viime keväänä. https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/tallainen-on-tietosuoja-asetus-jopa-20-miljoonan-sakot-uhkaavat-rikkojia-6606546 Tuossa tiivistelmä sanktioista, joista yritykset olivat vaarassa saada, mikäli hommat eivät hoidu. Yrityksiltä tuli ilmoituksia sieltä ja täältä, kuinka tietosuojakäytäntöä on muutettu. Sen toteutuminen perustui sakkomaksuihin, jotka olivat 20 miljoonaa per yhtiö tai 4% edellisen vuoden liikevaihdosta, jos homma ei ole siihen ja siihen mennessä kunnossa. Kylläpä oli muuten tehokas keino saada yrityksen tietoturva-asiat kuntoon.

Eli summasummarum. Markkinavoimat tottelevat rahaa. Kun asetetaan ahneudelle raja ja riittävät rangaistukset, tulevat myös käytännön asiat kuntoon. Esimerkki. Mummon tai ukin toistuvasta laiminlyönnistä varoitus ja jos homma ei tule kuntoon, lävähtää muutaman miljoonan sakko tai parhaimmassa tapauksessa totaalinen toimintakielto alalla toimimiseksi.

Eli kysymys on todellakin tahtotilasta, halutaanko valvonta tai järjestelmä saada kuntoon. Mitä markkinavoimat tottelevat. Sitä rahaa.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Markkinavoimista ”hyve vaiko pahe” puhuttiin jo – 90 luvulla ja nyt ollaan päästy tähän pisteeseen ”tuli on hyvä renki mutta huono isäntä”. Ehkä suurimmalta osalta tuo markkinahenkisyys on EU;n ”lypsylehmä” mm.kun Holkerin aikakaudella avattiin ”pandoran lippaat”_ yhteiseen kaavailtuun eurooppaamme.

Eurooppalainen hyvinvointi/pahoinvointi on eräänlainen poliittinenkin jakolinja,viittaan tällä muuttuneisiin elinolosuhteisiin eri väestöryhmien välillä kuin maahanmuutto/pakolaisongelmiin paikallisten välillä_ puhumattakaan eri uskonnoista että kulttuureista ymv.

Vaiko positiivisemmin että eri kansakunnat,ihmiset kuin taustatekijät kohtaisivat toisensa paremmin jopa yhteisöllisestikin ja toisiltaan mitään viemättä – vaan rakentaen yhdessä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000