Perussuomalaiset

Outi Mara

Arkiliikunta ja lähikoulu

Arkiliikunta ja lähikoulu

Suomen parhaat urheilijat on valittu ja Kontiolahti Pohjois-Karjalasta liikuttavimmaksi kunnaksi. Hienoa työtä Kontiolahti!

Samassa tapahtumassa puolueiden johtajat keskustelivat hienosti ja lähes yksimielisesti urheilun ja erityisesti liikunnan merkityksestä ihmiselle. Puheissa nähtiin erittäin tärkeänä lasten ja nuorten liikkuminen, joka luo pohjan terveelliselle elämälle.

Kunnat ja kaupungit ovat nimenomaan ratkaisevassa asemassa terveyden ennaltaehkäisyn ratkaisujen luomisessa. Nostan keskeisenä päätöksenteossa lähikoulut. Lähikouluun kuljetaan jalan, pyöräillen tai vaikka potkurilla. Kun tai jos koulu sijaitsee yli 5km päässä, täytyy koululainen viedä kouluun kyyditsemällä autolla tai bussilla. Eskarit, eka- ja tokaluokkalaiset kuskataan, jos matka yli 3km.

Lapsen ja nuoren arkiliikunta alkaa koulumatkan tekemisestä. Siksi lähikoulut mahdollistavat luonnollisen liikkumisen ja kunnosta huolehtimisen. Kouluissa liikkumiseen tulisi myös panostaa. Osa jatkaa liikkumista harrastuksina, mutta se osa jolla ei ole varaa osallistua harrastuksiin tai seuratoimintaan, saisi liikkumisen mahdollisuuden koulumatkoina ja koulupäivän aikana tapahtuvalla liikunnalla. Myös erilaisten liikunta- ja iltapäiväkerhojen mahdollistaminen auttaisi kaikkia, myös vähävaraisia perheitä osallistumaan.

Siksi lähikoululla on suuri merkitys. Se on lähipalvelu lapsiperheille, mutta myös kansanterveydellisesti merkittävä liikunnan ja arkiaktiivisuuden ylläpitäjä.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Se on minunkin syntymäkunta , koulumatkat ennen käveltiin / hiihdettiin/ pyöräiltiin 3 km !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Pohjois-Karjalassa sentään on vielä talvisin lunta.
Voi urheilutunneilla hiihtää ja luistella.
Etelässä lumen ja talven puute vie monia mahdollisuuksia.

Sellaiset lumikenkä-sukset vois houkutella lapsia ja nuoria metsään. Jos siis vaan olis lunta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kävely on yksi tärkeimmistä liikuntamuodoista.

Voisi olla kävely-päiviä. Kouluissa ja kunnissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000