Mikä on kohtuus tämän päivän Suomessa?
Jäin sanattomaksi. Ihminen, joka tekee hyväntekeväisyyttä, auttaa viimeiseen asti muita, järjestää ruoka-apua, huolehtii toisten vaatetuksesta, avustaa, ohjaa ja neuvoo. Etsii asuntoja, kalustaa ja rakentaa turvalliset ja hyvät olot. Asiakkaina pienituloisia, lapsiperheitä, ongelmissa olevia, yksinäisiä. Ihmisiä, joille ei voi kääntää selkää, kun he apua pyytävät.
Viikot ovat parhaimmillaan 80 tuntisia. Ruoka-apujen hakemista sieltä täältä, avustusten kerjäämistä. Ajokilometrejä säästämättä paikasta toiseen, jotta jakopäivänä olisi jaettavaa. Oma toimeentulo ei ole helppo. Työttömänä työtä kyllä voi tehdä, mutta aktiivimalli puree pieneen tuloon. Tehnyt jo sitä monta kertaa. Avunantaja on itse ongelmissa toimeentulonsa kanssa, elämä ei aina kohtele reilusti. Ei asuntoa, koska vuokraa ei enää pysty maksamaan, hengissä pitää ainoastaan halu auttaa vielä muita. Paljoa ei vaadittaisi. Asunto ja mahdollisuus päästä jaloilleen tilanteessa, jossa ongelmat ketjuuntuvat ja seuraavat toisiaan. Byrokratiaa ja mahdottomuuksia.
Mitä on oikeudenmukainen Suomi tänä päivänä? Katsoa vierestä, kuinka verorahoilla maksamme toisille kaikki kalustetuista asunnoista lähtien, vaatteet, puhtauden ja varmistamme selviytymisen. Terveyspalvelut ja lääkkeet annetaan ilmaiseksi ja ruokaa riittää.
Aidosti oikeudenmukainen Suomi jakaisi hyvää myös niille, jotka maksavat, osallistuvat ja tekevät työtä. Etenkin, jotka vielä pyyteettömästi yrittävät selvitä ja lisäksi auttaa muita selviytymään. Eikö vähin kohtuus olisi tarjota myös suojaa ja turvaa suomalaisille itselleen sekä mahdollisuutta elämiseen edes kohtuullisella tasolla? Oikeudenmukainen Suomi tukisi mahdollisuuksia auttaa ja rahoittaa toimintaa, jota se ei pysty itse hoitamaan.
On järkyttävää, että elämme nk. hyvinvointivaltiossa, jossa kohtuullinen elämä ei ole kaikkien saavutettavissa omastakaan tahdosta huolimatta. Onko kohtuullista, että lapsiperhe hakee ruokaa marketin roskalavalta tai mies asuu varaston nurkassa? Pienituloinen valitsee päivittäisen ruuan ja lääkkeen väliltä? Lohduttomia tarinoita tämän päivän Suomesta. Hyvinvointi ei ole kaikkien oikeus – se on kohtuutonta.
Tekstin aiheet:
Ei kai muuta , että kun vaalit lähenee niin oikeita sanoja vaan oikeisiin kohteisiin/paikkoihin enemmän !
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tuo asunnottomuus on kyllä eräs suvaitsevaisuutemme uusi ilmentymä.
Tänne lappaa porukkaa joka ilmoittaa olevansa suuressa henkensä hädässä kotimaissaan. Jos lähtötilanne on todella tuo, mitä meille kerrotaan, niin eikö turvallinen asunto ole riittävä vastaantulo? Näyttää, että ei ole, vaan seuraava vaatimus saada on itse määrätä missä asuu. TE maksatte, piikki on auki. Maassamme on monia tuhansia tyhjiä, asumiskelpoisia asuntoja. Niiden hyödyntäminen on jäänyt kokonaan käyttämättä ja tulijat määräävät röyhkeästi, ME VAADIMME, asenteella paikat mitkä heille käy. Nöyrästi kuin potkitut rakkikoirat toteutamme näitä vaatimuksia. Otamme lisää lainaa, turvaamme Ulkomaisten Pääomasijoittajien tulot, rakentamalla velkarahalla uusia kämppiä tulijoiden käyttöön. Ennestäänkin asuntovajeesta kärsiville alueille. Siinä sivussa jäävät omat kansalaiset varastojen nurkkiin loisimaan.
Miettikää nyt ihmeessä, kuka tätä touhua johtaa, vai johtaako kukaan ja olisiko syytä saada edes jotain ryhtiä
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hei. Kiitos Mira. Kirjoitit hyvin ja tärkeästä asiasta. Katson Jeesukseen uskovana ihmisenä, että niin monen asioita Suomessa hoitaneen henkilön sydämessä, on päässyt jo vusikymmeniä, määräävään asemaan, määräilemään, tämä toinen, vastahenki. Nyt on aika tullut Perussuomalaisissa, saada: Uusi – Aika, Suomeen. Kiva. Siunaten, Lasse.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Suomen pakolaispolitiikassa on sama vika kuin kehitysavussa; roiskaistaan rahaa menemään ilman valvomista että toivottu vaikutus saavutetaan. Pääasia on politikkojen pysyminen kansainvölisesti julkisuudessa ’ me olemme mukana auttamassa ’. Omien kansalaisten auttaminen edes saman verran ei tuo otsikoita joten sen voi unohtaa. On kansallisen itsekkyyden korostamisen aika. Jos täältä haetaan turvaa hengen hädässä on kysyttävä esimerkiksi kuka Ruotsissa aiheutti tarpeen hakea turvaa Suomessa. Tai Saksassa jne. Meille hyväksytyille asetettava vaatimus sopeutua yhteiskuntaa ei voi olla niin että suomalaisten täytyy sopeutua tulijoiden tavoille. Pois voi lähteä aina jos ei ole ’ lysti olla’ .
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti