Perussuomalaiset

Minna Reijonen

Postin tulee tarjota monipuolisesti palveluita myös pitkien

Postilain mukaan koko maassa on oltava pysyvästi ja tasapuolisesti tarjolla postipalvelujen yleispalvelu. Kirjattujen ja vakuutettujen palvelujen ja yleispalveluvelvotteitteen alaisia postipakettipalveluja on tarjottava vähintään yhdessä toimipisteessä jokaisessa kunnassa.

Postin palveluita tarvitaan

Postipalvelut voidaan lukea kuntalaisten jokapäiväisen elämän kannalta välttämättömiin palveluihin. Palvelun saatavuus on tärkeää koko maan alueella.

Posti on valtion yhtiö, jonka palveluita tarvitaan. Joskus matka kaikkia postipalveluita tarjoavaan postiin voi tulla hyvin pitkäksi. Kuitenkin määritelmä ”jokaisessa kunnassa” voi olla kansalaisille hyvinkin epäoikeudenmukainen.

Kuntaliitosten myötä on muodostunut pinta-alaltaan laajoja kuntia, jolloin matka postiin voi muodostua varsin pitkäksi.

Tein kirjallisen kysymyksen, miten hallitus aikoo varmistaa monipuoliset postipalvelut pitkien etäisyyksien kunnissa ja kuntaliitoksien myötä pinta-aloiltaan laajoiksi kasvaneilla haja-asutusalueilla?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
#1

Kun raha [postipalveluihin] jaetaan valtion kautta, sen kiertosuunta on väärä. Erilaisen lobbausryhmät, erityisesti ammattiliitot, ovat silloin kärkkymässä kuka eniten saa. Ja jokaiselle pitää antaa tasapuolisesti poliittisen painoarvon mukaan.

— Posti ei enää palvele loppukäyttäjää, kansalaista ja kuluttajaa vaan valikoituja eturyhmiä.

Oikea tapa pakottaa [posti]palvelut syrjäseuduille on, että raha annetaan suoraan asukkaille tarjouskilpailun perusteella. Sitten asukkaat itse saavat päättää miten järjestävät palvelun itselleen. Valtakunnallinen ”yksi koko sopii kaikille” -pakkopalvelut vain johtavat resurssien tuhlaamiseen.

— Yksi saattaa valita skannauspalvelun, toinen naapuriavun, kolmas jonkin muun itselleen sopivan tavan hoitaa postiasiat.

Jos lobbareilta kysytään on palveluja supistettava ja samalla lisättävä tukea postille. Siellä on vielä paljon tekemistä, jos vain olisi niitä virkoja enemmän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000